Mislim da možemo ovako gori doli jedno mjesec -dva a onda od rujna samo gori, jer osnova svakog gospodarstva je proizvodnja a ona bi gadno pala kad bi se nafta zadržala dugo na ovim razinama, e onda ti Židovi iz hedge fondova čijim će dionicama dalje trgovati ako industrija kolabira. Mislim da je američko gospodarstvo i dalje jako (uložili milijarde i milijarde u razvoj jednog lovca F22 Raptor), a ministarstvo obrane kupilo 30 0 kom po 150 mil .dol svaki, dok mi nemamo novaca ni za reparirat one stare rage tako da ja ne vjerujem u recesiju. Banke su u lošoj poziciji, pa i da propadnu, nastat će nove, ili će ove netko preuzet, ne vidim u čemu je problem.Mislim da im Bernanke nije ni trebao davat pomoć, samo je srušio dolar. Američka industrija i dalje normalno funcionira, Ameri imaju gotov proizvod, iako im je više od 50% GDP-a na temelju osobne potrošnje oni proizvode sve živo (za razliku od nas i ovih tzv. emerging ekonomija), a DOW je na razinama od prije 2 godine. E pa vi izvucite zaključak.
Mislim da češ se jako iznenaditi sa razvojem događaja u narednim mjesecima. Svi, ali baš svi, parametri pa i sama logika govore da će ovo biti puno bolnije nego što se mislilo i da će trajati puno dulje nego što se mislilo.
Očigledno se već naslučuje da će Q2 izvješća biti lošija od očekivanja. A ovaj plus danas je čista iluzija. Danas je bio dan kao stvoren za trejdere i to su iskoristili. Usput, bacite si oko na količinu protrženih obveznica. Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]
Ne upravo kapital iz obveznica danas je bježao u dionice zato je i raslo, pogledaj malo bolje transakcije pa će ti biti jasnije.
Ne upravo kapital iz obveznica danas je bježao u dionice zato je i raslo, pogledaj malo bolje transakcije pa će ti biti jasnije.
Pogrešno. Jako pogrešno. Znam koliko sam ja sam napravio kroz trejd (kupnja + prodaja u jednom danu). Ovo ti je prijatelju tjedni utržak institucionalnih otišao u obveznice. Vrlo uskoro će se vidjeti potvrda ovoga što sam naveo. [cool]
http://www.index.hr/video/film.aspx?id=3178
Vjeks ostavi ovo ovdje nek se malo tuga istjera
Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]
equity market valjda stock market, a gdje se onda trguje obveznicama, u supermarketu?!
[yawn]
Pa nebi se složio s ovom tvojom tvrdnjom da sirotinja ne ulaže na burzi, jer da je to istina, onda ne bi dionice HT-a kupila skoro jedna desetina hrvatskog stanovništva. Jedino ako misliš da u Hrvatskoj ima minimalno jedna desetina bogatih ljudi, što ja mislim da ipak ne drži. Malo pogledaj naloge na kupnji i prodaji i nerijetko ćeš zamijetiti da je postavljeno jedna, dvije ili tri dionice recimo npr. HT-a. Mislim da to ipak nisu bogataši. Eto ja sam danas kupio dvije dionice Viro-ta i jednu dionicu ATPL. E sad kupio bi bio i više da sam imao s čime. Eto na burzi sam, a nemam čak riješeno ni stambeno pitanje.
equity market valjda stock market, a gdje se onda trguje obveznicama, u supermarketu?!
[yawn]
[/quote]
imas pravo. Kasno je a i dosao sam s puta. Ubi me umor. [thumbsup] Inace kako je krenulo prodavati ce se dionice i po kioscima i pred supermarketima ali najvise na Hreljicu. [wink]
[yawn]
[/quote]
ha ha ha h
nego, danas obveznice vs. dionice 1:1
nego, danas obveznice vs. dionice 1:1
Evo nam novog tehnickog indikatora trzista: o/v (obveznice/dionice) 🙂
Mislim da možemo ovako gori doli jedno mjesec -dva a onda od rujna samo gori, jer osnova svakog gospodarstva je proizvodnja a ona bi gadno pala kad bi se nafta zadržala dugo na ovim razinama, e onda ti Židovi iz hedge fondova čijim će dionicama dalje trgovati ako industrija kolabira. Mislim da je američko gospodarstvo i dalje jako (uložili milijarde i milijarde u razvoj jednog lovca F22 Raptor), a ministarstvo obrane kupilo 30 0 kom po 150 mil .dol svaki, dok mi nemamo novaca ni za reparirat one stare rage tako da ja ne vjerujem u recesiju. Banke su u lošoj poziciji, pa i da propadnu, nastat će nove, ili će ove netko preuzet, ne vidim u čemu je problem.Mislim da im Bernanke nije ni trebao davat pomoć, samo je srušio dolar. Američka industrija i dalje normalno funcionira, Ameri imaju gotov proizvod, iako im je više od 50% GDP-a na temelju osobne potrošnje oni proizvode sve živo (za razliku od nas i ovih tzv. emerging ekonomija), a DOW je na razinama od prije 2 godine. E pa vi izvucite zaključak.
Mislim da češ se jako iznenaditi sa razvojem događaja u narednim mjesecima. Svi, ali baš svi, parametri pa i sama logika govore da će ovo biti puno bolnije nego što se mislilo i da će trajati puno dulje nego što se mislilo.
Očigledno se već naslučuje da će Q2 izvješća biti lošija od očekivanja. A ovaj plus danas je čista iluzija. Danas je bio dan kao stvoren za trejdere i to su iskoristili. Usput, bacite si oko na količinu protrženih obveznica. Očigledno kapital traži sigurnije i manje unosno utočište od equity marketa pa čak i uz ovakvu inflaciju a u nedostatku drugoga biti će im dobre i ove naše obveznice. [wink]
[/quote]
Ja mislim da će izvješća biti u skladu sa očekivanjima, koja su već vrlo niska za veliku većinu firmi. Negativna iznenađenja mogu doći samo od nekolicine onih firmi od kojih se dosta očekuje u drugom tromjesečju.
Obveznice jesu rasle zadnja dva dana, ali prije toga su se strmoglavile. Volatilnost na tržištu obveznica je očekivana s obzirom da čekamo važnu izjavu ECB u četvrtak. Nakon najave Trichet-a da je moguće dizanje kamatnih stopa došlo je do rasprodaje obveznica. Jučer je na sastanku FOMC-a (Federal Open Market Commity) FED objavio da neće dizati US interest rate. Dizanje ECB kamatnih stopa, uz ostajanje US kamatnih stopa na istoj razini, daljnje bi ojačalo euro i naftu. Zbog odluke FED-a povećao se i broj onih koji vjeruju da ni ECB neće podići kamatne stope u naredni četvrtak. Prije svega jer bi to moglo značajno podići cijenu nafte. Stoga i uzlet obveznica u zadnja dva dana. Ubijeđen sam da rast obveznica nije posljedica straha na tržištu dionica, nego više reakcija na odluku FED-a.
[yawn]
[/quote]
Obveznice-supermarket
Dionice-minimarket
Obveznice-supermarket
Dionice-minimarket
prije bih rekao drugstore …