Evo a ja se sa time ne slažem! Za vlastiti biznis svi misle da je najbolji ali ja kad gledam uspješne privat biznismene ne mogu se oteti dojmu, da su ostali bez slobodnog vremena jer cijeli svoj život usmjere na to, da su uspješni, a meni je upravo slobodno vrijeme ono kad mogu radit što poželim i potrošiti novac, koji su mi do sad zaslužile dionice najdragocjenije…a što če ti uspjeh i novac ako nemaš vremena za uživanje…uvijek mobitel u ruci i kad ti je najljepše ja ne smatram za najbolje u životu!
[/quote]
Po ne znam koji put slazem se s tobom u potpunosti. To kaj si napisala znam iz osobnog iskustva.
Ovakvi komentari prelaze granicu pristojnosti,a nisu ni mudri.
A je li ovo mudro?
Nemojte se začuditi,ako za koji dan dobijemo informaciju da je dobit u drugom kvartalu veća nego u prvom,a nema razloga da ne bude jer su vozarine u II Q veće nego u IQ.
Ili možda malo kasnije ovo?
Brodari lagano padaju,više nego što padaju indexi važni za njihovu flotu.
ATPL diše na škrge.
JDPL tone,a LPLH je odavna tresnula.Valjda ne može niže.
Samo da ne bude većeg pada ,da se ne upale margini.
Je li to u petak bilo trejdanje ili se ne možeš dogovoriti sam sa sobom šta misliš o ATPL?
Nisam vlasnik ATPL,ali ću biti.Možda je danas najbolja prilika!
Ma to su gluposti, ko je predvidio boom na bulku iiole na vrijeme, kupovao je ATPL po 900 kn, pa ga manipulacije nece zoliko uzdrmati. Ista stvar moze, ali i ne mora biti na TNPL, još se treba potrvditi trend na tankerima. Ako bude kao što mislim, manulupacije cijenom 7000 – 9000 s TNPL nece puno dirati one koji su kupili po 4000.
Rast cijena goriva
U pogledu cijene goriva Mustać ističe da je ona doista visoka, čak gotovo dvostruka od planirane. Računalo se da će danas cijena nafte po toni dosezati cijenu od 350 dolara, međutim cijena danas iznosi 500 dolara po toni. No Tankerska je ovaj udar i eventualno novo poskupljenje uspjela kompenzirati na vrijeme, i to na rok od dvije ili tri godine, na koliko su sklopili tzv. time charter ugovore. Polovica flote Tankerske tako je pod sigurnim krovom time charter ugovora putem kojih je u dugoročnom najmu, a najmoprimac je na sebe preuzeo rizik poskupljenja. Druga polovica flote radi preko tzv. spota, odnosno prisutna je na tržištu za ugovaranje posebnim aranžmanima, a Mustać kaže da Tankerska ima dobro zaključene poslove za brodove. No praksa je ipak nešto drugo, tumači dalje Mustać, i nerijetko je praksa demantirala prognostičare. Mustać zaključuje kako zapravo sve, pa tako i poslovanje brodarskih kompanija ovisi o svjetskom rastu proizvodnje gdje je vidljiva ekspanzija zemalja poput Kine ili Rusije. Puno elemenata ovisi o tome kako će se te zemlje postaviti u razvoju gospodarstva. Inače, Tankerska u floti broji 40 brodova, a ugovorila je i gradnju deset novih koji bi trebali biti isporučeni početkom 2011. Riječ o brodovima, ukupne nosivosti 1,8 milijun tona, što je, zaključuje Mustać, više od plana.
@sakai
A ovo sto se tice zarade i jakog igraca, evo ja sam samo na ovim valovima zaradio par milijuna eura. I sto cemo sad?
Ništa, uživaj u njima, zaslužio si [thumbsup]
Dugorocni investitor ne kupuje dionice gdje je već otkrivena topla voda, on kupuje dionice koje nisu u fokusu, na niskim multiplima, u sektoru koji ce tek dozivjeti boom, čeka 2-3 godine, zaradi 200, 300, 500 %. Nikada zaradu takvog investitora neće doseći trejderi.
Onaj ko objašnjava da je kupio INGR na 60000 dugorocno – hmmm
he he da dovršim debatu, treća varijatna je trejder koji pogrešno procijenio, kupio je dionicu za koju je mislio da će kratkoroćno rasti, a ona je pala. Taj je silom prilika dugoročni investitor [lol]
I na kraju, najveći pušioničar, onaj koji prodaje s minusom, i ulazi odmah u drugu dionicu za koju također misli da će kratkoroćno rasti, pa i onda padne ……
Dugorocni investitor ne kupuje dionice gdje je već otkrivena topla voda, on kupuje dionice koje nisu u fokusu, na niskim multiplima, u sektoru koji ce tek dozivjeti boom, čeka 2-3 godine, zaradi 200, 300, 500 %. Nikada zaradu takvog investitora neće doseći trejderi.
Onaj ko objašnjava da je kupio INGR na 60000 dugorocno – hmmm
Apsolutno točno.
Kupio Viro na 365,HDEL 170, ATPL na 1600, IGH na 4000,INA 1700 itd
Meni je 300-400 posto zarade sasvim dovoljno.
Dok se većina grči i zarađuje svojih 20% uz apaurine i praxitene,a onda izgubi 30% slijedeći dan,
ja na ribolovu vadim šarane.
A i sad kupujem puno lipih stvari, al ne smin kazat
Još samo da se ukinu prijatelji i ocjene zajednice, poveća font, vrati grafički dizajn i bit će to super [thumbsup]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Apsolutno točno.
Kupio Viro na 365,HDEL 170, ATPL na 1600, IGH na 4000,INA 1700 itd
Meni je 300-400 posto zarade sasvim dovoljno.
Dok se većina grči i zarađuje svojih 20% uz apaurine i praxitene,a onda izgubi 30% slijedeći dan,
ja na ribolovu vadim šarane.
A i sad kupujem puno lipih stvari, al ne smin kazat
kolega jako cjenim vaše postove, posebno one zajebantske.
al ovaj zvuči me podsjeća vlatka markovića, kad objašnjava kako je on zaslužan za uspjeh HNSa i repke.
nismo svi imali sreće i mogućnosti uložit na tim cjenama (u bilo koju dionicu) pa zajahat na neviđenom valo prinosa od 300% i više, a sad su malo drukčija vremena i prilike i nema više 300%, nego ćemo se svi grčit za svojih 20…
@knox
Uopće se ne slažem s ovim postom
Ovisi o kojim dionicama je riječ, i kojem vremenskom periodu.
npr. Ja sam kupio MAIS po cca 220 kn, i smatram ( naravno ovo je samo primjer možda nisam u pravu) da na rok od 2-3 godine može donijeti 200%.
Ivana7 nazalost nema pojma. ATPL ne zaradjuje 5 % manje. Pa nije ATPL ZET ili Liburnia da prodaje karte na dnevnoj bazi, vec ugovara vozarine godisnje, trogodisnje ili svakih par mjeseci.
Ivana7, drz se ti kopna…
[/quote] Ovakvi komentari prelaze granicu pristojnosti,a nisu ni mudri.
Ivana nije uvijek u pravu,ali je najčešće u pravu.Ima veliko iskustvo, puno veću lovu od nas koju je
zaradila u dobra vremena i ona će dočekati novi uzlazni val.Od svih osoba na forumu Ivana je najbolje objasnila razlog pada burze u Hrvata.Od tog trenutka sam shvatio da ona razmišlja zrelije i malo šire od nas većine,te da je kapital stekla ne slućajno nego planirano.I zato je treba uvažavati,slušati,čitati,analizirati ali ne uvijeki poslušati.Ovo je za nju igra,koju ona odlično igra,a kao takva je stvarno opasan igrač.
Nije mudro biti joj na nišanu.
Barone čuvaj se!Kobra,kako sebi tepa Ivana, spremna je na skok.
[/quote]
Kada bi tema trgovanja bila što je kupila Ivana 7 i što je prodala, imalo bi smisla gomilat njene citate uz vremensku dimenziju i pratiti konzistentnost i logičnost. Ona nažalost ili nasreću nekih, ima povlaštene informacije i prenosi toplu vodu po forumu kada joj to odgovara… Osoba koja ima tako puno love nije 50% u dvije dionice ni u kom trenutku (nesto cega se sjećam recimo).
Već sam višekratno tu opaku igračicu argumentirano oprala, ali ona i dalje po svom uz sliku Angeline…. :)Te jednostavno ignoriram, ali kada vidim njene pupile, iskreno, začude me….
Ali vratimo se temi, tema je komentari trgovanja, neprihvaćanje lisabonskog sporazuma od strane irske sigurno neće doprinijeti novom cashu. Moram priznati da me intenzitet krize i gomilanje novih negativnih vijesti poprilično šokiralo. Da nije ovakva situacija na burzi, atlanska bi dobro odradila rast…
Lijep pozdrav i ugodan odmor….