Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Štoviše, cim nestane ona nakaradna glupa Hanfina tvorevina od zakona, koja ograničava fondove u ulaganju u dionice koje su manje likvidne i imaju manji MCAP ( takva glupost ne postoji nigdje ), bit će takvih dionica kolko hoćeš.

@knox

Uopće se ne slažem s ovim postom
Ovisi o kojim dionicama je riječ, i kojem vremenskom periodu.

npr. Ja sam kupio MAIS po cca 220 kn, i smatram ( naravno ovo je samo primjer možda nisam u pravu) da na rok od 2-3 godine može donijeti 200%.

a jel može u 6 mjeseci donjet 300% kao HDEL od npr. 01.03. do 01.10. 2007 (i puno drugih u tom periodu)?
naravno da postoje i danas i uvijek će postojat po par dionica koje mogu tako nešto izvest, al da će njih 20 likvidih potegnut opet 200% gore u 6 mjeseci, godinu, dvije………baš i ne bi reko.

Apsolutno točno.
Kupio Viro na 365,HDEL 170, ATPL na 1600, IGH na 4000,INA 1700 itd
Meni je 300-400 posto zarade sasvim dovoljno.
Dok se većina grči i zarađuje svojih 20% uz apaurine i praxitene,a onda izgubi 30% slijedeći dan,
ja na ribolovu vadim šarane.
A i sad kupujem puno lipih stvari, al ne smin kazat

kolega jako cjenim vaše postove, posebno one zajebantske.
al ovaj zvuči me podsjeća vlatka markovića, kad objašnjava kako je on zaslužan za uspjeh HNSa i repke.
nismo svi imali sreće i mogućnosti uložit na tim cjenama (u bilo koju dionicu) pa zajahat na neviđenom valo prinosa od 300% i više, a sad su malo drukčija vremena i prilike i nema više 300%, nego ćemo se svi grčit za svojih 20…

[/quote]

Imate pravo, kolega, da su sad neka druga vremena, ali vjerujte mi da uvijek jesu.
Naravno da je teško kad tržište pada ali uvijek postoje prilike.
Nekad ih promašimo ili krivo procijenimo pa izgubimo novac, što mi se dogodilo mnogo puta,
a nekad pogodimo.
Bitno je samo gubitke minimalizirati a dobitke maksimizirati.
I jedno i drugo je moguće postići samo na duži rok.
A što kaže kolega zmrklic on je odabrao MAIS i čeka.
A tko čeka taj i dočeka

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Koje je doslovno značenje skraćenice CroEMI? Tko zna molio bi ga da me pogodi sa tim.

who dares, wins

Koje je doslovno značenje skraćenice CroEMI? Tko zna molio bi ga da me pogodi sa tim.

Croatian Equity Market Index
RABAin "crobex"
http://www.limun.hr/main.aspx?id=12457

– zatim u 14.00 sati nam dolazi zanimljiva vijest, BDI pao dodatnih cca 5%.
– znači vozarine su pale, i sada po tim vozarinama firma zarađuje manje 5%.

Ivana7 nazalost nema pojma. ATPL ne zaradjuje 5 % manje. Pa nije ATPL ZET ili Liburnia da prodaje karte na dnevnoj bazi, vec ugovara vozarine godisnje, trogodisnje ili svakih par mjeseci.

Ivana7, drz se ti kopna…
[/quote]

– Ivana se na žalost ipak jako dobro kuži u brodare.
– pa u mome selu iako smo daleko od mora to je udarna tema o kojoj se priča.
– teško je ipak pisati protiv mišljenja većine, čista psihologija.
– trenutno je u dionici ATPL ipak većina investitora s ovog foruma.

– vozarine su ipak pale u zadnja tri dana -13%.
– nikome nije drago kada pada njegova dionica, a neka glupača piše zašto pada.

– ali ja i dalje pišem kako je ATPL jako dobra firma, i kako je zbilja zgodna za uzeti novce na brzinu.
– pa to sam više puta pisala.
– ali brodarske firme su i jako rizične jer one posluju na tržištu koje je puno gore od burze.
Pozdrav !

Sto tu nije pristojno? Nije pristojno sto sam forumskoj zajednici objasnio netocnu informaciju od strane drugarice? Zar je pristojno dovoditi u zabludu zajednicu?

A ovo sto se tice zarade i jakog igraca, evo ja sam samo na ovim valovima zaradio par milijuna eura. I sto cemo sad?

– prvo, sam ti odgovorila u prethodnom postu.
– drugo, hebala te drugarica.
– trće, moj gubitak u ovoj godini je -12,58% , ja se ne sramim reći kako radim s gubitkom, a ti si ipak najveći, ne milijuni, već milijuni eura, javi mi se na private za vođenje moga portfelja, i ja isto želim te milijune eura, normano za proviziju ćemo se dogovoriti.
Pozdrav !

dobar dan..u kako vidim ovdje je gužva….!!!

samo što nije...

Tankerska u floti broji 40 brodova, a ugovorila je i gradnju deset novih koji bi trebali biti isporučeni početkom 2011. Riječ o brodovima, ukupne nosivosti 1,8 milijun tona, što je, zaključuje Mustać, više od plana.

– ivana se ne kuži u brodare.
– pa dajite jedinice.
– a ovakve stručnjake koji se razumiju u brodare jako lijepo ocijenjujete,
– jer vam jako lijepo pišu kako će to rasti.

– ali izneseni podatak,
– tankerska u floti broji 40 brodova ????????????????????????

Pozdrav i slušajte Vi i dalje Vaše stručnjake o brodarima !!!!!!!!!!

Tankerska u floti broji 40 brodova, a ugovorila je i gradnju deset novih koji bi trebali biti isporučeni početkom 2011. Riječ o brodovima, ukupne nosivosti 1,8 milijun tona, što je, zaključuje Mustać, više od plana.

oprostite IVANA7 …onak što malo smetam, da li Vi možda radite u ATPL ?

– ivana se ne kuži u brodare.
– pa dajite jedinice.
– a ovakve stručnjake koji se razumiju u brodare jako lijepo ocijenjujete,
– jer vam jako lijepo pišu kako će to rasti.

– ali izneseni podatak,
– tankerska u floti broji 40 brodova ????????????????????????

Pozdrav i slušajte Vi i dalje Vaše stručnjake o brodarima !!!!!!!!!!

[/quote]

samo što nije...

Mislim da je emisija Jabuke i Kruške ukinuta čak i na hateveju, pa molim da ju više ne gledamo tj. čitamo ovdje.

Možeš misliti, kupio si dionicu za 20 ili 100 kn. Uopće nije bitno. Pa moj tata je kupio bemveja za 23k dem. Ajd ga ti sad kupi za tolko eura.

Cilj foruma bi trebao biti predviđanje budućnosti, a ne gledanje almanaha iz prošlosti.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

@ Ivana
intervju je dao Mustać, a u njemu se krije vrijedna informacija ( ako je istinita ) da je pola flote a na spotu. Nisam brojku mijenjao.
http://www.tankerska.hr/ship_list.html
Očito je trebalo pisati 14, a novinar je napisao glupost. Isprike svima.

New Report

Close