nastavak:
Uglavom neka svako radi onako kako misli da je najbolje,ako ljudi nemate koga pitati za savjet i ako neznate sa dionicama – nazovite bolje svoje brokere – neka vam oni daju neke savjete koji ce vjerujte biti ipak puno kvalitetniji od ovih koji vam se ovdje predstavljaju kao neki veliki znalci,koji su po cijele dane ovdje na forumu,koji posalju dnevno 20 – ak poruka bez ijednog argumenta – a mozda ni nemaju dionice nego se igraju na virtualki.Ja samo zelim ljudima objasniti da nije sve crno i da ne treba bjezati iz dionica pod daj sto das,da malo misle svojom glavom,velika je razlika kad su veliki izlazili iz dionica kad je Crobex bio 4500 – 5200 i sad kad mali izlaze na ovim razinama ispod 3700 – 3800.
Da me nebi krivo shvatili nije ni najbolje sada biti bas 100% u dionicama dok je ovakva situacija -sada je dobro biti 10 – 15% u cash-u i probat sto vise zaraditi na ovim valovima kad se vec da. Svaki veci izlazak u cash je cisto kockanje – pogotovo na ovim razinama.
Kretanje Crobex-a ce i dalje ovisiti o kretanju Amera i Europe.
Pozdrav.
Robert T. Kiyosaki i Sharon.
– pročitala sam skoro sve njegove knjige.
– za ulaganje na burzi, u njegovim knjigama nećete pronaći ništa pametnoga.
– jedino će Vas uputiti u jedno malo drukčije razmišljanje.
– najviše piše o nekretninama, a taj način ulaganja jednostavno kod nas nije primjenjiv.
– dosta ima ponavljanja, čak previše u svim knjigama osim prve.
– moj je zaključak kako se je jedino obogatio na knjigama.
– ali evo jedne pametne, kada ste stekli uvijete za umirovljenje na burzi.
– 1994.g Kim i ja dobivali smo otprilike 10.000$ mjesečno od naših ulaganja, a trošili smo nekih 3.000$ mjesečno. Mada nismo bili bogati, bili smo financijski slobodni. Više nismo trebali raditi. Nismo trebali mirovinu.
– e to bi po meni nekako trebao biti cilj svakog investitora.
Pozdrav !
dao Bog svima nama financijsku slobodu
[lol]
Mislim da su svi u cashu, da bi trebali biti veliki prometi u zadnjih par tjedana.
Ali to nije. Mislim da ovi u cashu strijepe i drže se na okidaču.
@ivana7
***- a i sami fondovi su u jako velikim gubitcima, zbilja ne znam koliko bi im koristili daljnji gubitci.***
A kako će oni molim te spriječiti pad? Kad ni sami nemaju casha.
A mirovinci tko zna kad i gdje će upasti.
[/quote]
Kad svi budu ovako razmisljali idemo gore. Jos malo.
3200, 3500 crobex, dno , nije dno završit ćete u ludnici od toga svega, oće li Ameri gore ili dolje …
Jedina je tajna kupiti dionicu koja je fundamentalno dobra na ovim cijenama, i čije će poslovanje i profit rasti u budućnosti. Zvući jednostavno, ali uopće nije, zahtjeva truda i vremena.
Ako kupujete Viro treba istražiti šećer + samu kompaniju, ako kupujete ATPL treba pratiti brodare i tržište resursa, ……… itd
Komentar tržišta.
– hoće li tržište gore ili dolje, teško je sada sa nekom velikom sigurnošću to predvidjeti.
– vjerojatno ćemo do kraja mjeseca malo gore, a onda bi trebala doći ljetna pasivnost na burzi,
– ali i to je dosta upitno s obzirom na situaciju koja se je odvijala u prošla dva ljeta.
Teško je predvidjeti. Malo je firmi od koji se očekuju dobra izvješća, pa bi logično bilo vjerovati da će dolje. Opet ima nekoliko firmi koje bi mogle povući znatno prema gore. Cijena nafte je faktor, ali nije presudan.
Moj komentar.
– obveznice i novac na banci svakako nose manje prinose od inflacije.
– velika recesija u Americi, ali po kretanju indexa prije bih rekla velika recesija kod nas, ali ja ju ne vidim, naše firme rade, naše banke nemaju hipotekarnu krizu.
– dosta naših firmi isplaćuje više dividende nego su prinosi na obveznice ili kta na novac u bankama,
To se uči još u srednjoj školi. Fixed-income investments stradaju u vrijeme visoke inflacije. Još ako ECB povisi kamatne stope kako se najavljuje, obzeznice će stradati. Tržište već reagira. Imamo rasprodaju obveznica, pad banaka i pad visokozadužene optime. To znači da treba prodati obveznice i prebaciti novac u firme koje su nisko zadužene. To je najbolja obrana od inflacije. Teško vrijeme za one koji se moraju zaduživati, tu ubrajam i hrvatsku vladu. Mogli bi stradati ovisnici o državnom proračunu.
Komentar tržišta.
– a i sami fondovi su u jako velikim gubitcima, zbilja ne znam koliko bi im koristili daljnji gubitci.
Zaključke izvucite sami, jer tu ste dobili samo podatke, ovaj post ne druka na gore ni dolje.
Pozdrav !
ne znam zasto ne shvatite vec jednom… na burzi nema milosti… niko se nece nad nekim sazalit… treba prihvatit takav nacin igre… Ne znam jel pratite Hanfine statistike o ulaganjima… mirovinci su postali vladari ovog naseg trzista… definitivno im se isplati srusit trziste, nemaju brige od gubitka pritjecanja svjezeg kapitala pa mogu raditi sa burzom sta ih je volja… da sam fond menađer mirovinskog fonda definitivni bi se povukao sa kupnje i polako pustio burzu da pada… time bi se napravila panika medu ljudima koji su ulozili u otvorene investicijske fondove i evo novih jeftinih dionica za mirovince… trenutno su otvoreni fondovi u teskoj poziciji te tu ocekujem pucanje burze… nema rasta burze dok god mirovinci ne dobiju ono sto zele… imovina otvorenih fondova je veliki mamac za mirovince… to je nazalost realnost…
pa zar nitko nije slušal vijesti, na istoku proeuropska vlada formira vladu [thumbsup] pa može li bolje za burzu
pa zar nitko nije slušal vijesti, na istoku proeuropska vlada formira vladu [thumbsup] pa može li bolje za burzu
odljev kapitala sa zse??? [bye]
Totalno nebitno u ovom trenutku
odljev kapitala sa zse??? [bye]
[/quote]
pa di je taj kapital ovih tjedana?!
mislim da će bit obrnuto.
taj kapital je već tamo, iskoristit će početnu euforiju kapitalizirat dobit i vratit se boljoj prilici – nama.