šta je to.. dal se dogodila koja katastrofa u Varaždinu ili…?
MIV , Vart. …. [bye]
3000 kn prometa.
Jao..
nisam baš siguran da fondovi žele stvorit atmosferu nezainteresiranosti … mislim da je situacija vrlo ozbiljna kod nas a i vani, .. neću sad o nafti, hrani itd … nego samo da kažem da narod nema novaca … puno njih je popušilo na dionicama i neće se više nikad vratit, puno njih je u dionicama i nema kapitala za ulagat, država je dužna velikima još od ljeta 2007, veliki malima i na karaju i nama pojedincima koji ulažemo u tk. Sve je poskupilo, love nema, nitko nikome ne plaća, firme nemaju keša … sve u svemu sranje! … .. ajd prvo da država podmiri svoje dužnike pa da krenemo sa nulte točke
Ovakva burza je odraz loših stvari koje su se dogodile i koje se očekuju.
Međutim,na burzu dolazi friški kapital .Dividenda od ERNT.Malim dioničarima cca 50 % tj. 180mil
kuna,koje se isplaćuju 18.o6.2008.Ovo nije dividenda HT,koji su uglavnom dobili IPO ulagaći, a oni
i nisu ozbiljni investitori.Dividendu od ERNT dobivaju investitori ,što će se osijetiti na način,da ćemo
i ovu sedmicu nekako prokuburiti,sa malo jačim prometom nego prošle sedmice i vjerovatno sa
stabilnim Crobex_om,ukoliko Ameri ne naprave još koje sr….
Ukoliko dođe i izvanredna dividenda od HT,ulazimo u mirne vode,a već u srpnju i kolovozu dolazi
turistički novac i možemo očekivati mirnije razdoblje.
Stabilizacija,pa rast.
A ako dođe izvanredna dividenda od HT rast,pa stabilizacija.
Moram primjetiti kolega da je INGRa ispala malo iz fokusa.
Istina je da bi trebalo prije split-stocka dizati cijenu, no ovo je smiješno.
Nitko ne kupuje, usprkos split-stocku. Zašto?
[/quote]
Nakon ZABE i Konzuma i pušione sa split-stockom postali smo oprezniji.
ingra…velika zamka….bjezim od nje….smrdi mi na veliko ispuhivanje balona ,konkretno za stock-split mislim….ja je izbjegavam…neko vrijeme..konzum je do dokazao…
nisam baš siguran da fondovi žele stvorit atmosferu nezainteresiranosti … mislim da je situacija vrlo ozbiljna kod nas a i vani, .. neću sad o nafti, hrani itd … nego samo da kažem da narod nema novaca … puno njih je popušilo na dionicama i neće se više nikad vratit, puno njih je u dionicama i nema kapitala za ulagat, država je dužna velikima još od ljeta 2007, veliki malima i na karaju i nama pojedincima koji ulažemo u tk. Sve je poskupilo, love nema, nitko nikome ne plaća, firme nemaju keša … sve u svemu sranje! … .. ajd prvo da država podmiri svoje dužnike pa da krenemo sa nulte točke
Ovakva burza je odraz loših stvari koje su se dogodile i koje se očekuju.
Međutim,na burzu dolazi friški kapital .Dividenda od ERNT.Malim dioničarima cca 50 % tj. 180mil
kuna,koje se isplaćuju 18.o6.2008.Ovo nije dividenda HT,koji su uglavnom dobili IPO ulagaći, a oni
i nisu ozbiljni investitori.Dividendu od ERNT dobivaju investitori ,što će se osijetiti na način,da ćemo
i ovu sedmicu nekako prokuburiti,sa malo jačim prometom nego prošle sedmice i vjerovatno sa
stabilnim Crobex_om,ukoliko Ameri ne naprave još koje sr….
Ukoliko dođe i izvanredna dividenda od HT,ulazimo u mirne vode,a već u srpnju i kolovozu dolazi
turistički novac i možemo očekivati mirnije razdoblje.
Stabilizacija,pa rast.
A ako dođe izvanredna dividenda od HT rast,pa stabilizacija.
[/quote]
Kolega, zašto mislite da će 180 mil kuna dignuti cijene na burzi, kad 2000 mil od dividende THT-a nije pomaknulo burzu?
Pa na Konzumu nije pušiona, 320×180=57600,00kn
Nisam siguran , ali mislim da se u splitt išlo na 55000,00 kn
Zabu nisam pratio pa ne znam.
Jel ima netko kakav, komentar, špekulaciju ili mišljenje o kretanju cijene dionica Ingre u skoroj budućnosti u svjetlu najnovijih vijesti oko ove firme (da sada ne citiram ima po današnjim novinama sigurno i na netu)??
Moram primjetiti kolega da je INGRa ispala malo iz fokusa.
Istina je da bi trebalo prije split-stocka dizati cijenu, no ovo je smiješno.
Nitko ne kupuje, usprkos split-stocku. Zašto?
[/quote]
Zaba se drži.Na Konzumu jazovka.Da li Konzum ide prema fundamentima.Bože moj gdje bi to
moglo završiti.Pitao me jedan "ozbiljan ulagač"da zašto Konzum nije šest puta jeftiniji od HT ,ako
daje šest puta manju dividendu. A bidna INGRA mora plaćati grijehe Konzuma,iako je fundamentalno
najbolji građevinar.
HT poludio, jel to procurila kakva info o vanrednoj dividendi?
Nažalost Varteks van fokusa. Iz poznatih razloga. Ako radnik sa 20 godina staža dobije za cca 100 kn, ili ispod… nisam blesav da sada kupujem na 170.Isto vrijedi za PTKM. Polančecu čista 1.Radi budale od nas. No ne može od stranih investitora, zato nas ovi i zaobilaze.
Umjesto da se sve privatizira, država izađe iz vlasničke strukture što više kako bi firme mogle disat, plaćat dugove i postat likvidne, ovdje se sve odugovlači. Teško će mo tako u europski klub, shvatili su to irci na žalost, gospodo, shvatili. Neće plaćat naše politikante, analitikante, jednom riječju naše pizdarije. Sorry moderatori. Pun mi je kufer svega, ovog našeg tržišta, nesposobnih političara koji žive na mojoj i našoj grbači. Eto, samo toliko, a sad za razliku od politikanata i analitikanta razne vrste moram ići radit…..pauza je završila.
Čisti se HT. Vjerojatno opet do cca 295… a onda rikverc po tko zna koji put.