Atpl se već vraća, ameri tek što nisu krenuli, fala bogu da je njihovo tržište takvo da ako i DRYS padne ne može povući značajnije indexe dolje. A kod nas svakavke dionice vuku grobi dolje.
Atpl ga je frnkula dolje a isto tako ga bude i vratila gore čim lizne 2700
Ovakom padu nisam se nadao ,a tonemo sve više i više
Pokazao nam i ti svoje pravo lice..neka neka..
Ovdje se nista manje moze naucit o ljudim nego o dionicama [thumbsup]
Baron wrote:
ATPL -5%…počelo je iskrcavanje.
Jesam vam rekao da nema odbijanca.
A nitko ne sluša
Što nije još malo pala, sunce li joj je..m, ovako sam morao podići ponudu a evo opet me zguzili.
Nego primjetih da je u zadnjih pola sata značajno porasla likvidnost na ATPL.
Ja su ukrcao na 2550kn.
Netk se nudio na prodaji po toj cijeni.
Inače 2550kn je fibonacci otpor 50%
[/quote]
da? i sad buš opet pričal da to ide dole, di na 2200?
znači ako nastaviš druk na ATPL prema dole onda ću znati da se nisi ukrcao nego samo foliraš
Atpl ga je frnkula dolje a isto tako ga bude i vratila gore čim lizne 2700
Kada će to biti?
Danas, a ja nisam stigao ubosti postavio sam se 50kn prenisko pa sad tih 2550 psujem ko vrag [cool]
Ja su ukrcao na 2550kn.
Netk se nudio na prodaji po toj cijeni.
Inače 2550kn je fibonacci otpor 50%
Jesi,jesi ali na virtualnoj burzi.
1.
Žalim ljude danas koji su kupovali ,gledam i vidim sebe kako sam nasjedao i nasjedao.Život(burza) je škola dok si živ.Ljudi pamet u glavu
2.
Evo neka mi netko navede samo jedan razlog za koji bi burza trebala počet rasti
3.
Takav sam ja bio optimist pa sam popušio i gaće koje nosim na sebi.
Ove Vase poruke ( koje su sve samo ne kvalitetne) dobro ce posluziti da neiskusni forumasi nesto i nauce
1.
Zalite ljude koji kupuju a prije par dana ste im upravo i Vi prodali dionice,pa kad ste tako dobronamjerni – zasto onda to niste napisali na temama od tih dionica(koje ste prodavali) da ih ne kupuju nego sad kad ste u cash-u(kad ste im prodali) kao zalite takve ljude,jako nisko drukanje – bas me zanima dali mozete ici jos nize od toga.
Zivot je skola dok si ziv – to ste dobro rekli. Samo sto Vi u toj skoli jos uvijek imate negativnu ocijenu tj. jos puni toga morate naucili.
Nikada se na ovako niskim razinama ne izlazi iz dionica(osim ako se vise ne vracate na burzu),to bi vam mogla biti najveca greska u zivotu sto se burze tice.
To sto ste Vi napravili je cisto kockanje,Vi mozete slucajno pogoditi i zaraditi nesto na toj odluci,ali isto tako Vam mogu sve dionice u par dana pobjeci na puno vise razine,tako da to nema nikakve veze sa pametnim tj. iskusnim ulaganjem(kako bi Vi rekli zivotnom skolom)
Kad trziste krene opet gore takvi kao Vi nece imate hrabrosti kupovati dionice jer ce misliti da ce opet biti odbijanac prema dolje,i tak ce svakim danom misliti da ce biti odbijanac i necete uci natrag zbog straha da cete opet uci na najvisim razinama prije odbijanca tj. pada. Nemojte misliti da cete znati da je doslo do promjene trende prije nego sto Crobex dode na razine od 4200-4500 a kad dode na te razine i kad sa svih strana pocnu dolaziti pozitivne vijest,trziste ce vec pola tih vijesti odraditi kao sto je to uvijek i bilo, a takvi kao Vi ce opet ostati kratkih rukava.
Presmijesno mi je sto neki ovdje misle da ce dionice cekati na najnizim razinama i tko ce to prodavati dionica na tim razinama da bi svi vi usli natrag u njih. Kad trziste krene gore prodaja ce se povuci na vise razine i bit ce je jako malo na ovim razinama a pogledajte koliko je vas u cash-u,bas me zanima od kog cete to svi kupovati.
2.
Kolega pa Vi bi trebali znati da u svakom trenutku na burzi ima bar 5 dobrih razloga za njen rast i 5 dobrih razloga za njen pad,bitno je samo koje ce razloge vecina shvatiti ozbiljnije.
Evo par razloga za rast(koji mi prvi padaju na pamet)
Ulazak u Nato,EU i s tim dolazak svjezeg novca na nase trziste(sigurnost stranih fondova),preveliki pad nekih likvidnih dionica,dobri izvjestaji,bolja situacija u regiji….itd itd
Evo par razloga za pad: ako nastave padati Ameri,Europa,dolar,rast nafte…..itd,itd
Samo treba naglasiti da smo razloge za pad vecim dijelom vec odradili dok za rast jos nismo tj. to nas tek ceka,naravno nista od toga ako Ameri i Europa nastave padati tj. dok oni padaju mi sigurno necemo rasti.(govorim o nekom osjetnom rastu a ne o 5-10%)
3.
Sami ste si krivi sto ste sve izgubili. Poznata je ona dok ne prodas dionice nisi nista izgubio ali nisi ni nista zaradio.
Puno je ljudi iza HT-a mislilo da se na burzi zaraduje preko noci,sada vide da nije bas tako.
Meni nije bitno dali ce sutra Crobex ici +2% ili -2%,puno mi je bitnije npr. da na godisnjoj razini zaradim oko 30% i uopce mi nije bitno hoce li moje dionice svaki mjesec rast u prosjeku po 2-3% ili ce 11. mjeseci stagnirat i 12. narast 30%. A ako se to u ovoj godini i ne dogodi,nista zato onda ce u drugoj godini trziste malo jace povuci i opet smo na istom.
Uglavnom ljudi nebi trebali kupovati niti prodavati dionice na temelju koje kakvih poruka na forumu,i trebali bi ulagati samo novce koji im nece trebati u neko skoro vrijeme,ako vec neznate ili nemate nekog za dobar savjet pa bolje onda pitajte za savjet svog broker nego da
nastavak:
Uglavnom ljudi nebi trebali kupovati niti prodavati dionice na temelju koje kakvih poruka na forumu,i trebali bi ulagati samo novce koji im nece trebati u neko skoro vrijeme,ako vec neznate ili nemate nekog za dobar savjet pa bolje onda pitajte za savjet svog broker nego da vas ovdje par pojedinaca navodi na koje kakve sumnjive radnje vezane za vase dionice.
Evo danas je npr. Baron kupio INGR-u na temelju poruka na forumu,tako da neznam kako isti moze ovdje ljude savjetovati o kretanju trzista,nafti,dolaru,o kretanju Amera,Europe – a onda kupuje dionice na temelju neke poruke na forumu,smijesno.
Pozdrav.
Danas, a ja nisam stigao ubosti postavio sam se 50kn prenisko pa sad tih 2550 psujem ko vrag [cool]
nije ti kasno, nemoj biti tako šparan
[smiley]
Ajme majko šta tek rade ovi OIF !!! Kataklizma brale. Nakon 4 godine ulaganja jedva da sam na svome. U dva dana -5% hebena Viktorija. Naj stariji i naj nesposobniji. Moja pokojna baba je za njih doktor ekonomije bila. A sutra još petak 13. drž gaće!
e kolega baš je lijepo nakon kiše besmislenih postova naići i na neki koji je hvale vrijedan kao ovaj dva tvoja. Pozdrav i nadamse da ću ćešće vidit neki tvoj post. [rolleyes]
super post. dao 100%.
@HT ulagaci
razgovarao sam sa nekim iskusnim analiticarima koji tvrde da HT ima potencijal rast do cca 500 kuna.
u periodu od nekih 6 mjeseci.
prema njihovim analizama sada ( na 27x) je zavrsio zadnji val pada HTa.
sto mislite, hoce li se ova dionica ponasati "by the book"?