Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@big

da sam 100% u dionicama osjećao bih se danas ko gubitnik, makar je danas lijep i sunčan dan

Ali se ne osjećam ni ko dobitnik, jer kad sve tone, ne možeš biti ravnodušan. Zato vas sve skupa pozdravljam. Ja odoh na kavicu [thumbsup]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Bigboss samo jedna stvar.
prije par mjeseci ste pričali kako ptkm ide samo gore gore gore i da je ne treba prodavati.
Hvala bogu niti sam je kupio niti ću je kupiti, ali vidim da petrica ide samo dole i dole i dole.

Tako recimo da je netko Vas pratio u ptkm danas bi bio u grdom minusu iz kojega se nebi tako lako izvukao.

Stoga lijepo Vas molim da …znate i sami kaj…

pozz

Već do sad 12 mil instutucionalnog. Hm. [undecid]

@Crni-ivo

A tek kako su ošišali one na VDKT-u koji je bio nedavno 2600kn.
Pogledaj sad kupnju.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Ode 145 kom na IGH!!!

Nije sve tako sivo.....

I još 40.

Nije sve tako sivo.....

Veliko prekrcavanje na IGH na 10800.

Transakcije
CIJENA KOLIČINA VRIJEME
10.800,00 40 10:36:43
10.800,00 3 10:36:43
10.800,00 2 10:36:18
10.800,00 45 10:36:05
10.800,00 50 10:36:02
10.800,00 50 10:36:02
10.800,00 1 10:25:50
10.800,00 1 10:25:20
10.800,00 1 10:23:57
10.820,00 1 10:23:57

Da se ne zavaravamo, fondovi uredno stoje na bidu i kupuju skrivenim nalozima.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

@big

da sam 100% u dionicama osjećao bih se danas ko gubitnik, makar je danas lijep i sunčan dan

Ali se ne osjećam ni ko dobitnik, jer kad sve tone, ne možeš biti ravnodušan. Zato vas sve skupa pozdravljam. Ja odoh na kavicu [thumbsup]

Da bi znao biti pobjednik, trebao bi učiti, a učiti znači ispravljati greške, a to u početku mnogi vide kao gubitak, a da bi postao pobjednik moraš znati da kada gubiš dobijaš informacije, što radiš loše i sada je na tebi da pronađeš put pobjede, ako se postaviš ispravno postati ćeš pobjednik.

Tako je to i u programiranju, ako imaš propuste u programu, ako ih ne ispraviš uvijek ćeš imati
propust koji će drugi moći iskoristiti ako znaju, pa je tako stanje isto u bilo kojem sportu tenisu, dioničarstvu
bilo čemu….

Da bi ispravio takvo stanje trebaš zakrpu, patch, upgrade, service pack, dakle rješenje koje će onemogučiti daljni propust, upad, pad.

Da postaneš savršen moraš vježbati i neprestano se dograđivati dok ne ispraviš sve greške.
Kada ispraviš sve greške postaneš pobjednik jer u tebi nema mane.

Minus jeste relativan, kao i zima, proljeće, ljeto i jesen.
Svako godišnje doba nosi svoje, i za svaki dio godine moraš se pripremiti,

Svi bi htjeli da raste, odnosno da jedu slatke plodove, a nitko ne bi posadio sjeme u zemlju, i pričekao dok ne rodi, već svi bi da rodi čim posadiš, a to ne ide, jer svemu treba vremena………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

HT je do prije par dana provodio puno vremena na razini 285, INA na 2600. Trenutni prosjek današnje trgovine za prvu je 278.25, za drugu 2538.57. Da vidimo:

278.25/285=0.9763
2538.57/2600=0.9763

Fondovima se mora priznati da žiletski precizno vode cijene, pa recite da pad nije umjetno napravljen i otprije izračunat.

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

mirovinci su u proslom mjesecu povecali imovinu za 4,5%, a imovinu u dionicama za oko 10%… [thumbsup]

novcana sredstva su im negdje priblizno ista ko i prosli mjesec…

Ovo ne izgleda na dobro

Hanfa je danas objavila i strukturu ulaganja mirovinskih fondova koja je pokazala daljnje povlačenje novca iz OIF i više samostalnih ulaganja u domaće i strane dionice.

Današnji pad vjerovatno je posljedica ogromnog pada na Azijskim burzama ( Šangaj -7,73%, Hang Seng i Nikei također u minusima ) što se prelilo i na Europska tržišta Frankfurt je trenutno -1% a London -0.8%.

Kod nas bi se lako mogao ponoviti jučerašnji scenarij, dakle mala likvidnost sa padom Crobexa između 1-2 % ovisno o zadnjim transakcijama uz promet vjerovatno ispod 50 mil kuna osim ako ne bude dogovorenih transakcija.

Pozdrav

Gdje nam je dno sada ,ne nadzire se neka povoljna situacija skoro.

New Report

Close