Nije sve tako sivo…
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=925ffa8a-8d37-4f19-9bb2-7b3646926887&ref=lastadd
Meni iskreno nije jasno kako smo uopće jučer završili u plusu.
A tek mi nije jasno na čemu temeljite optimizam za danas, 2%??
Možda ako tučemo Nijemce i fondovi počaste s rastom [wink]
Optimizam temeljimo na realnim osnovama. Ako uzmemo u obzir da kod nas padom nitko ne dobiva ili manjina zarađuje, pitanje je tko dobiva padom.
Za razliku od Amera i skoro cijele Europe koji zarađuju i na drugim instrumentima.
Kako je kod nas jedino moguće kupiti/prodati dionicu pitam se kome ovaj pad donosi nešto dobro.
Usporedba s Amerikom, Azijom čija tržišta postoje desetke i desetke godina, da ne kažem stoljeće, mi smo mali otok naspram njih i vrlo kontroliran.
Pitanje…
Da li su Simone & Valentine ista osoba?
[huh]
Jesu, istina imam problem nekad volim razgovarati sam sa sobom, no to nije tema.
Europa otvara lagano u zelenom, 2% rast danas više nije nešto nerealno. Bumo videli, ne?
Vidim da u općoj letargiji i totalnoj nelikvidnosti burze treba malo financijskih svajeta, pa u skladu sa time predlažem jedno sigurno ulaganje… Već sam u nekoliko navrata pisao kako sam razočaran strukturom ulagača na ZSE, jer se radi mahom o day traderima koji pokušavaju nešto sitno ušićariti na dnevnoj flukuaciji cijana… Obzirom kakav je trend poslijednjih mjeseci iskreno se nadam da su dotična gospoda u minusu, pa im prijeteljski nudim danas jedno sigurno ulaganje koje će im malo osvježiti krvnu sliku na tekućem računu…
Kladionice danas nude koeficijent 1,23 za pobjedu Njemačke ili nerješen rezultat. Uzmimo da uložite novce sa faktorom 100, oduzmemo manipulativne troškove kladinice od 5% , i dobit iznosi čistih 117,15, odnosno nešto više od 17% … Dakle day traderi, sretno i nemojte reći da nisam fer… Ako vam se to svidi predlažam da ostanete u kladama, a Burzu prepustite pravim ulagačima…
Znači vama trojici[lol]
puno sreće…možda vam i promet bude veći od ZSE [lol] [lol]
@febo
vraćaš mi ono za sakai/febo?!
Neka neka, već sam mislio da me ignorirate/aš [thumbsup]
Evo upravo popih Franck kavicu domaču tursku i pogledah u mulj koji je ostao na dnu i podsjeti me na mulj u kojem se mi valjamo.
Mulj mi kaže da smo danas u plusu 1,16 %
Mulj svoja predviđanja temelji na premarketu CAC,DAX,FTSE ali još uvijek se nije dovoljno razmuljio da vidi šta nam indijanci spremaju za popodne,ali kavica poslije ručka ( NESCAFFE CLASIC ) doznaće odgovor i na ta pitanja.
Kristalna kugla nije mi u upotrebi ,kod servisera je,davala mi je potpuno konfuzna predviđanja ovih dana.
[lol]
2% je pretjerano, ali i ja sam mišljenja da bi crobex danas mogao završiti u plusu jer je zbog jučerašnjih jakih padova u EU i USA kod njih danas izgledan odbijanac prema gore, a to će se onda reflektirati i na crobex… ako još danas prođemo Njemačku (o porazu ne želim ni razmišljati), eto nam nacionalne euforije i sutra bi opet crobex mogao u plus
2% je pretjerano, ali i ja sam mišljenja da bi crobex danas mogao završiti u plusu jer je zbog jučerašnjih jakih padova u EU i USA kod njih danas izgledan odbijanac prema gore, a to će se onda reflektirati i na crobex… ako još danas prođemo Njemačku (o porazu ne želim ni razmišljati), eto nam nacionalne euforije i sutra bi opet crobex mogao u plus
Sorry stari , ali Amerika je pala gadno prošli petak, pa se baš i nije vratila.
Čuvajte nas, pazite nas jer su naša srca plaha….
Hehehe
Dobro jutro radni narode.
Danas očekujem jedan tmurni dan na zgb se ili ti crobex.
Vidim tu da se predviđaju rastovi od 2% ali neznam zašto bi u plus uopće.
Spominje se neka EU u zelenom a oni 0,10% u plusu [lol] [lol] izgleda da oni koji su u dionicama i 0,10% pozitive u današnjim vremenima čini jako veselim, što je naravno dobro jer male stvari čovjeka moraju veseliti.
Vidjet ćemo kraj dana i rasplet u EU i USA, ali bez obzira na sve ja i dalje u cashu.
Lijepi pozzd