Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gdje smatraš da ti je novac siguran i da barem pobjeđuje inflaciju?

– uvijek se sjetim dobrih poruka gospodina Iveka.
– novac je najsigurniji kad Vam je na dohvatu ruke,
– i normalno na njemu trebate sjediti.
Pozdrav !

[/quote]
svi postulati su namopcepoznati i svi ih vjerojatno znaju napamet
medjutim meni nikak nejde ovaj zadnji kad imam crva vriti pa nikak da se sednem na lovu
pofuk

Vidim pojavljuju se nove i nove mlade medveđe snage na forumu željne jeftinih dionica. Mislim da mi je dužnost upozorit ih da ipak malo manje postaju jer ovako imaju kontra efekt. Naime dosta ljudi razmišlja vidi forum pun medvjeda, vrijeme za ukrcavanje.

Ja osobno kad sam se logirao ovdje u 10. mjesecu prošle godine sve je vrvilo od beskompromisnih ulagača. Rekoh sebi ovo mora biti top pogotovo što se i Apoksiomen Veliki povukao u ilegalu negdje u ljeto. Kakva je situacija sutra bih mogao poslušati uvaženog kolegu Sanča i raspalit po balončekima od građevinaca. Nadam se samo da npr. kolega plavi se neće okrenut na tamnu stranu jer bi morao i kuću prodavat da imam za hartije. [smiley]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Kolegice Ivana, što mislite o BDSS? Malo sam se zagledao, pa me zanima da li znate nešto više.
Unaprijed hvala

– znam sve.
– ali tu ti je i jedan većinski vlasnik.
– a nije lijepo ni drukati po forumu.
Pozdrav !

" GERONIMO

Mi na žalost na našoj burzi imamo puno veći problem ali vidim da ga niko ne želi vidjeti ali ga treba javno reći ili ga neki vide ali ga ne žele javno reći.

Pa ću onda ja imam ovu dionicu i još jednu koje dugoročno držim ali sam siguran da u sljedećim mjesecima ćemo svi škrgutati zubima jer jednostavno ima više papira nego budala na našoj burzi.
Dečki pukli smo jer je naš dragi Premijer odlučio rješiti sva socijalna pitanja preko burze.BF,RADNICI,Svekoliko pučanstvo ljepe naše, prodaju dionice i odnose čistu lovu sa burze a priljeva NEMA.Dionički fondovi i dalje samo isplaćuju i isplaćuju uplate su sve manje.Koliko čujem i mirovinci su ostali bez CASHA jer su morali piknuti malo od braniteljskog fonda.Čelnici Ingre su u dokapu odnjeli pa Tedeski pa Fižulić Pa malo radnicima ĐURE pa malo radnicima PTKM pa daj svima papire ako treba i rodiljama i Torcidi i BBB sve ćemo mi namiriti preko ZSE.I sad imamo paradoksalnu situaciju Fundamenti ok jer su naše tvrtke iz Crobexa povećale zarade za razliku od Američkih eminentnih tvrtki kojima pada zarada ali svježeg CASHA nema da bi digla burzu.I na sve to još nam se navalila ova svjetska kriza.Da zaboravio sam napomenuti da su i stranci odnjeli jedan dio love početkom godine.Sada koliko čujem i u DLKV su radnici dobili 400000 dionica da prodaju.Pa ko će sve to kupiti pitam se pitam i nikako ne mogu doći do odgovora.

Po meni jedina šansa da se izvučemo iz ove situacije je da se INA proda za CASH i da FONDOVI dođu do para ili da stranci počnu kupovati ali neće oni na ovim razinama siguran sam čekaće da još malo padne a i neće se zaletavati dok se ne riješi kriza u Americi.

Znači poruka Premijeru ne možete socijalnu politiku rješavati preko burze i očekivati da se ne slomi.I za kraj i odluka Hanfe koja ide na ruku većim fondovima da se ne smije ulagati u manje tvrtke nam je odsjekla manevarski prostor jer manji fondovi su zaglibili u malim i nelikvidnim dionicama i ne mogu van jer sada više nisu nikom zanimljive jer je takav zakon.Ta odluka nas je osudila da ulažemo u CCA 20 dionica na ovoj našoj burzi i smanjila nam manevar na minimu.

Prognoza, lagana eutanazija (čitaj pad na sve manjem prometu) dok god se ne dogode one dvije stvari koje sam napisao gore.Inače neću prodavati ATPL samo ću lagano dokupljivati.
Pomolimo se da se INA proda OMV .
"

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Kolegice Ivana, što mislite o BDSS? Malo sam se zagledao, pa me zanima da li znate nešto više.
Unaprijed hvala

– znam sve.
– ali tu ti je i jedan većinski vlasnik.
– a nije lijepo ni drukati po forumu.
Pozdrav !
[/quote]
Zahvaljuem kolegice, tako sam i mislio.

No respect

Poduzetnici lani zaradili rekordnih 24,8 milijardi kuna

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=7310eddd-e63f-40e5-85c3-ef3858cf2a67&open=sec

Pozdrav ekipa!

Danas još jedan sunčan dan? [cool]

Nije sve tako sivo.....

Pozdrav ekipa!

znači li to da si ušao?

Bez straha, pohlepe i sentimenta.

Poštovani kolege investitori,

slobodno iznesite kritike mog jutrošnjeg uratka:

Ulagači se vraćaju investiranju u dioničke fondove
http://www.poslovni.hr/82449.aspx

Burze: Jesu li dionice dovoljno pojeftinile?
http://www.poslovni.hr/82451.aspx

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

Pozdrav ekipa!

znači li to da si ušao?
[/quote]
Ne znači!
Još mi to sve skupo!

Nije sve tako sivo.....

nakon 6 dana konst. pada crobexa , vjerujem da nam slijedi ubrzo okret nazad , moguće već danas popodne ili najkasnije sutra

zato oprezno, i ne prodajite što vam nije nužno

Sve se čini da bismo danas mogli malo predahnuti "na putu prema doooooooooleeeeeeeeee…."

Iskreno, mene uopće ne brine je li plus ili minus ovih dana, iako sam sav u dionicama. Zanima me samo kada budemo na dnevnom prometu većem od 200 milja kuna, kakav će nam predznak biti. Očekujem taj dan olujni udar po bidu, jedno 3-4% u minus, cca 1% minusa na kraju dana i onda ludilo od lupanja po asku idućih dana.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

New Report

Close