Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a zašto ne spominješ rast ljubljanske burze

NEMA PREDAJE

do 2700 nece sigurno, 3200 je realnost

Slovenci lete jer je Bečka burza kupila Ljubljansku

Knjiga Izazov burze: "ekonomistima i analitičarima netreba uopče vijerovat"

NEMA PREDAJE

Evo malo da objasnim neiskusnim forumasima kojima nije jasno zasto je tako slab promet.
Ukratko: Zato jer sad svi gledaju u Amere i Europu,znam da ce sad ovdje neki pisati da mi nemamo nista s njima ali to su price za malu djecu,uvijek smo se kretali kao i oni samo ako oni padaju mi padamo za njima a ako rastu mi rastemo 2-3 puta vise od njih.
Budite sigurni da veliki nece ulaziti sve dok je ovakva situacija u Europi i Americi,znaci ceka se smirivanje njihove situacije tj. oporavak njihovih indeksa,rast dolara i pad nafte.
Dok se to ne dogodi ni Crobex nece znacajno gore tj. ako oni nastave padati i mi cemo za njima.
E sad pitanje je dal su ove razine dobre za ulaz.
Fondovi ocito ne izlaze na ovim razinama sto znaci da su dionice po njima vec ili dosta pale ili cekaj pozitivan signal kako bi opet poceli kupovati i dizati trziste,ja vise vjerujem u ovo drugo.
Jer da su fondovi htjeli jace srusiti nase trziste mogli su to ovih dana bez problema napraviti,sad ih nitko nebi pitao zasto to rade posto Ameri i Europa padaju na najnize razine u zadnja 3 mj. a nafta je na svom maksimumu.
Neki ovde nikako nemogu shvatiti da je onaj pad do 14.4. posljedica pucanja margin kredita a fondovi nisu nista branili tj. nije ih skoro uopce bilo na kupnji – zato smo u tako kratkom vremenu tako jako pali,i to se sad sigurno nece dogoditi,druga je prica sto su fondovi znali na kojim ce razinama puknuti vecina margina ali nebi sad pisao o tome.

Evo nesto za Ivana1234 – podsjeca me na jednu pricu – nadam se da ce ovo shvatiti posto mu ocito bas i neide sa dionicama.

Na moru covjek iznajmljuje svoju vilu za 3 mj. (7,8 i 9 mj. u komadu)

U 4 mj. mu dolazi Talijan i nudi 50 000 Eura i on odbije – misli jos smo daleko od ljeta bit ce i boljih ponuda.
U 5. mj. mu dolazi Njemac i nudi 70 000 Eura i on i to odbije – misli ima jos vremena ljeto jos nije ni blizu – bit ce i boljih ponuda.
Dosao 6. mj. nitko ziv ne pita za vilu sve okolne vile vec davno iznajmljene izmedu 50 000 – 70 000 Eura.Sto ce – stavi oglas na internet, dosao vec 7. mj nitko ne zove – kad nazove Madar i pita ga ako hoce za 20 000 i on bez razmisljanja sav sretan sto je uspio naci nekog odmah prihvati ponudu – jer da nije bilo Madara propala bi mi godina.
Znaci mogao ju je bez poroblemna iznajmiti za 50 – mogao ju je iznajmiti po najvisoj od 70 – a na kraju je najgore prosao i izgubio tonu zivaca i dosta novaca.Nije ju ni morao iznajmiti za 70 – da ju je iznajmio i za 50 – 2.5 puta bi vise zaradio. Mogao je on nakraju dobiti i ponudu od 100 000 ali nije pa je izgubio(kockao se)a tko zna dal bi ju i za toliko dao.

E tako Vam je kolega sa dionicama,nitko nemoze znat gdje je dno kao i gdje je vrh,ali zato svako moze ocijeniti kad je dobra prilika za ulaz,a buducnost ce pokazati dal je dobro napravio.Hocu reci da u vecini slucajeva znamo da je nesto bila – dobra prilika tek kad bude kasno.

Dali dionice mogu jos dolje,dolje,dolje – mogu,dal je ovo mozda dno – mozda,dali nije dno – mozda i nije – dali mogu od drugog tjedan samo gore,gore,gore – mogu,nitko nemoze znati sto ce se dogoditi i tko Vam tupi suprotno – laze!
Trebate gledati dali su Vam ove cijene prihvatljive za ulaz i ako jesu – ulazite, a ako nisu cekajte ih na razinama kad ce Vam biti prihvatljive za ulaz – normalno ako docekate uopce te razine,vrlo jednostavno.

Pozdrav.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

LOL
Pa ja čekam niže razine i ne vidim u čemu je problem, a da sam nekima pomogao je čista činjenica.
Neki su pitali od kuda info i zakaj sam uvjeren u pad, naravno bili su ljubazni i kulturni i ja sam rekao zašto.

Oni su prodali kada je croby bio 4100 a danas je niže i to dosta i vjerujem da su zadovoljni.
Ja sam isto prodao tada i sada čekam, i ne shvaćam čemu takva attact na mene kaj ja čekam.

Dali je problem puno postova ili?
A onda kada me nije bilo dva dana počelo se trabunjat kako onaj glupi ivan1234 je kpio dionice i sada šuti.
Nije dobro kada šutim nije kada pišem.
Kaj da si prste odrežem?
I još nešto nisam znao da mi ne ide sa dionicama ali oke.
Kako vi kažete u pravu ste

A šalje meni sampras PM da se ukrcam jer ću zakasniti.
Liku je bad pisati na forumu da to ide up up up i samo up, pa valjda sada gnjavi ljude na PM.
Strava.
Kolega sampras ne ide to up nego down, a ako ja želim biti u cashu to je moja stvar.

NISAM JA SAMPRAS KOJI VIĆE UP UP UP, JA SJEDIM NA CASHU, TRPIM INFLACIJU KOJA MI GRICKA CASH I ČEKAM CROBEX NA 3000

kakva se cuda desavaju sa inom erntom i podr?

s podr se uvijek izvode čuda, evo razlika između prve kupnje i prodaje skoro 10%, i onda pred kraj neko lupi po jendoj strani par dionica i promjeni crobex, još kad to koordiniraju s adrisom bude značajna promjena…a te dvije su zbog malih cijena i slabe likvidnosti a velikog pondera ko stvorene za šminkanje (i ogre i dole).
i ovih ernt 2240 mi je krajnje sumnjivo kad pogledam K/P…
nemam pojma ni ko ni zašto to radi, al me trenutno zabavlja malo gunđat o teorijama zavjere, sigurno više od ovih 37 mil prometa…

Evo malo da objasnim neiskusnim forumasima kojima nije jasno zasto je tako slab promet.
Ukratko: Zato jer sad svi gledaju u Amere i Europu,znam da ce sad ovdje neki pisati da mi nemamo nista s njima ali to su price za malu djecu,uvijek smo se kretali kao i oni samo ako oni padaju mi padamo za njima a ako rastu mi rastemo 2-3 puta vise od njih.
Budite sigurni da veliki nece ulaziti sve dok je ovakva situacija u Europi i Americi,znaci ceka se smirivanje njihove situacije tj. oporavak njihovih indeksa,rast dolara i pad nafte.
Dok se to ne dogodi ni Crobex nece znacajno gore tj. ako oni nastave padati i mi cemo za njima.
E sad pitanje je dal su ove razine dobre za ulaz.
Fondovi ocito ne izlaze na ovim razinama sto znaci da su dionice po njima vec ili dosta pale ili cekaj pozitivan signal kako bi opet poceli kupovati i dizati trziste,ja vise vjerujem u ovo drugo.
Jer da su fondovi htjeli jace srusiti nase trziste mogli su to ovih dana bez problema napraviti,sad ih nitko nebi pitao zasto to rade posto Ameri i Europa padaju na najnize razine u zadnja 3 mj. a nafta je na svom maksimumu.
Neki ovde nikako nemogu shvatiti da je onaj pad do 14.4. posljedica pucanja margin kredita a fondovi nisu nista branili tj. nije ih skoro uopce bilo na kupnji – zato smo u tako kratkom vremenu tako jako pali,i to se sad sigurno nece dogoditi,druga je prica sto su fondovi znali na kojim ce razinama puknuti vecina margina ali nebi sad pisao o tome.

Evo nesto za Ivana1234 – podsjeca me na jednu pricu – nadam se da ce ovo shvatiti posto mu ocito bas i neide sa dionicama.

Na moru covjek iznajmljuje svoju vilu za 3 mj. (7,8 i 9 mj. u komadu)

U 4 mj. mu dolazi Talijan i nudi 50 000 Eura i on odbije – misli jos smo daleko od ljeta bit ce i boljih ponuda.
U 5. mj. mu dolazi Njemac i nudi 70 000 Eura i on i to odbije – misli ima jos vremena ljeto jos nije ni blizu – bit ce i boljih ponuda.
Dosao 6. mj. nitko ziv ne pita za vilu sve okolne vile vec davno iznajmljene izmedu 50 000 – 70 000 Eura.Sto ce – stavi oglas na internet, dosao vec 7. mj nitko ne zove – kad nazove Madar i pita ga ako hoce za 20 000 i on bez razmisljanja sav sretan sto je uspio naci nekog odmah prihvati ponudu – jer da nije bilo Madara propala bi mi godina.
Znaci mogao ju je bez poroblemna iznajmiti za 50 – mogao ju je iznajmiti po najvisoj od 70 – a na kraju je najgore prosao i izgubio tonu zivaca i dosta novaca.Nije ju ni morao iznajmiti za 70 – da ju je iznajmio i za 50 – 2.5 puta bi vise zaradio. Mogao je on nakraju dobiti i ponudu od 100 000 ali nije pa je izgubio(kockao se)a tko zna dal bi ju i za toliko dao.

E tako Vam je kolega sa dionicama,nitko nemoze znat gdje je dno kao i gdje je vrh,ali zato svako moze ocijeniti kad je dobra prilika za ulaz,a buducnost ce pokazati dal je dobro napravio.Hocu reci da u vecini slucajeva znamo da je nesto bila – dobra prilika tek kad bude kasno.

Dali dionice mogu jos dolje,dolje,dolje – mogu,dal je ovo mozda dno – mozda,dali nije dno – mozda i nije – dali mogu od drugog tjedan samo gore,gore,gore – mogu,nitko nemoze znati sto ce se dogoditi i tko Vam tupi suprotno – laze!
Trebate gledati dali su Vam ove cijene prihvatljive za ulaz i ako jesu – ulazite, a ako nisu cekajte ih na razinama kad ce Vam biti prihvatljive za ulaz – normalno ako docekate uopce te razine,vrlo jednostavno.

Pozdrav.

ma svaka ti dala nekoliko puta
[smiley]

free tibet

Da li ti ovo pozdano znaš ili nagađaš ?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dragi moderatori!
Od ovog foruma pravite nepravednu i negativnu propagandu. Mene ste neki dan cenzurirali na tekst koji je bez obrazloženja i bez razloga bio skinut. Danas puštate osobu koja se javila u 19:29 sa vrlo nepristojnim tekstom, a oni koji su pisali u 17:29 još stoje neobjavljeni.
Sramota.

Naravo da te guze kada nas ne vole, kao ni cijelu ex-Jugoslaviju osim Slovenije.
Brže bolje su ubacili Rumunjsku i Bugarsku, a nas od.ebali, to je bar jasno, a imaju i pravo, ipak je kod nas još uvijek najbitnije tko je Srbin, tko Hrvat….itd. i nikad neće prestati, tako nas povijest uči.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

U ponedeljak očekujem Crobex u minusu barem 4%.
Nakon ove tekme ništa drugo nam ne preostaje.
Katastrofa

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

New Report

Close