Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Crobex Ukupni promet Redovni promet Institucionalni promet Prijavljeni promet
3.587,59 -0.94% 225.509.183,72 kn 36.587.879,90 kn 138.947.444,14 kn 49.973.859,68 kn

Komentari?

Da očito je nevjerovatno velik promet obveznicama. Mislim da fondovi prodavaju obveznice kako bi došli do veće količine keša i kako bi mogli u odlučujućem trenutku uletit u dionice. Danas očito nije bio trenutak za uletit u dionice jer se većina svjetskih burzi crvenila. Promet obveznicama je bio povećan i u petak, s tim da je odmah taj novac išao u dionice, za razliku od danas kada se je samo akumulirao. Očito se čeka pravi trenutak, a mislim da smo mu vrlo blizu.
[/quote]
i ja mislim da smo blizu.danas sam usao 100%.mislim da mozemo jos dole ali ne puno.sad koliko ce stagnirati.naravno postoji i mogucnost mada malo izgledna i za jazovku,ali ako se to dogodi onda mi je potpuno svejedno dali sam u dionicama ili u kesu.ako dodje do nekog sloma kad bi neki kupovali npr. igh za 6000,00 kn onda sam uvjeren da ta dionica ne vrijedi ni 2000,00.naime malo upuceniji znaju sta znaci pad od 30%-40% od ovih cijena.oporavak ne bi zavrsio za dvije godine.novac bi izgubio na vrijednosti,nekretnine bi opasno pale….
mislim da taj scenario neceno gledati.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

mislim da su ove razine blizu pucanja margina

Margarini mogu početi pucati na razinama ispod Crobexa ispod 3200, a ne sada.
[/quote]

tocno.
kopme je trebao puknuti margin , vec je puknuo…
pa ne mogu 2 puta isti margini pucati…
kaj ste zaboravili da smo tu vec bili?
[/quote]

da bismo zo znali morali bismo imati podatak koliko se ljudi, i za koliko novca, misleći da niže ne može zadižilo na crobexu 3200, i koje su dionice kupovali. također bismo morali znati koliko je ljudi rupu napunilo prebacivanjem dionica s redovnog računa na margin, koliko ih je tu rupu zapunilo gotovinom, i tako dalje, i tako dalje.
bojim se da to ne znamo, a znamo da nam nafta na 150-170-200 dolara i kreditna kriza koja bi mogla potrajati do ljeta iduće godine ne idu u prilog…

www.knjigara.com

3.587,59 -0.94% 225.509.183,72 kn 36.587.879,90 kn 138.947.444,14 kn 49.973.859,68 kn

Komentari?

Da očito je nevjerovatno velik promet obveznicama. Mislim da fondovi prodavaju obveznice kako bi došli do veće količine keša i kako bi mogli u odlučujućem trenutku uletit u dionice. Danas očito nije bio trenutak za uletit u dionice jer se većina svjetskih burzi crvenila. Promet obveznicama je bio povećan i u petak, s tim da je odmah taj novac išao u dionice, za razliku od danas kada se je samo akumulirao. Očito se čeka pravi trenutak, a mislim da smo mu vrlo blizu.
[/quote]
i ja mislim da smo blizu.danas sam usao 100%.mislim da mozemo jos dole ali ne puno.sad koliko ce stagnirati.naravno postoji i mogucnost mada malo izgledna i za jazovku,ali ako se to dogodi onda mi je potpuno svejedno dali sam u dionicama ili u kesu.ako dodje do nekog sloma kad bi neki kupovali npr. igh za 6000,00 kn onda sam uvjeren da ta dionica ne vrijedi ni 2000,00.naime malo upuceniji znaju sta znaci pad od 30%-40% od ovih cijena.oporavak ne bi zavrsio za dvije godine.novac bi izgubio na vrijednosti,nekretnine bi opasno pale….
[/quote]

[lol] koja promjena misljenja..jel se sjecas sta si pisao dok nsii usao? [lol]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Komentari?

[/quote]
[/quote]

[lol] koja promjena misljenja..jel se sjecas sta si pisao dok nsii usao? [lol]

[/quote]
pa normalno da je promjena misljenja.ne razmisljam isto o npr.dlkv na 1100,00kn ili na 830,00.neznam kome je to isto.tada sam govorio da to ide dolje i da cuvate kes,isto ko sta sad mislim da je sad prihvatljiva cijena.to je samo moje misljenje koje zasigurno nece ujecati na cijenu.
spomenuta dionica mi se cinila prihvatljiva i na 950,00,ali eto bio sam u krivu.od kad je dodirnula tu cijenu nisam pisao da ce jos padati.ispravi me ako grijesim.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

Neznam da li ste primjetili, pogledajte sada malo indexe na Wall Streetu . Danas otvorili blago u crvenom, a pogledaj sada u 19 sati, prava euforija. I nije prvi puta da nas tako zeznu. Otvore u crvenom, a posljedično tome onda i kod nas izostane kupnja pred zatvaranje burze, a Ameri nakon toga promijene raspoloženje i okite se zelenom bojom. Zato smo i pali daleko više od njih, jer gledamo njihove indexe samo tada kada radi ZSE, a ne vidimo što se događa kada mi ne radimo. Tako nam i treba.

da bismo zo znali morali bismo imati podatak koliko se ljudi, i za koliko novca, misleći da niže ne može zadižilo na crobexu 3200, i koje su dionice kupovali. također bismo morali znati koliko je ljudi rupu napunilo prebacivanjem dionica s redovnog računa na margin, koliko ih je tu rupu zapunilo gotovinom, i tako dalje, i tako dalje.
bojim se da to ne znamo, a znamo da nam nafta na 150-170-200 dolara i kreditna kriza koja bi mogla potrajati do ljeta iduće godine ne idu u prilog…

Da, sve sam to već pročitao u petak.

Nego, reci mi… što biva između sedam lavova i nosoroga kad pojilo presušuje?

No respect

@bobrock

ako si na 1100 predlagao sell, onda buy nije nikako na 950.
u tih 10-15% dionica moze preci iz sella u hold.
ako je buy na 950, onda je hold na 1100, ali dobro..nevazno..
ako je netko prodao na osnovu vasih pisakaranja i plasenja, drugo i ne zasluzuje, takvi i trebaju biti ovce za sisanje.

osobni mi nije drago sto se vi uber-katastroficari ukrcavate vec na 3600 crobex,(a na 3800 je bio skup) jer ne znam ko ce ukrcavati nize, ako ode nize, ali dobro nije vazno,valjda ima jos smart-moneya. sve 5 [thumbsup]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

da ovaj koji je prodo na 1100 i 950 je ovca za šišanja i tak mu i treba [lol]

Da, sve sam to već pročitao u petak.

Nego, reci mi… što biva između sedam lavova i nosoroga kad pojilo presušuje?
[/quote]

pa, vjerojatno nađu novo pojilo, ili svoj problem riješe kao i dinosauri, izumiranjem. ili možda jake životinje piju krv slabih…
recimo da bi, ponešto uozbiljena, to bila rasprava presušuju li izvori nafte ili ne. još ozbiljnije, točan odgovor je da ni ti ni ja to ne znamo 🙂 ali eto, wild guess, mislim da nafte ima dovoljno, kao i da su novi načini dobivanja energije već gotova stvar, ali zašto prvo ne zaraditi na nafti 🙂

www.knjigara.com

nisam baš na tim razinama ni kupio ni prodo i najmanje zbog šefa, al ovca BIO jesam. [thumbsup]
baš zato jer sam se bojao d aće mi pobjeć nekud… [rolleyes]
al dajte vi meni recite di će pobjeć dionice ovog ljeta da ih je takva šteta prodat i da se isplati još malo stisnut zube?
(govorimo općenito, bez brojki)

Pokrenimo peticiju da radno vrijeme ZSE-a bude kao i u zapadno europskim zemljama!!!

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

Neznam da li ste primjetili, pogledajte sada malo indexe na Wall Streetu . Danas otvorili blago u crvenom, a pogledaj sada u 19 sati, prava euforija. I nije prvi puta da nas tako zeznu. Otvore u crvenom, a posljedično tome onda i kod nas izostane kupnja pred zatvaranje burze, a Ameri nakon toga promijene raspoloženje i okite se zelenom bojom. Zato smo i pali daleko više od njih, jer gledamo njihove indexe samo tada kada radi ZSE, a ne vidimo što se događa kada mi ne radimo. Tako nam i treba.

ovisi jesi u cashu ili dionicama, ovisno o tome čaša je napola puna ili napola prazna…

mnogo puta se dogodilo upravo obratno, npr. u petak…

btw, mi smo još sasvim dobri što se samostalnosti tiče u odnosu na dax ili ftse, oni su preslika američkih indeksa koliko god im to poklapanje radnog vremena dopušta (da imaju isto radno vrijeme, valjda bi svaki dan u postotak isto završavali), a mi ipak imamo još određenu crtu nezavisnosti…

ili što bi jedan kolega odavde rekao – mi smo puno zrelije tržište od njih [wink]…

Selim u ameriku...

New Report

Close