čini mi se da se lagano navlači kupnja….pa onda istovar, na većini dionica [huh]
ili mi se samo čini….
čini mi se da se lagano navlači kupnja….pa onda istovar, na većini dionica [huh]
ili mi se samo čini….
nadajmo se da ti se samo čini [rolleyes]
Da se nije burza preselila u Krapinu, Zabok…ovo ide po onoj zagorskoj: ‘pa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol’…i tako dok ima u bačvi vinčeka [rolleyes]
Što je manja trgovina u vremenu krize, to će biti veći skok u doba poleta rasta, i zato je bolje da ima što manje trgovine po bilo kojim cijenama, dok ne dođe bolje vrijeme………….
Dok mnogi prizivaju veliku likidnost i rast u doba krize, to je isto kao da prodavač na otvorenoj tržnici očekuje veliki promet, a baš tada u to vrijeme grmi, sijeva, i kiša jako lije…….
Slazem se. Jos samo da kriza ne potraje.
ili mi se samo čini….
Slažem se, pun je forum onih koji drukaju na up, up samo da se istovare.
U bear marketu smo i jedina prava taktika su brzi ulasci i izlasci.
Samo za to treba likvidnost koje nema. Čini mi se da će daytraderi loše proći.
kakvo je ovo trgovanje?
2 milje kuna u 45 minuta?
dionice su u nekakvom plusu ali ni makac od toga za sada…
Danas obzirom da je petak i da igra Hrvatska previđam vrlo mali promet uz minimalni rast Crobexa.
Što je manja trgovina u vremenu krize, to će biti veći skok u doba poleta rasta, i zato je bolje da ima što manje trgovine po bilo kojim cijenama, dok ne dođe bolje vrijeme………….
Dok mnogi prizivaju veliku likidnost i rast u doba krize, to je isto kao da prodavač na otvorenoj tržnici očekuje veliki promet, a baš tada u to vrijeme grmi, sijeva, i kiša jako lije…….
Upravo tako, mala likvidnost i rast ne bi trebali biti optimistični pokazatelji. Tehnički crobex su mnogi analizirali crtajući različite trokute i klinove, no pravi smjer mislim da će odrediti cijena nafte na tržištu i to:
1. Ako kina nastavi ukidati subvencije (jučer poskupili 18%) nafta ide dolje, burza ide gore (čekamo 22/6, sastanak OPEC, već izgleda optimistično).
2. Ako Buš započne novi rat u Iranu nafta ide na 200 sve ide dolje, također i ako amerikanci pokažu još draw-back u privredi.
Vjerujem u visok stupanj ravnoteže između ove dvije točke. Preporučujem koju knjigu od Noam Chomsky.
Kada potvrdimo ove događaje, tehnička analiza samo će reči do koje granice rastemo ili padamo.
Danas obzirom da je petak i da igra Hrvatska previđam vrlo mali promet uz minimalni rast Crobexa.
Slazemo se kolega, ipak vecina slobodnog kapitala , prema provjerenim informacijama sa terena , sljeva se u kladionicarske lance.
Za daljnji rast indexa moramo pricekati zavrsetak nogometnog prvenstva i povratak kapitala na burzu ,mada to treba uzeti sa rezervom jer ce sigurno i mnogi investitori ostati kraći , koji ce morati prodavati dionice i tako produbit korekciju do 2800 bodova.
Koliki je koeficjent na Hrvatska – Turska ?
Ponovno nelikvidnost, ovaj put na nižim nivoima?!
Mišljenja sam da cemo imati još jedan udar prema dole, pa lagani ispravak, barem u ovoj fazi-
ali ostaje problem nelikvidnosti, dok se on neriješi nema nam oporavka, a kad će se riješiti samo Bog zna.