Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo ti stotka za oštroumnost.

Thx, evo i tebi da ne ostanes na baronovih 1% [wink]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

Upravo sam uočio da su stranice foruma centrirane kako Bog zapovijeda umjesto lijevog poravnanja.
Zahvaljujem se.
Još samo da se ukinu prijatelji i ocjene zajednice, poveća font, vrati grafički dizajn i bit će to super [thumbsup]

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

koliko ja pratim tgovanje i izvještaje u top 10, vidim da fondovi lijepo i pametno skupljaju zadnjih dana, bez dizanja cijene… tako se to radi [proud]

Tako isto su mirovinci kupovali INGRu po 50k kuna. Pa je prodavali nakon toga po 35k kuna.
Polako kolega sa zaključcima. Pogledajte trgovinu. Očito da fondovima fali casha, dok mirovinci nadokupljuju, ali njima nije bitna cijena.
[/quote]

laž, laž, laž, laž

ovo su jedini datumi od 7.9.2007 do danas kad su OMF-ovi prodavali INGR:

Vlasnik računa Stanje    [%] Vrsta računa razlika datum zadnja
RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1195 2,39 Skrb. račun -25 5.11.2007 56000
PBZ CO OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1255 2,51 Skrb. račun -64 26.11.2007 53000
RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1241 2,48 Skrb. račun -63 18.12.2007 52003
RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1238 2,48 Skrb. račun -3 19.12.2007 53100
RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1233 2,47 Skrb. račun -5 20.12.2007 52750,01

naravno da ne treba niti spomenuti da su puno više kupovali nego prodavati ali to je manje bitno, da si samo kojim slučajem napisao "čini mi se" ili "mislim da" ne bih reagirao ali ovako jednostavno ne mogu prešutiti, molim Te dokaži da su OMF-ovi prodavali INGR po 35k pa da Ti se duboko ispričam

[/quote]

Poštovani. Nisam mogao da se ne javim, na vaše istinite komentare.

Ali ima jedan problem.

Vi imate transakcije mirovinaca, kad su direktno kupovali.

Da li znate da su ti isti mirovinci imali udjele u fondovima koji su za njih kupovali INGR po
mislim 50.000-55.000kn, a kad su krenuli mirovinci (AZ) povlačiti udjele iz tih fondova (Raiffeisen, PBZ…), upravo ti fondovi su tada povlačili novce sa tržišta (da bi isplatili mirovince) i prodavali INGR po 35.000kn.

Te transakcije sigurno nemate, jer su fondovi prodavali i kupovali za mirovince.
Sad je malo jasnije.[thumbsup]
Pozdrav.

"NARAVNO POSLIJE SVAKOG RASTA SLIJEDI KAPITALIZACIJA....." JFK

Komentari trgovanja, klasične manipulacije.

– evo jedan klasični primjer za jučer, dionica ATPL.

– već par dana imamo pad dionice uzrokovan padom tržišta i padom vozarina BDI za cca 8%.
– cijena dionice nemilice pada.
– analitičari predviđaju pad i dno na cca 2.550kn,
– dionica pada i ispod toga.

– zatim u 14.00 sati nam dolazi zanimljiva vijest, BDI pao dodatnih cca 5%.
– znači vozarine su pale, i sada po tim vozarinama firma zarađuje manje 5%.

– ali koga to zanima, upravo u isto vrijeme kreće i rast dionice koji se je zaustavio na 2.600kn.
– isto se događa i s dionicom ULPL koja je isti sektor.
– TNPL na vijest o konstantnom rastu vozarina za taj sektor ima konstantan pad cijene dionice.

– ovim postom ne želim ulaziti u komentare koliko to vrijedi je li podcijenjeno ili precijenjeno i koliko će vrijediti.
– ali lijepo možemo vidjeti kako značajni pomaci vozarina, gore ili dolje sasvim suprotno reagiraju na cijenu dionice, po meni klasična manipulacija dionicom.
Pozdrav !

– p.s. autorica teksta posjeduje simbolične količine sve tri dionice, veliki dio tih dionica je ipak prodala po puno većim cijenama.

Ivana prvilno razmišlja,jer uočava manipulacijr tržištem,ali ona to shvaća kao burzovnu igru,gdje
vlasnici dionica koje žele prodati cijenu održavaju visoko,a kada žele kupiti onda je ruše.Svi mi
radimo isto,svatko u okviru svojih mogučnosti .Ovo nam daje šansu da ulazimo u podcijenjenu dionicu,koja bi trebala rasti a pada,kao na ovom primjeru TNPL.

Ovo bi mogli nazvati i drukanjem,jer Ivana želi prodati TNPL i traži načina da usmjeri pažnju
investitora na zapostavljenost TNPL,jer joj treba chas za neku priliku.I ovo je burzovna igra,
jer na perfidan način usmjerava pažnju na TNPL ,koja je podcijenjena ili možda nije.

@lavgar

Vidim da se PD-om siri opasan virus koji bikove pretvara u medvjede. To je isto dio svjetske zavjere. Samo me zanima zašto taj virus nije pušten iz laboratorija na crobexu 5300, nego na 3700 [lol]

Pa znaš da se virusi puštaju iz laboratorija onda kad mogu počiniti največu štetu. [lol] Šalu na stranu,ne mislim da netreba ulagati,niti imam namjeru kritizirati nečiji način ulaganja(Mateja [kiss]).
Namjera mi je bila skrenuti pažnju na ostale faktore rizika koji su bitni za dugoročne ulagače ali naravno možete ih ignorirati i vikati up up..Inače sam u dionicama i to dosta nelikvidnim ali s super fundamentima (vart,kodt,……) i također se smatram dugoročnim investitorom.Ali se nebi složio da je investiranje u papire najbolja solucija.Vlastiti biznis je najbolja solucija.
[/quote]

Vlastiti biznis je najbolja solucija.

kudnt mor agri

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

@ lopina

– izvini, ali nađi mi jedan post gdje je Ivana drukala.

– TNPL je većinski vlasnik TNPL i ima puno goru upravu od ATPL.
– dugoročno je ipak ATPL puno bolja dionica.

– ali evo Vam i nakih podataka za ATPL.
– dnevno trgovanje 7.366.028kn
– tjedno trgovanje 27.370.723kn
– godišnje trgovanje 1.411.253.704kn
– jako je zgodna za velike igrače, tu se je u ovoj godini isplatilo ulaziti i izlaziti 6-7 puta.
– ja sam tri puta ulazila.
– nije problem za kupiti i prodati.
– ali tu su igre velikih s milijunima kuna.

– potpuno iste igre ja izvodim na nekim drugim dionicama, s puno manjom lovom.
– ja im reguliram cijenu.
– to je zbilja zabavna igra, i ništa nije protuzakonito, znači sve u granicama dozvoljenog.
– i tu mi nitko ne može garantirati zaradu, ali uživam u igri.
– kad sve pada neke moje dionice rastu.
– ali ja ih ne reklamiram, nije mi potrebno.
– ali ću se sigurno pohvaliti kada to prodam gospodinu Baronu.
– jer nema šanse da to Vi na forumu ne otkrijete.
– Vi gledate cijene, ali nemate pojma koja je igra iza njih.
– je li iza te cijene stojim ja ili gospodin upravitelj Zabinog mirovinskog.
– vjerujem kako i ja i on uživamo u ovoj igri.
– a opet i ja i taj gospodin smo dosljedni u igri, samo on puno više druka od mene i to u javnim medijima.
– I love this game.
– a sada ljubomorci udrite s jedinicama.
Pozdrav !
[/quote]

eto ti 100 da se ne uvrijediš .. ipak si tu u pol 3

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Ivana7 nazalost nema pojma. ATPL ne zaradjuje 5 % manje. Pa nije ATPL ZET ili Liburnia da prodaje karte na dnevnoj bazi, vec ugovara vozarine godisnje, trogodisnje ili svakih par mjeseci.

Ivana7, drz se ti kopna…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Bok,
prvi put se javljam na ovoj temi itd. bla bla bla etc. u svakom slučaju pozdrav svima…
Kad čitam vaše komentare izgledate mi kao hrpa preprodavača poput Delboy-a i Rodney-a koji preprodaju svoje proizvode jedni drugima i ispada da je samo pitanje tko će kome što prodati u kojem trenutku. Poput onih famoznih lanaca sreće. Zar je to investiranje? Ljudi opijeni nekim osjećajem "mogućnosti" i konstantnom prebacivanju novčanika iz jedan džep u drugi (metafora). Ivana je u pravu kad kaže da će izgubiti mnogi jer svi po ovom principu investiraju i sve što se događa nije ničim utemeljeno. Koja je razlika između "vrijednosti" glavnih vrijednosnica sad na 3800 i na 5000 – skoro pa nikakva ostala je ista…drugim riječima nema smisla niti vikanje gore, gore, gore niti dolje, dolje, dolje ako je čovjek investirao cum grano salis. gdje piše da se stalno nešto mora preprodavati – načinite analizu zauzmite poziciju i "vrijeme me je na mojoj strani, vrijeeeme je na mojoj strani…" A ako ovisite o tim novcima onda bolje "medo-štedo-bubašpara varijanta"…

Nadalje, upravo me zabavlja dijalog tipa "Malcolm in the middle" gdje dio tima konstanto oponira "mami" Ivani. ha ha ha …

pozdrav svima i budite mi samouvjereni, konstruktivni i racionalni…i sve s "cum grano salis"….

In spe...

Ivana7 nazalost nema pojma. ATPL ne zaradjuje 5 % manje. Pa nije ATPL ZET ili Liburnia da prodaje karte na dnevnoj bazi, vec ugovara vozarine godisnje, trogodisnje ili svakih par mjeseci.

Ivana7, drz se ti kopna…
[/quote] Ovakvi komentari prelaze granicu pristojnosti,a nisu ni mudri.
Ivana nije uvijek u pravu,ali je najčešće u pravu.Ima veliko iskustvo, puno veću lovu od nas koju je
zaradila u dobra vremena i ona će dočekati novi uzlazni val.Od svih osoba na forumu Ivana je najbolje objasnila razlog pada burze u Hrvata.Od tog trenutka sam shvatio da ona razmišlja zrelije i malo šire od nas većine,te da je kapital stekla ne slućajno nego planirano.I zato je treba uvažavati,slušati,čitati,analizirati ali ne uvijeki poslušati.Ovo je za nju igra,koju ona odlično igra,a kao takva je stvarno opasan igrač.

Nije mudro biti joj na nišanu.

Barone čuvaj se!Kobra,kako sebi tepa Ivana, spremna je na skok.

Vlastiti biznis je najbolja solucija.

kudnt mor agri

Evo a ja se sa time ne slažem! Za vlastiti biznis svi misle da je najbolji ali ja kad gledam uspješne privat biznismene ne mogu se oteti dojmu, da su ostali bez slobodnog vremena jer cijeli svoj život usmjere na to, da su uspješni, a meni je upravo slobodno vrijeme ono kad mogu radit što poželim i potrošiti novac, koji su mi do sad zaslužile dionice najdragocjenije…a što če ti uspjeh i novac ako nemaš vremena za uživanje…uvijek mobitel u ruci i kad ti je najljepše ja ne smatram za najbolje u životu!

[emo_cool]

Ovakvi komentari prelaze granicu pristojnosti,a nisu ni mudri.
Ivana nije uvijek u pravu,ali je najčešće u pravu.Ima veliko iskustvo, puno veću lovu od nas koju je
zaradila u dobra vremena i ona će dočekati novi uzlazni val.Od svih osoba na forumu Ivana je najbolje objasnila razlog pada burze u Hrvata.Od tog trenutka sam shvatio da ona razmišlja zrelije i malo šire od nas većine,te da je kapital stekla ne slućajno nego planirano.I zato je treba uvažavati,slušati,čitati,analizirati ali ne uvijeki poslušati.Ovo je za nju igra,koju ona odlično igra,a kao takva je stvarno opasan igrač.

Sto tu nije pristojno? Nije pristojno sto sam forumskoj zajednici objasnio netocnu informaciju od strane drugarice? Zar je pristojno dovoditi u zabludu zajednicu?

Ovaj drugi dio necu ni komentirati. Ako argumentima pobijes bedastocu, onda valjda ne trebam objasnjavati sto je tu mudro… nazalost, cini se da je in zbunjivati ionako neupucene investitore radi vlastite koristi….

A ovo sto se tice zarade i jakog igraca, evo ja sam samo na ovim valovima zaradio par milijuna eura. I sto cemo sad?

Inace, cini mi se da znades drugaricu, pa kad se nadjemo na kavi ovo ljeto nek te nazove
[thumbsup]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close