Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A di su nam tenkista, slk i slicni?!?!?!?!

ako nista, Ivanu i Bluemana postujem zato sto su doljednji i uvijek stoje iza onoga sto kazu..

E da, i vlad nam je nesto uvjerdjen….a napadao je jednog istinskog znalca zbog trazenja korektnog ponasanja. Dakle, jos jedan u koloni nedosljednih! HOCU JEDAN!

bas sam se i ja neki dan pitao gdje je nestao tenkista…

@lopina

Crobex je gulaš,a neke dionice su meso a neke krompiri,a cijena ista.Naš posao je naći meso.
meso – HT, IGH, LEDO, ATGR, ERNT…
bar ja tako mislim…

sto se tice pada, mislim da nece vise dole, jer su ovo dosta snazne razine otpora…
ali nikad se ne zna …

Mislim da svi priželjkujemo bar jedan jači skok dionica da imamo na miru sa čime na more ,ili će neki morati godišnji dežurati kad će burza početi rasti.

tenkista je 12.05. rekao da ne može više gledati ovo sr… od trgovine i da ide u grad. I nije se više vratio iz grada, nadam se da mu se nije nešto dogodilo. Čovjek je bar bio pozitivan za razliku od sada prevladavajuće negativne struje koja neizmjerno uživa u svakom manjem padu cijena dionica. Što je s obzirom na nedostatak određenih financijskih instrumenata na našem tržištu jako čudno i perverzno (da netko uživa u padu).

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

tenkista je 12.05. rekao da ne može više gledati ovo sr… od trgovine i da ide u grad. I nije se više vratio iz grada, nadam se da mu se nije nešto dogodilo. Čovjek je bar bio pozitivan za razliku od sada prevladavajuće negativne struje koja neizmjerno uživa u svakom manjem padu cijena dionica. Što je s obzirom na nedostatak određenih financijskih instrumenata na našem tržištu jako čudno i perverzno (da netko uživa u padu).
[/quote]

ne bi bilo nimalo perverzno kada bi se kod nas na padu cijena vrijednosnica moglo dobro zarađivati. S obzirom da još uvijek nema derivativnih instrumenata odnosno opcijske trgovine, na padu Crobexa odnsono dionica de facto nitko ne zarađuje…može se navijati za pad da bi se ponovo ušlo u poziciju po povoljnijoj cijeni nego li ranije no kad se jednom uđe u poziciju tada daljnji pad investitorima ne može nikako ići na ruku već svi očekuju rast.
Dakle pravih medvjeda na hrvatskom tržištu kapitala zapravo niti ima niti može biti dokle god se ne uvedu opcije.
Već se naveliko priča o uvođenju takvih instrumenta no iskreno uz ovakvu likvidnost ne pada mi na pamet kako će im to uvođenje poći za rukom a da ne govorim da se takvoj vrsti trgovine moraju prilagoditi i sve prateće institucije poput burze, SDA,Hanfe i svih brokerskih kuća.
[sealed]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ZSE: Niska likvidnost i sljedećeg tjedna?
Vaš link

DA STE SLUŠALI BARONA, SAD BI BILI U PLUSU.....

[/quote]

ne bi bilo nimalo perverzno kada bi se kod nas na padu cijena vrijednosnica moglo dobro zarađivati. S obzirom da još uvijek nema derivativnih instrumenata odnosno opcijske trgovine, na padu Crobexa odnsono dionica de facto nitko ne zarađuje…može se navijati za pad da bi se ponovo ušlo u poziciju po povoljnijoj cijeni nego li ranije no kad se jednom uđe u poziciju tada daljnji pad investitorima ne može nikako ići na ruku već svi očekuju rast.
Dakle pravih medvjeda na hrvatskom tržištu kapitala zapravo niti ima niti može biti dokle god se ne uvedu opcije.
Već se naveliko priča o uvođenju takvih instrumenta no iskreno uz ovakvu likvidnost ne pada mi na pamet kako će im to uvođenje poći za rukom a da ne govorim da se takvoj vrsti trgovine moraju prilagoditi i sve prateće institucije poput burze, SDA,Hanfe i svih brokerskih kuća.
[sealed]
[/quote]

eh posao je to uvođenje, šta im fali ovako, ionako dobro zarađuju (zasad). kada promet padne na 10 mil dnevno i kada se počnu zatvarati brokerske kuće kao u crnoj gori, bit će suza. opcije bi digle promet bar na 60-70 mil kn dnevno sigurno.

Previse mi nesto ljudi misli da tonemo pocetkom tjedna….To se mora kapitalizirati na ovaj ili onaj nacin! [thumbsup]

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

i meni se nekako čini da su svi u cashu i čekaju uber pad! [smiley]

Komentar tržišta.

– hoće li tržište gore ili dolje, teško je sada sa nekom velikom sigurnošću to predvidjeti.
– vjerojatno ćemo do kraja mjeseca malo gore, a onda bi trebala doći ljetna pasivnost na burzi,
– ali i to je dosta upitno s obzirom na situaciju koja se je odvijala u prošla dva ljeta.

Neki interesantni podaci.
– obveznice, prinosi.
– 10 godišnje Njemačke 4,17%
– 10 godišnje Američke 3,77%
– zlato, unca cca 920$, ali ne nosi ništa.
– kta, kolika je možete sami provjeriti u svojoj banci, ali sigurno nisu velike.
– DJIA cca – 10%, NASDAQ -9,5% , u ovoj godini.
– a naš dragi CROBEX -27,94% , velika razlika kada pogledamo Američke indexe.

Moj komentar.
– obveznice i novac na banci svakako nose manje prinose od inflacije.
– velika recesija u Americi, ali po kretanju indexa prije bih rekla velika recesija kod nas, ali ja ju ne vidim, naše firme rade, naše banke nemaju hipotekarnu krizu.
– dosta naših firmi isplaćuje više dividende nego su prinosi na obveznice ili kta na novac u bankama,

Crobex na 3.200 bodova.
– cijene nekih dionica su već na razinama zadnjeg spusta crobexa na 3.200 bodova,
– ali sliku crobexa kvare cijene dionica ine, ht, atpl….jer su one znatno veće nago kad je potonuo na 3.200 bodova.
– dosta investitora je u kešu, e sada ako svi počmu kupovati na 3.200 biti će stvarno zanimljivo.

Promet na burzi.
– prometi su mali, vjerojatno će biti i manji.
– evo baš ja kupujem neke dionice, ali jako slabo skupljam na ovim cijenama (radi se o manje likvidnim dionicama.
– na dosta dionica se je stvorila velika razlika cijene kupnje prodaje.
– na nekim dionicama gdje je jako mala kupnja, naloge s prodaje skidaju veliki nalozi koji uopće nisu na kupnji,
– u ovome padu očito više nema margina koji su u zadnjem padu velikodušno prodavali na mizernim cijenama.
– a i sami fondovi su u jako velikim gubitcima, zbilja ne znam koliko bi im koristili daljnji gubitci.

Zaključke izvucite sami, jer tu ste dobili samo podatke, ovaj post ne druka na gore ni dolje.
Pozdrav !

i meni se nekako čini da su svi u cashu i čekaju uber pad! [smiley]

Mislim da su svi u cashu, da bi trebali biti veliki prometi u zadnjih par tjedana.
Ali to nije. Mislim da ovi u cashu strijepe i drže se na okidaču.

@ivana7

***- a i sami fondovi su u jako velikim gubitcima, zbilja ne znam koliko bi im koristili daljnji gubitci.***

A kako će oni molim te spriječiti pad? Kad ni sami nemaju casha.
A mirovinci tko zna kad i gdje će upasti.

DA STE SLUŠALI BARONA, SAD BI BILI U PLUSU.....

Robert T. Kiyosaki i Sharon.

– pročitala sam skoro sve njegove knjige.
– za ulaganje na burzi, u njegovim knjigama nećete pronaći ništa pametnoga.
– jedino će Vas uputiti u jedno malo drukčije razmišljanje.
– najviše piše o nekretninama, a taj način ulaganja jednostavno kod nas nije primjenjiv.
– dosta ima ponavljanja, čak previše u svim knjigama osim prve.
– moj je zaključak kako se je jedino obogatio na knjigama.

– ali evo jedne pametne, kada ste stekli uvijete za umirovljenje na burzi.
– 1994.g Kim i ja dobivali smo otprilike 10.000$ mjesečno od naših ulaganja, a trošili smo nekih 3.000$ mjesečno. Mada nismo bili bogati, bili smo financijski slobodni. Više nismo trebali raditi. Nismo trebali mirovinu.

– e to bi po meni nekako trebao biti cilj svakog investitora.
Pozdrav !

Kolega, ova vaša poruka iz 14.4.2008 o vašem shoppingu vrijedi ako ste izašli iz dionica prije tjedna-dva. A ako ste još u njima od tada, onda ste u jako malom plusu, i bolje je da uzmete taj plus dok još možete.
Cijene od 15.04.
TISK je već na cijenama od 15.04
ERNT je ispod tih cijena.
Likvidnije dionice poput IGH, KOEI, ATPL,VIRO su 10-15% iznad tih cijena.

Realno gledajući svi koji su ušli 14 i 15.04 su još malo u plusu.
Ostali su u minusu. Tako da za koji dan mislim da se nećete više hvaliti kako ste kupovali 14.4.

Kolega ova Vasa poruka nam otkriva da ste novi u dionicama,jer i ja kad sam poceo s dionicama sam racunao svaki dan koliko je tko u plusu, koliko sam ja u plusu,sto bi bilo kad bi bilo,svaki pad od par posto me uzasno smetao,radio sam koji kakve analize iz dana u dan,kupovao – prodavao – kupovao – prodavao – kupovao – prodavao,da bi kroz neko vrijeme shvatio da sam od pocetka cijelo vrijeme ostao u istim dionicama tj. da nisam letio kao pcela sa cvijeta na cvijet tj. iz dionice u dionicu da bi puno vise zaradio i puno manje zivaca i slobodnog vremena izgubio.

Kad se sjetim samo Ingre kad je dosla na 12 000 svi su trubili,da je prenapuhana da ce past,da ce ljudi plakat,da nemoze vise rast – da bi u jako kratkom
vremenu iza toga dosla iznad 60000kn.

Dali sam ja u dionicama koje sam kupio 14.4. ili sam usao u neke druge to cu zadrzati za sebe i to uopce nije bitno,ja nikad nisam napisao na forumu da sam prodao neke dionice(ako se ne varam) niti cu napisat zato jer mi neide u glavu kako mogu nekom prodat dionice i kasnije pisat protiv tih istih dionica koje je netko kupio od mene da bi isto na njima valjda nesto i zaradio.Ja sam sretan sto ima ljudi koji od mene zele kupiti dionicu na kojoj sam debelo zaradio i sigurno kasnije necu bacati kamenje po njima.
To Vam je isto kao da nekom prodate auto za 20 000 eura i kasnije odmah pocnete pricati na sve strane kako taj auto ne vrijedi ni 10 000 eura i na sve strane trubite da nitko pametan nebi trebao kupiti taj auto,jadno(ali sto je tu je – ima nas svakakvih).
Kod nas nitko nemoze zaraditi na padu Crobex-a i nitko na padu Crobex-a nije zaradio ni kune,svi smo zaradili samo na rastu, tako da nerazumijem pojedince koji dnevno posalju po 20-ak poruka o padu Crobex-a bez ijednog argumenta i koji su po cijele dane ovdje, ti isti nisu zaradili ni kune – cemu toliki uzaludan trud.

Vi koji ste u cash-u morate znati da ce Vas samo 20% posto zaraditi tj. vratit ce se u dionice na vrijeme dok ce Vas 80% sigurno zakasniti tj. izgubiti,samo sto je problem sto svi mislite da cete biti u ovih 20% sto je nemoguce.Tada ce kupnja na tim razinama biti jaka dok prodaje skoro nece ni biti tj. povuci ce se kao sto se sada i kupnja povukla,tada fondovi nece prodavati nego kupovati i gledati kako sto brze na tim niskim razinama dignuti trziste da bi ostatak ljudi u cash-u ulazio na puno visim razinama i tako im dizao cijene a i mi koji smo dionicama imamo uvijek nesto cash-a s kojim cemo se s Vama gurati na kupnji.
Pogledajte kolega koliko je Todoric kako Vi kazete u minusu ovih dana,pogledajte koliko su mirovinski fondovi u minusu,pogledajte samo neke dionice koje su mirovinci kupovali (npr. VIRO iznad1200,INGR iznad 50000,ATPL iznad 3200….itd,itd) koliko su u minusu.
Nemojte mi reci da mislite kako oni na tim dionicama nece zaraditi,buducnost ce Vam pokazati da ste u krivu ili da ste jos bili neiskusni ali sve ce te dionice normalno koje vrijede -doci na svoje normalne razine. Veliki sigurno nece izgubiti,nego opet mali – a oni koji su u dionicama nemogu izgubiti ni kunu mozda jedino mogu manje zaraditi od ovih 20% koji su u cash-u i koji ce u pravo vrijeme uci natrag u dionice dok ce ostatak ljudi u cash-u (80%) biti u gubitku.

Uglavom neka svako radi onako kako misli da je najbolje,ako ljudi nemate koga pitati za savjet i ako neznate sa dionicama – nazovite bolje svoje brokere – neka vam oni daju neke savjete

PBZ INVESTOR - nikad vise!

New Report

Close