Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde ljudi dosta kukanja, pljujete po državi koju bi u prvoj prilici koju uhvatite prevarili barem za dvajstdva posto ako ne i više, i sad kukate ako netko odere vas.

Lani su ljudi kod nas ulagali višak love, i kao tržište u razvoju, letili smo gore. Kad ti isti ljudi nemaju viška love, ne ulažu nigdje, pa niti kod nas.

Jedino što veseli, nema rasprodaje, i tu treba tražiti šansu, a pogledajte EP i Tursku i vidjet ćete što se događa kad nema predaje [thumbsup]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

HT poludio, jel to procurila kakva info o vanrednoj dividendi?

Ne , nego naznaka da sa klupe za rezerve ulaze u igru neki novi igrači… [thumbsup]

Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti...

ne, nego da ga kupuje i jedan američki fond

ne, nego da ga kupuje i jedan američki fond

[/quote]

Prošlog je tjedna prvi put jedan američki fond koji ulaže u tzv. granična tržišta (frontier markets) izlistan na američkoj burzi čime je i široj investicijskoj zajednici otvoren pristup brzorastućim tržištima.

Fond kojim upravlja Claymore Securities ulaže na tržištima poput Poljske, Kazahstana, Perua, Nigerije i Pakistana, a jedno od ulaganja su mu i dionice Hrvatskog telekoma. Fond je okrenut uglavnom ulaganjima u financijske dionice (oko 40 posto imovine), telekomunikacijske kompanije, rudarske tvrtke, energetiku, komunalije te na kraju i industrijske dionice. U Claymore Securitiesu pod "graničnim tržištima" smatraju oko četrdeset država s Bliskog istoka, istočne Europe, Afrike, Latinske Amerike i Azije. "Granična tržišta su sljedeća generacija tržišta u razvoju", kaže Christian Magoon, predsjednik tvrtke. Ta su tržišta manja, manje razvijena i istražena čak i po standardima za tržišta u razvoju. Mnoga od njih bilježe brzi rast te privlače investitore gladne visokih prinosa. No manjak likvidnosti, snažne oscilacije i politička nestabilnost čine "granična tržišta" rizičnim ulaganjem. Magoon dodaje kako većina fondova koji ulažu u tržišta u razvoju tek minimalno investiraju u granična tržišta koja nude "viši potencijalni prinos i viši potencijalni rizik", ali zbog niske koleracije s razvijenim tržištima ona predstavljaju znatan alat za diverzificiranje rizika za male investitore [thumbsup]

G0spođice,gospođo,drugarice ili možda gospodine ,druže sve igre moraju8 imati neka pravila.kršenje pravila snose i neke sankcije.pa tako i ove igre koje vi nazivate burzovne igre ili manipulacije mi to nazivamo LOPOVLUK.No budući stara poslovica kaže kada si među vukovima zavijaj i ti to smo i mi napravili Lopovluk pa smo jednu dionici digli za 19 kuna u prošli četvrtak koja vam je malo lažno prikazala dobit jer se ,vidi vraga u petak spustila više nego duplo.Nismo ni mi vesla sisali!!!
O trenutcima izlaza iz dionica vrlo dobro znamo kada jer od desetak vrsta dionica trgujemo nekima dugoročno(podravka ,petrokemija,ht) a nekima kratkoročnotj u par sati uz 1 do 2 posto dobiti.Od provizije kratkoročnog trgovanja ako ništa drugo zadovoljna je jedna osoba jer provizija jedno mjesečnog trgovanja iznosi jednu brutto plaću.Što se tiće čuvanja ovaca i za to je potrebna određena kulturatj.od vas sam očekivao prije svega ispriku za post koji vam je povućen!A što se tiće pravila igre očito je da se neke dionice mogu u zadnjim minutama skinuti vrijednost a nekima ne tj. samo onima gdje to odgovara Velikima.I dalje čemo malo kupovati ,malo prodavati,malo manipulirati .kao što je to rekao Ivan07.

I LOVE THIS GAME!!!

PS.
Pisac teksta posjeduje niz dionica,NA NEKIMA JE U DOBITKU A NA NEKIMA U GUBITKU!

Ajde ljudi dosta kukanja, pljujete po državi koju bi u prvoj prilici koju uhvatite prevarili barem za dvajstdva posto ako ne i više, i sad kukate ako netko odere vas.

Lani su ljudi kod nas ulagali višak love, i kao tržište u razvoju, letili smo gore. Kad ti isti ljudi nemaju viška love, ne ulažu nigdje, pa niti kod nas.

Jedino što veseli, nema rasprodaje, i tu treba tražiti šansu, a pogledajte EP i Tursku i vidjet ćete što se događa kad nema predaje [thumbsup]

HT poludio,

Je stvarno, čak je 1,69 % u plusu !!!!!!!!!

[lol]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Nema moj mali neznanko ovaj EP baš nikakovog utjecaja na burzu. To tek trebaš naučiti.
Ostalo je surova realnost.

Scio me nihil scire

Kolega, pa gdje ti živiš?
Hrvate država košta 45% BDP-a !
Seljačka buna je izbila zbog jedne desetine iliti 10% a a nas danas uzimaji 50%!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Franjo Tahi je bio super prema ovima danas !!!

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Nisam ni napisao da EP ima utjecaja, gospon Sonny, nego je paralela da treba imat živce za igru s velikim dečkima

Kolega, pa gdje ti živiš?
Hrvate država košta 45% BDP-a !
Seljačka buna je izbila zbog jedne desetine iliti 10% a a nas danas uzimaji 50%!

[/quote]
Ajde da se sad ne uvlačimo u priču o državi. Ona je takva kakva je i tu moramo plivati. Ako nam nevalja ajmo SVI na cestu.

Ali na cestu bi SVI izašli samo da se dijele piva i kobase i zato nam je tako kako nam je.

Nemojte mi na ovo replicirati jer ste u pravu, kao i ja. [cool]

New Report

Close