Ajde da mi čujemo prognoze za sutra.
Nešto su mi utihnuli tehničari.
Izgleda da ni Murphy, ni Fibbonaci ni Djevica Marija više ne pomažu.
A bogami nije se ni Ivana proslavila i osjećam depru u njenom pisanju.
Čak je izostavila svoju " I love this game!" uzrečicu u zadnjem postu.
Ne sluti na dobro
Kolega ententinis ima bome lijepi potpis [lol]
Ivana kad već spominješ ljetnu prognozu crobexa što kažeš na najavu novog ipo-a (fonda najačih firmi u državi) što je Polančec najavio za jesen
– u ovoj situaciji na našem tržištu svi novi ipo-i su jako štetni.
– prodavati će se druge dionice kako bi se tu ulijetalo.
– a to znači ukratko crobex dolje.
– možemo mi imati razumijevanja i solidarnosti prema ostalim ljudima.
– ali burza jednostavno nije za sirotinju i socijalu.
– a država upravo sirotinji i socijali dijeli dionice,
– a ovima treba jedino novac, prodaju dionica,
– po meni to je država trebala riješiti na jedan drugi način.
– jedino me raduje što je državi još preostalo jako malo telefona.
– ali sada nam dolazi još jedna velika grupa prodavača na telefonu, radnici.
– možda se kroz iduće dvije godine riješimo socijale u HT.
– tek tada će dionica HT doći na neku poštenu i realnu cijenu.
– neki će sada sigurno napasti moje razmišljanje o svemu tome,
– i ja bih sama najviše voljela kada bi bilo drukčije,
– kada bi branitelji, radnici, i svi ostali koji su dobili te dionice na razno razne popuste odlučili biti dugoročni investitori i uživali u velikim dividendama HT.
– ali njima je novac jednostavno potreban već danas.
– prodaja dionice će im donijeti taj novac.
– a već za 2-3 god. će glasno vikati kako su bili prevareni, jer oni nisu ništa znali.
– a i na ovome forumu isto vidimo kako investitori gube veliki novac zbog neznanja.
Pozdrav !
Ivana kad već spominješ ljetnu prognozu crobexa što kažeš na najavu novog ipo-a (fonda najačih firmi u državi) što je Polančec najavio za jesen
[/quote]
Slažem se s tvojim razmišljanjem ali za uspješan ipo treba situacija na burzi da bude kao iz bajke da se stvori euforija da bi država mogla izvući nekih 10-ak milijardi keša ili će biti teški debakl
– možemo mi imati razumijevanja i solidarnosti prema ostalim ljudima.
– ali burza jednostavno nije za sirotinju i socijalu.
– a država upravo sirotinji i socijali dijeli dionice,
– a ovima treba jedino novac, prodaju dionica,
– po meni to je država trebala riješiti na jedan drugi način.
– jedino me raduje što je državi još preostalo jako malo telefona.
– ali sada nam dolazi još jedna velika grupa prodavača na telefonu, radnici.
– možda se kroz iduće dvije godine riješimo socijale u HT.
– tek tada će dionica HT doći na neku poštenu i realnu cijenu.
– neki će sada sigurno napasti moje razmišljanje o svemu tome,
– i ja bih sama najviše voljela kada bi bilo drukčije,
– kada bi branitelji, radnici, i svi ostali koji su dobili te dionice na razno razne popuste odlučili biti dugoročni investitori i uživali u velikim dividendama HT.
– ali njima je novac jednostavno potreban već danas.
– prodaja dionice će im donijeti taj novac.
– a već za 2-3 god. će glasno vikati kako su bili prevareni, jer oni nisu ništa znali.
– a i na ovome forumu isto vidimo kako investitori gube veliki novac zbog neznanja.
Pozdrav !
[/quote]
bogami duso svaka ti cast
evo ti jos jedna stotka,makar mislim da je za propovjedi ipak zaduzen nadbiskup na temi okupljanje razbijaca
moram primjetiti da kuzis nesto o dionicam(ja iskreno nemam pojma)ali ti isto moram napomenuti da radis jednu osnovnu gresku i zbog toga mi je zao jer te stvarno smatram za jako dobrog forumasa
pofu
prijatan ostatak veceri
hm, pa kad si vec spomenuo…
pred mjesec-dva dana pricao sasvim slucajno s nekim tipom kojeg tek tada upoznao…
vidim tip ima dosta soli u glavi, djeluje pametan pa rek’o s cim se bavi…
kaze on meni da radi za neku firmu koja jedina u rvackoj nudi mogucnost (legalnu) ulaganja u strane investicijske fondove…
ja reko pa imamo mi vlastite… kaze on – imamo, ali oni su u vlasnistvu stranaca koji znaci svoj kapital oplodjuju ovdje pa ga iznose van, a ja kao patriota radim suprotno pa naš kapital oplodjujem vani pa ga vraćam u rvacku…
"ali tko sad lud ulaže u investicijske fondove za vrijeme ovakve krize i kad su svi do jednog u minusu (ako izuzmemo novčane, naravno)" nisam se dao smesti "di god da njihovo ciljano tržište bilo"…
kaže on – a jel, a što bi rekao za moj južnoamerički koji je od početka godine ostvario prinos od 30%, a inače raste po stopi od 60% godišnje…
rekoh gluposti, ništa ne može rasti po toj stopi…
porekoh…
Ajde da mi čujemo prognoze za sutra.
Nešto su mi utihnuli tehničari.
Izgleda da ni Murphy, ni Fibbonaci ni Djevica Marija više ne pomažu.
A bogami nije se ni Ivana proslavila i osjećam depru u njenom pisanju.
Čak je izostavila svoju " I love this game!" uzrečicu u zadnjem postu.
Ne sluti na dobro
evo ti prognoza
isto ko danas
pofuk
[/quote]
Na žalost je tako. Mali promet nije dovoljan za okret.
Petak je bio izuzetak.
Čekamo još veći pad da se desi odbijanac , jer ovako ne ide gore.
@bobrock
ako si na 1100 predlagao sell, onda buy nije nikako na 950.
u tih 10-15% dionica moze preci iz sella u hold.
ako je buy na 950, onda je hold na 1100, ali dobro..nevazno..
ako je netko prodao na osnovu vasih pisakaranja i plasenja, drugo i ne zasluzuje, takvi i trebaju biti ovce za sisanje.
osobni mi nije drago sto se vi uber-katastroficari ukrcavate vec na 3600 crobex,(a na 3800 je bio skup) jer ne znam ko ce ukrcavati nize, ako ode nize, ali dobro nije vazno,valjda ima jos smart-moneya. sve 5 [thumbsup]
mig,nikad nisam bio 100% u kesu.najvise 50-60%.nikome nisam predlagao sell cak sam pisao cuvajte dionice.jednostavno sam mislio da ce se moci jeftijije kupiti.i kupio sam jeftinije minimalno 15-20% neke dionice.mozda necu zaraditi,mozda hocu,ali cu u svakom slucaju manje izgubiti.da sam katastroficar odavno bi sve prodao i nikad vise ne bi kupovao.nikad nisam nista zlonamjerno pisao i mislim da na osnovu moga pisanja niko nije mogao izgubiti.sto se tice skupoce crobija zar ne vidis da su neke dionice jeftinije sada nego sto su bile kad je crobi bio 3300-3350.jednostavno mislim da su mi cjene prihvatljive i ukrcao sam se,pa kud puklo da puklo.
SLK
˝Nego, reci mi… što biva između sedam lavova i nosoroga kad pojilo presušuje?˝…
…pa zar ne vidis da ne znam…da li je bitna sedmica…
Kada je to Polančec najavio,molim te daj link
Koliko je meni poznato, Rumenige je najavio osnivanje neke vrste ZF u koji bi prešli udijeli društava koji su trenutno u HFP.u a time bi upravljao Ured za upravljanje drž. imovinom.
Ako se taj fond otvori za ulagače to nikako ne možemo nazvati IPO jer dionice tih društava več kotiraju na ZSE, dakle mogu se prodavati udijeli po tada tržišnoj cijeni, međutim sumnjam da će do toga doći.
mozda nije tema u ovom kracem promatranom roku ali dugoročno sigurno će utjecati na predviđanja…
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3117042/index.do;jsessionid=EA2899FB7D860CA6ADCDF941C69F5876.2
Kada je to Polančec najavio,molim te daj link
Koliko je meni poznato, Rumenige je najavio osnivanje neke vrste ZF u koji bi prešli udijeli društava koji su trenutno u HFP.u a time bi upravljao Ured za upravljanje drž. imovinom.
Ako se taj fond otvori za ulagače to nikako ne možemo nazvati IPO jer dionice tih društava več kotiraju na ZSE, dakle mogu se prodavati udijeli po tada tržišnoj cijeni, međutim sumnjam da će do toga doći.
[/quote]
HRT1 Dnevnik od 14.06(subota)