Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da možemo ovako gori doli jedno mjesec -dva a onda od rujna samo gori, jer osnova svakog gospodarstva je proizvodnja a ona bi gadno pala kad bi se nafta zadržala dugo na ovim razinama, e onda ti Židovi iz hedge fondova čijim će dionicama dalje trgovati ako industrija kolabira. Mislim da je američko gospodarstvo i dalje jako (uložili milijarde i milijarde u razvoj jednog lovca F22 Raptor), a ministarstvo obrane kupilo 30 0 kom po 150 mil .dol svaki, dok mi nemamo novaca ni za reparirat one stare rage tako da ja ne vjerujem u recesiju. Banke su u lošoj poziciji, pa i da propadnu, nastat će nove, ili će ove netko preuzet, ne vidim u čemu je problem.Mislim da im Bernanke nije ni trebao davat pomoć, samo je srušio dolar. Američka industrija i dalje normalno funcionira, Ameri imaju gotov proizvod, iako im je više od 50% GDP-a na temelju osobne potrošnje oni proizvode sve živo (za razliku od nas i ovih tzv. emerging ekonomija), a DOW je na razinama od prije 2 godine. E pa vi izvucite zaključak.

Mislim da češ se jako iznenaditi sa razvojem događaja u narednim mjesecima. Svi, ali baš svi, parametri pa i sama logika govore da će ovo biti puno bolnije nego što se mislilo i da će trajati puno dulje nego što se mislilo.

Očigledno se već naslučuje da će Q2 izvješća biti lošija od očekivanja. A ovaj plus danas je čista iluzija. Danas je bio dan kao stvoren za trejdere i to su iskoristili. Usput, bacite si oko na količinu protrženih obveznica. Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]

Ne upravo kapital iz obveznica danas je bježao u dionice zato je i raslo, pogledaj malo bolje transakcije pa će ti biti jasnije.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne upravo kapital iz obveznica danas je bježao u dionice zato je i raslo, pogledaj malo bolje transakcije pa će ti biti jasnije.

Pogrešno. Jako pogrešno. Znam koliko sam ja sam napravio kroz trejd (kupnja + prodaja u jednom danu). Ovo ti je prijatelju tjedni utržak institucionalnih otišao u obveznice. Vrlo uskoro će se vidjeti potvrda ovoga što sam naveo. [cool]

http://www.index.hr/video/film.aspx?id=3178

Vjeks ostavi ovo ovdje nek se malo tuga istjera

Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]

equity market valjda stock market, a gdje se onda trguje obveznicama, u supermarketu?!
[yawn]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Istine radi moram reagirati na jednu očitu neistinu u Vašem postu. Sirotinja ne ulaže na burzi, ni hrvatska ni bilo koja druga.

Pa nebi se složio s ovom tvojom tvrdnjom da sirotinja ne ulaže na burzi, jer da je to istina, onda ne bi dionice HT-a kupila skoro jedna desetina hrvatskog stanovništva. Jedino ako misliš da u Hrvatskoj ima minimalno jedna desetina bogatih ljudi, što ja mislim da ipak ne drži. Malo pogledaj naloge na kupnji i prodaji i nerijetko ćeš zamijetiti da je postavljeno jedna, dvije ili tri dionice recimo npr. HT-a. Mislim da to ipak nisu bogataši. Eto ja sam danas kupio dvije dionice Viro-ta i jednu dionicu ATPL. E sad kupio bi bio i više da sam imao s čime. Eto na burzi sam, a nemam čak riješeno ni stambeno pitanje.

Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]

equity market valjda stock market, a gdje se onda trguje obveznicama, u supermarketu?!
[yawn]
[/quote]

imas pravo. Kasno je a i dosao sam s puta. Ubi me umor. [thumbsup] Inace kako je krenulo prodavati ce se dionice i po kioscima i pred supermarketima ali najvise na Hreljicu. [wink]

[yawn]
[/quote]

ha ha ha h

nego, danas obveznice vs. dionice 1:1

I love the Smell of Profits in the Morning

nego, danas obveznice vs. dionice 1:1

Evo nam novog tehnickog indikatora trzista: o/v (obveznice/dionice) 🙂

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

Mislim da možemo ovako gori doli jedno mjesec -dva a onda od rujna samo gori, jer osnova svakog gospodarstva je proizvodnja a ona bi gadno pala kad bi se nafta zadržala dugo na ovim razinama, e onda ti Židovi iz hedge fondova čijim će dionicama dalje trgovati ako industrija kolabira. Mislim da je američko gospodarstvo i dalje jako (uložili milijarde i milijarde u razvoj jednog lovca F22 Raptor), a ministarstvo obrane kupilo 30 0 kom po 150 mil .dol svaki, dok mi nemamo novaca ni za reparirat one stare rage tako da ja ne vjerujem u recesiju. Banke su u lošoj poziciji, pa i da propadnu, nastat će nove, ili će ove netko preuzet, ne vidim u čemu je problem.Mislim da im Bernanke nije ni trebao davat pomoć, samo je srušio dolar. Američka industrija i dalje normalno funcionira, Ameri imaju gotov proizvod, iako im je više od 50% GDP-a na temelju osobne potrošnje oni proizvode sve živo (za razliku od nas i ovih tzv. emerging ekonomija), a DOW je na razinama od prije 2 godine. E pa vi izvucite zaključak.

Mislim da češ se jako iznenaditi sa razvojem događaja u narednim mjesecima. Svi, ali baš svi, parametri pa i sama logika govore da će ovo biti puno bolnije nego što se mislilo i da će trajati puno dulje nego što se mislilo.

Očigledno se već naslučuje da će Q2 izvješća biti lošija od očekivanja. A ovaj plus danas je čista iluzija. Danas je bio dan kao stvoren za trejdere i to su iskoristili. Usput, bacite si oko na količinu protrženih obveznica. Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]
[/quote]

Ja mislim da će izvješća biti u skladu sa očekivanjima, koja su već vrlo niska za veliku većinu firmi. Negativna iznenađenja mogu doći samo od nekolicine onih firmi od kojih se dosta očekuje u drugom tromjesečju.

Obveznice jesu rasle zadnja dva dana, ali prije toga su se strmoglavile. Volatilnost na tržištu obveznica je očekivana s obzirom da čekamo važnu izjavu ECB u četvrtak. Nakon najave Trichet-a da je moguće dizanje kamatnih stopa došlo je do rasprodaje obveznica. Jučer je na sastanku FOMC-a (Federal Open Market Commity) FED objavio da neće dizati US interest rate. Dizanje ECB kamatnih stopa, uz ostajanje US kamatnih stopa na istoj razini, daljnje bi ojačalo euro i naftu. Zbog odluke FED-a povećao se i broj onih koji vjeruju da ni ECB neće podići kamatne stope u naredni četvrtak. Prije svega jer bi to moglo značajno podići cijenu nafte. Stoga i uzlet obveznica u zadnja dva dana. Ubijeđen sam da rast obveznica nije posljedica straha na tržištu dionica, nego više reakcija na odluku FED-a.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

[yawn]
[/quote]

Obveznice-supermarket
Dionice-minimarket

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Obveznice-supermarket
Dionice-minimarket

prije bih rekao drugstore …

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close