[mare.mar]
…itekako dobar biznis…zamisli imaš 10 ovaca i ojanje se i svaka ima 2 janjeta godišnje..nije li to prinos od 200% ?..bolji biznis nego burza..
odoh i ja u uzgoj ovaca kao Ivana…
[thumbsup]
tako je….to se onda zove kontinuirana neprekidna dokapitalizacija a o tome piše i gospodin Orsag u svojim knjigama. Bravo drugarice Jovanka7 [tongue] [thumbsup]
[/quote]
Zašto drugarica Jovanka 7?
Dugorocni investitor ne kupuje dionice gdje je već otkrivena topla voda, on kupuje dionice koje nisu u fokusu, na niskim multiplima, u sektoru koji ce tek dozivjeti boom, čeka 2-3 godine, zaradi 200, 300, 500 %. Nikada zaradu takvog investitora neće doseći trejderi.
Onaj ko objašnjava da je kupio INGR na 60000 dugorocno – hmmm
Mudro zborite kolega i evo Vam jedna stotka,
BTW..upravo mjerkam jednu takvu i bacio vrše nisko da mi uleti….ali nije pošteno da KAŽEM KOJA ..JER BI BILO DRUKANJE… ali model zarade je jednostavan i upravo takav kako ste naveli [thumbsup]
Vidim ja kako Vam nema tu mog dobrog prijatelja Barona i njegove ekipe pa ste se uhvatili mene.
– gospodine Zmrlicu, strpite se, najprije moram ošišati svoje ovce, tek onda ste Vi na redu za šišanje.
– stvarno gdje su nam gospoda Baron, Thompson, Crni Ivo i onaj medek što se u sve dobro kuži.
– možda su nam bolesni, mijenjaju svoje nickove ili su se nakupovali dionica.
– baš čudno kako nema nikoga od te ekipe.
– a ovo je tema komentari trgovanja.
– pa kakva su Vaša predviđanja za idući tjedan ?
– kamo bi mogao ići crobex ?
– koje će dionice biti u fokusu ulagača ?
– koje bi dionice mogle rasti ?
Pozdrav !
Ma kolegica draga Ivana,
tu sam,
nisam ništa kupio samo mi se više neda pisati na forumu.
Vjerujte mi na riječ, kada se ukrcam ću to naglasiti na forumu ne brinite.
Postao sam umoran od ovih mojih, vaših i inih postova.
Po meni vlada opća nervoza na tržištu kapitala, stoga ne želim sudjelovati.
Možda će crobex 5-8% gore ovaj tjedan ali opet neide to nigdje.
Ide gore dole, a ja sam po prirodi malo živčana osoba pa nemam živaca za to.
Lijepi pozdravi i čestitam Ivani na neprevelikom minusu u ovoj godini jer tko nije u minusu ove godine laže.
Uživajte mi svi i pišemo si.
p.s. cash is still the king.
Moram vam reći da primjećujem da su svi ovdje otprilike skeptični u daljnji rast.
Nije li tako? Samo onako primjećujem.
Ivana7 nazalost nema pojma. ATPL ne zaradjuje 5 % manje. Pa nije ATPL ZET ili Liburnia da prodaje karte na dnevnoj bazi, vec ugovara vozarine godisnje, trogodisnje ili svakih par mjeseci.
Ivana7, drz se ti kopna…
[/quote]
– Ivana se na žalost ipak jako dobro kuži u brodare.
– pa u mome selu iako smo daleko od mora to je udarna tema o kojoj se priča.
– teško je ipak pisati protiv mišljenja većine, čista psihologija.
– trenutno je u dionici ATPL ipak većina investitora s ovog foruma.
– vozarine su ipak pale u zadnja tri dana -13%.
– nikome nije drago kada pada njegova dionica, a neka glupača piše zašto pada.
– ali ja i dalje pišem kako je ATPL jako dobra firma, i kako je zbilja zgodna za uzeti novce na brzinu.
– pa to sam više puta pisala.
– ali brodarske firme su i jako rizične jer one posluju na tržištu koje je puno gore od burze.
Pozdrav !
[/quote]
Divno, sad samo odgovori na pitanje: znaci li da zbog ovog recentnog pada BDI-a ATPL ce neminovno zaraditi manje?
U prvom postu je napisano da hoce. Mozes li to potvrditi a ne izmisljati toplu vodu odnosno demagoskim piskaranjem izbjegavati odgovor?
Aj drugarice, nemojte se vi ljutiti na mene, bum se ja nacrtal ovog ljeta u vasem selu, pa cemo valjda i kavu popit?
Ivana7 nazalost nema pojma. ATPL ne zaradjuje 5 % manje. Pa nije ATPL ZET ili Liburnia da prodaje karte na dnevnoj bazi, vec ugovara vozarine godisnje, trogodisnje ili svakih par mjeseci.
Ivana7, drz se ti kopna…
[/quote] Ovakvi komentari prelaze granicu pristojnosti,a nisu ni mudri.
Ivana nije uvijek u pravu,ali je najčešće u pravu.Ima veliko iskustvo, puno veću lovu od nas koju je
zaradila u dobra vremena i ona će dočekati novi uzlazni val.Od svih osoba na forumu Ivana je najbolje objasnila razlog pada burze u Hrvata.Od tog trenutka sam shvatio da ona razmišlja zrelije i malo šire od nas većine,te da je kapital stekla ne slućajno nego planirano.I zato je treba uvažavati,slušati,čitati,analizirati ali ne uvijeki poslušati.Ovo je za nju igra,koju ona odlično igra,a kao takva je stvarno opasan igrač.
Nije mudro biti joj na nišanu.
Barone čuvaj se!Kobra,kako sebi tepa Ivana, spremna je na skok.
[/quote]
lopina daj mi pojasni nesto u ovom tvom izlaganju.
sto znaci veliko iskustvo,odnosno veliko u odnosu na sto?
puno vecu lovu od nas.jel od svih nas zajedno ili sto?uopce sta znaci puno veca lova i sta smatras pod velikom lovom?
kako znas da je samo ona od svih nas zaradila u dobra vremena?
oprosti ali tvoje razmisljanje je skolski primjer manipuliranja ulagacima na burzi.
Ma kolegica draga Ivana,
tu sam,
nisam ništa kupio samo mi se više neda pisati na forumu.
– ma ti si tek počeo pisati na forumu,
– zar ne vidiš kako imaš lijepu dudicu pored svoga nicka.
– i kako Vam se da stalno mijenjati te nickove.
– a sada ti meni lijepo reci jesi li ti Baron, Von Braun, Thomson, Crni ivo, Ivek ili netko treći.
Pozdrav !
Lijepi pozdravi i čestitam Ivani na neprevelikom minusu u ovoj godini jer tko nije u minusu ove godine laže.
[lol] [lol] ………..ja znam neke koji nisu u minusu…………
[lol] [lol] ………..ja znam neke koji nisu u minusu…………
[/quote]
Ako je po "lovačkim pričama" koje kruže po forumu onda ih ima jaako puno…uvijek iste osobe su ili u dionicama kad one rastu,ili su u kešu kad je pad…tko zna,zna…svaka čast !
@ Ivana
intervju je dao Mustać, a u njemu se krije vrijedna informacija ( ako je istinita ) da je pola flote a na spotu. Nisam brojku mijenjao.
http://www.tankerska.hr/ship_list.html
Očito je trebalo pisati 14, a novinar je napisao glupost. Isprike svima.
Ako je istinita infirmacija da je 50 % tankerske flote na spotu Ivana 7 je u pravu da se manipulira sa
niskom cijenom,jer ovaj rast BDTI od petnaestak posto u nekoliko dana predstavlja mogućnost veće zarade odma,te bi prema tome TNPL trebala reagirati ad hoc na ove podatke.Istovremeno je došlo
i do porasta US$ od nekoliko postotaka,a to bi dodatno trebalo povečati dobit.
A flota od 1 mil DWT,kojoj se uskoro prikljućuju još dva tankera sa 330.000 DWT ,te sa postojećim
bulkovima ukupno 1.5 mil DWT,a to je flota velika gotovo kao ATPL,ULPL i JDPL skupa.
Na ovako ogromnu flotu ovakav porast vozarina /BDTI/predstavlja i potencijalno ogromni rast dobiti.
Vani tankeri u zadnje vrijeme dobro potegnuli.Jasno je zašto.
Moje isprike Ivani 7 što sam je nazvao drukericom.
kad počinju stizat prva i dokad trebaju stić izvješća za drugi kvartal na ZSE?
Hvala.
Ivana7, drz se ti kopna…
[/quote] Ovakvi komentari prelaze granicu pristojnosti,a nisu ni mudri.
Ivana nije uvijek u pravu,ali je najčešće u pravu.Ima veliko iskustvo, puno veću lovu od nas koju je
zaradila u dobra vremena i ona će dočekati novi uzlazni val.Od svih osoba na forumu Ivana je najbolje objasnila razlog pada burze u Hrvata.Od tog trenutka sam shvatio da ona razmišlja zrelije i malo šire od nas većine,te da je kapital stekla ne slućajno nego planirano.I zato je treba uvažavati,slušati,čitati,analizirati ali ne uvijeki poslušati.Ovo je za nju igra,koju ona odlično igra,a kao takva je stvarno opasan igrač.
Nije mudro biti joj na nišanu.
Barone čuvaj se!Kobra,kako sebi tepa Ivana, spremna je na skok.
[/quote]
lopina daj mi pojasni nesto u ovom tvom izlaganju.
sto znaci veliko iskustvo,odnosno veliko u odnosu na sto?
puno vecu lovu od nas.jel od svih nas zajedno ili sto?uopce sta znaci puno veca lova i sta smatras pod velikom lovom?
kako znas da je samo ona od svih nas zaradila u dobra vremena?
oprosti ali tvoje razmisljanje je skolski primjer manipuliranja ulagacima na burzi.
[/quote]
Mislio sam na nas novoošišane,koji su ulazili na burzu kada je CROBEX bio blizu 5.ooo.Konkretno,
startao sam na burzu sa kupnjom ADRS-P ćini mi se na 500 i TNPL na 4.750,ali od tada do danas uspio
ostvariti nekih 20 % dobitka,ali ne kao dugoročni ulagač,već skakućući od cvijeta do cvijeta.I to je
funkcioniralo donedavno,a onda me dočekalo ono što je Zmrklic opisao pod točkom 3.Prestao sam letjeti od cvijeta do cvijeta.Podrezalo mi krila.I sada vidam rane.Postao dugoročni ulagač.