Meni još nije niti šah, a vidim da ću matirat kroz desetak dana.
[/quote]
Ja sam davno u matu i koprcam se ko riba na suhom
[/quote]
Prvo treba imati nos za neke stvari.
Drugo hmm… tko zna za koga tko radi
Treće najgore od svega je biti inertan i biti vjećiti optimist
Tu sam pesimist takav da sam i sam sebi dosadan, ali u životu sam optimist…bože koja ironija.
Povlaštene informacije i cash su kralj svih kraljeva.
dlkv-r-a
547 KOM NA 995,10
[bye] [bye] [bye]
nedaju konzum……cvrsto se drzi ..jos zasad….
Ovo je šala, jel tako? Konzumom uopće nije trgovano danas.
Nagradno pitanje:
Kako fondovi zaradjuju kad dionice padaju s ovako malim prometima i ovako malom volatilnoscu?
Međutim, unatoč padu, prometi su jako mali. Liči na zadnju trešnju već obranog drveta, generalna proba prije promjene primarnog trenda. Najviše plodova je ispalo sredinom 4.-og mjeseca kada smo bili na 3200, tad su poispadali i naši dežurni "katastrofičari", zato su toliko željni istih razina. [smiley]
Ovo koji Vam pišu o propasti Crobex-a , razini 3200 i sl. ti isti Vam stoje na kupnji i kupuju uredno dionice od pojedinaca, kojih je srećom malo , koji prodaju svoju imovinu po ovim smiješnim cijenama za većinu HR dionica.
Ali ne kupuju samo oni.
Na slijedećem linku imate strukturu imovine Obveznih mirovinskih fondova i dioničkih fondova, pa pogledajte malo:
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=10
Mirovinski fondovi u 5. mjesecu povečali su udio u HR dionicama za preko 300 mil. kuna, dakle dio onih koji su prodavali zadnjih tjedana sada barem znaju komu su prodavali između ostalih. Ako tome nadodamo da je zaustavljeno povlačenje iz otvorenih fondova, dolazimo do zaključka, da su MF-ovo stvarno kupovali , odnosno da nije bilo nikakvih pretakanja novaca. Udio u obveznicama ostao je na istoj razini. Dakle jasno je što je MF-ovima u ovom trenutku i po ovim cijenama prihvatljivo za kupovinu.
Otvoreni investicijski fondovi, konkretno dionički , nakon 6 mjeseci konstantnog pada udjela u domaćim dionicama, u mjesecu svibnju povećali su udio u domaćim dionicama. Dakle i tu je došlo do promjene trenda. Ako pogledate tabelu malo detaljnije vidjet ćete da se udio u obveznicama praktički smanjuje od ljeta prošle godine, smanjilo se za više od 5 puta.
Sada dakle vidimo kome se prodaje, o tome imaju za razmisliti oni koji prodaju zar ne?
Može pitanje Plavi.
Svi smo vidjeli da se udio u dionicama OMF-a povećao u svibnju i da su kupovali.
I oni moraju nešto kupovati od silnih milijardi koje imaju.
Ali zašto onda dalje ne kupuju, i sad pada ovako?
Na kupnjama jazovke, pogotovo na INGRi. Imaš li objašnjenje?
Uvijek se sjetim Novoselca…i njegovih…svi znamo što….
[/quote]
Imovina OIF se povaćala zahvaljujući isključivo rastu Crobexa od 5.15%. Kao što sam već napisao. Ako uzmemo da se imovina povećala za 2% onda je logično da su OIF ostali bez 3% zbog povlačenja udjela. Dakle novac je izlazio iz OIF, a ne ulazio. Pitajte neke brokere ako ste u PBZ-u, Raiffu ili HPB-u pa će Vam objasniti da se u svibnju nastavio odljev sredstava. Upravo je to razlog nelikvidnosti tržišta.
Mali ulagači se ponašaju slično OIF-ima pa je za pretpostaviti da su i oni povećavali udio casha.
Pozdrav
Pozdrav
Pa nije baš tak katastrofalno kao što bi se dalo vidit iz vaših postova.Već se par mjesec dana piše o tome "idemo na 3200" pa cak i na 2700 jer "linija potpore je probijena " [lol] !Nego kad smo ono zaronili ispod 3700 zadnjih dana? [rolleyes]
@iznogood
Još nije krenula panika. Tresu fondovi drvo, ali se mali još drže.
Gledajmo taktiku na DLKV…počeli su stavljati MEGA naloge.
Top ask
CIJENA KOLIČINA
995,10 547kom
1.000,00 104kom… [bye]