Gospodine Petrove ,Vi imate dosta dionica PBZ-a, pa mi recite obzirom da ih nitko ne kupuje osim same banke… kome bi te dionice trenutno bile zanimljive… Nadala sam se da je netko drugi kupovao dionice prošli mjesec, a onda smo saznali da same kompanije , pa i ova banka, pomeće pod tepih, sve probleme, tako da zagrabi u svoj džep, i tiho kupi ono što nitko neće na tržištu? Hvala na odgovoru.
Kolegice miami, ako pogledate blok-transakcije u prosincu (prije pola godine) vidjet ćete da su mirovinci kupovali velike količine te dionice po 1700 kuna. Ipak PBZ ima 60,69 milijuna kuna ukupne aktive i samo 199,29 milijuna kuna kvartalne dobiti u odnosu na prošlogodišnjih 276,16 milijuna. Razlog pada dobiti je 24,65 milijuna kuna gubitka od ulaganja u vrijednosne papire, za razliku od prošlogodišnjih 67,23 milijuna kuna dobiti. Dakle, neto dobit smanjena je za 76,87 milijuna kuna kao posljedica 101,52 milijuna kuna smanjene dobiti na vrijednosnim papirima. Banka je vrlo stabilna, a kada se povjerenje u tržište kapitala vrati… ATH od 2080 kuna je previše, ali danas… [thumbsup]
Poštovani kolege investitori,
Na pet kartica teksta sažeto sam opisao što se događalo na globalnom tržištu kapitala:
Burze: Uzlet cijena dionica financijskog sektora
http://www.poslovni.hr/83023.aspx
Slobodno iznesite svoju kritiku.
Poštovani g. Petrov,
Stavite naslov Cijene brodarskih vozarina nastavljaju oštro tonuti, a samo dry bulk vozarine su potonule, dok tankerske recimo konstantno rastu. Kada pišete i o dry bulk vozarinama, morali bi malo detaljnije pogledati zbivanja, već dva dana vanjski brodari rastu, dakle trebali bi malo dublje ući u sektor, kad već pišete o njemu.
Gospodine Petrove ,Vi imate dosta dionica PBZ-a, pa mi recite, kako ćemo se izvući iz ovog stranja,
obzirom da ih nitko ne kupuje, osim same banke….kome bi te dionice trenutno bile zanimljive, jer
konkretno PBZ – nema , koliko vidim , baš nikakvu poticajnu ideju / opipljivu/ kako skrenuti
pažnju na ove potcjenjene dionice…. kaj ti bankari ne mogu niti na ono mjesto, bez odobrenja svojih
stranih tutora ? Nadala sam se da je netko drugi kupovao dionice prošli mjesec, a onda smo
saznali da same kompanije , pa i ova banka, pomeće pod tepih, sve probleme, tako da zagrabi u
svoj džep, i tiho kupi ono što nitko neće na tržištu ? Hvala na odgovoru.
Ovo je objavljeno negdje oko 20.04. ove godine. S tom lovom možda bude kakvih ideja koje će dionicu učiniti opet zanimljivom.
3. Utvrđuje se da zadržana dobit Banke na dan donošnja ove-
Odluke iznosi ukupno 3.738.357.803,72 kn (slovima: tri–
milijardesedamstotridesetosammilijunatristopedesetsedam-
tisućaosamstotri kune i sedamdesetdvije lipe)
Da nastavim, netko vašeg kalibra bi morao malo pogledati, zašto su vozarine pale, da li se očekuje da je pad privremen ili je zaista došlo do smanjenja potražnje …..
Nemojte pisati o brodarima na nivou na kojem bi mogla i Vlatka Pokos.
ATH od 2080 kuna je previše, ali danas… [thumbsup]
konkretno, koliki kumulativni EPS očekujete u trenutku kada PBZ ponovno dođe na 2080 kn?
Dax na + 1.05 % a mi volimo pratiti Njemce……
Ništa se ova euforija od nogometa ne preslikava na burzu.
Da nastavim, netko vašeg kalibra bi morao malo pogledati, zašto su vozarine pale, da li se očekuje da je pad privremen ili je zaista došlo do smanjenja potražnje …..
Nemojte pisati o brodarima na nivou na kojem bi mogla i Vlatka Pokos.
možda si tu malo prezahtjevan. brodarima bi mogao na ovaj način posvetiti seriju članaka. ovdje se ipak radi o komentaru tržišta, a takvi članci se obično zadrže na nabrajanju cijena i nekih općih događaja koji na njih utječu. jedno su komentari utakmica a drugo dublje analize.
danas najmrtviji dan otkad sam na burzi..portfelj mi se u prvih sat vremena nije pomakao za lipu,ni gore ni dole…
koja navlakuša na ingri kao da je sudnji dan…
je i meni tako izgleda koda sutra nema više burze iako se lupam po glavi što nekupi neki dan po 35500
bilo bi to zgodno danas utopiti
Fali mi i Baron sa svojim zazivanjem propasti i linkovima.
Zna li netko gdje nam je pajdaš nestao?
Ili se preokrenio pod novim nickom?
je istina barem je bilo dinamike pisanja ovako ništa