Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opet smo imali danas 50 milja prometa što je u rangu malog prometa.
Od toga smo imali 10 mil institucionalnog. Oprez.
Kao što sam i rekao, nitko ne kupuje, a najviše me straši lagano poniranje i ne vraćanje Crobexa.
I na kraju manipulacija u zadnjih pola minute.
***obrisano***

De, Barone, pa di ti vidiš te podatke? Ja imam regularni ATM i kod mene piše 50.966 mil. kn prometa (dionice) plus (i; a ne "od toga") 10.921 mil. institucionalni (obveznice). Dakle, nije od toga, nego plus
Nemam ništa protiv da pišeš i negativne strane (tzv. "advocatus diaboli"), ali trebaš imati neku mjeru i složiti bolje arugmentaciju. Ovako to zvuči kao ogorčeni čovjek koji je izgubio kad je prodao na dnu, pa sad cvili ne bi li i "susjedu crkla krava"… tj. pokazuje se određeni oblik krize samopouzdanja, kompleksi… Okreni se budućnosti, radi na svome portfelju, tu i tamo upozori ljude da se ne zanose i to je to… bez tolikog "spamanja" i neselektivnog lijepljenja linkova i vijesti. Barem ih precizno kometiraj i pokaži kakvu točno vezu imaju s nama….
Molim, bez uvrede, ovo je kolegijalni savjet kao čovjek čovjeku.

znanje je precijenjeno. treba ulagat u dionice. [lol]

Ma još je lako kada govorimo o novcu. Neko ga ni nema toliko da može uložiti u kvalitetno obrazovanje. Ali često imamo vrijeme koje uludo trošimo. Npr. za gledanje od 10:00-16:00 u burzovni monitor. Kada bi se dio toga vremena uložio u obrazovanje, pa se ustrajalo na tome recimo godinu dana… dobitak bi zasigurno bio dvostruk: i burzovni (ne diranje sredstava i ne placanje provizija) i u kompetencijama.

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

znanje je precijenjeno. treba ulagat u dionice. [lol]

Ma još je lako kada govorimo o novcu. Neko ga ni nema toliko da može uložiti u kvalitetno obrazovanje. Ali često imamo vrijeme koje uludo trošimo. Npr. za gledanje od 10:00-16:00 u burzovni monitor. Kada bi se dio toga vremena uložio u obrazovanje, pa se ustrajalo na tome recimo godinu dana… dobitak bi zasigurno bio dvostruk: i burzovni (ne diranje sredstava i ne placanje provizija) i u kompetencijama.

[/quote]

Tako je, što je rekao Karoje

ČARUGA, 09.06.2008. u 23:19
uložite u znanje.

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

sto se tice nekog jaceg pada to ZABORAVITE a sutra ocekujem oporavak iza 11 sati a prekosutra ce biti sastavljena vlada u srbiji naravno TADIC I KOALICIJA to bi trebalo pozitivno utjecat na balkan

Opet ponavljam. Tko će kupovati?
Rasprodaja je u tijeku. Papiri su rukama nestabilnih.
Što više puta ovo ponavljam, to smo svaki dan sve niže.
Ili možda griješim?

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

sto se tice nekog jaceg pada to ZABORAVITE a sutra ocekujem oporavak iza 11 sati a prekosutra ce biti sastavljena vlada u srbiji naravno TADIC I KOALICIJA to bi trebalo pozitivno utjecat na balkan

boze mili pa di je to doslo da se oslanjamo na vladu u srbiji da ce nam izvuci burzu
pa daj mi molim te objasni zakaj bi trebali doci u plus ak oni sloze vladu???????
pa da li ti znas ko je u toj koaliciji????
pa kaj ti mislis kolko ce ta vlada biti stabilna??????
koliko ti u toj vladi vidis kvalitetnih politicara????
oh boze mili,stvarno razmisljam da se maknem sa burze i prestanem i vas i sebe gnjaviti
pofuk

zašto Ameri kukaju a litra goriva im je 3,5 kn [bye]

Kad im auti trose 3x vise od europskih… A i nisu ih sibali sa cijenom benzina kao nas, mi smo vec oguglali. Neka, neka, bit ce ko u onoj prici o cvrcku i mravu. Nek sad kukaju, kad nece stedit. [thumbsup]
[/quote]

http://www.opec.org/home/PowerPoint/Taxation/taxation.htm

[/quote]

Hm, i? Nemoj sad i ti ko Baron samo ljepit linkove bez rijeci. [lol]
[/quote]
Prevedeno na naši: plavo je cijena goriva, žto su trošarine i druga davanja, a crveno je %poreza. i to je to.

@baron:

Papiri su rukama nestabilnih.

često u svojim postovima generaliziraš.
tako i sebe svrstavaš u ovu skupinu.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Sad se stvaraju preduvjeti za stabilan rast burze, samo da se riješimo svih onih koji su zalutali na burzu i umjesto u kladionicu uložili na burzu. Naravno mislim na one nestrpljive koji misle da se jedan dan kupi dionica a drugi dan s njom ide na šalter po novce.
Ne zaboravite da se svako rastuće tržište mora ohladiti od prevelikih očekivanja i balona da bi moglo nastaviti rasti. Upravo taj proces je u tijeku.
A kad završi donijeti će lijepu zaradu onima koji ne izgube živce

Pozdrav svima

Poštovani kolege investitori, sa zakašnjenjem prenosim razloge jučerašnje promjene sentimenta na globalnom tržištu kapitala:

Burze: Volatilno u očekivanju formiranja novog trenda
http://www.poslovni.hr/82323.aspx

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

Poštovani kolege investitori, sa zakašnjenjem prenosim razloge jučerašnje promjene sentimenta na globalnom tržištu kapitala:

Burze: Volatilno u očekivanju formiranja novog trenda
http://www.poslovni.hr/82323.aspx

hvala
pofuk

Pred trgoanje govori da idemo d(o)alje.
Nalozi na prodaji na THNK, ATPL, guraju dolje.
Omjeri su već veći 5x u korist prodaje, na dionicama na kojima je do jučer prodaja bila 2-3x veća.
Sliedeći otpor je na 3850-3815 bodova Crobexa.
Vidjet ćemo.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

"Inu bi trebalo privatizirati na burzi"

Business.hr/Hina

"Inu bi trebalo privatizirati na burzi ili natječajem kojim bi u nju ušao strateški investitor, snažna kompanija s velikim vlastitim izvorima nafte", kazao je u intervjuu za Poslovni dnevnik direktor Lukoil Hrvatska Nikolaj Ivčikov.
Ruski Lukoil odgovara takvom profilu, no po njegovim riječima, ta kompanija neće se gurati da bude Inin strateški ulagač.

"Jedino ako nas Vlada pozove mogli bismo razmisliti o uključivanju u taj proces", rekao je Ivčikov.

Nastavi čitatiOglas:

Ivčikov ocjenjuje da prijedlog zamjene dionica Ine i Mola otvara mnogo pitanja i sumnji. Time se ne bi dobio veliki novac, a nema ni osobite mogućnosti utjecaja na cijenu goriva, s obzirom da ni Ina ni Mol nemaju svojih znatnih izvora nafte, pa su ovisni o kretanju cijena nafte na svjetskom tržištu, kaže Ivčikov.

Nadalje, Ivčikov smatra da Mol ne bi bio zainteresiran za bržu modernizaciju Ininih rafinerija jer zamjenom dionica ne bi dosegnuo većinski udjel.

"Nas nazivaju morskim psom koji je opasan za Inu, no prave ajkule su oni koji utječu na Vladu da proda Inu bez novca i povećanja vrijednosti", kaže Ivčikov. On smatra da bi bolje vrijeme za daljnju privatizaciju Ine bilo nakon ulaska u EU, jer će vrijednost cijelog hrvatskog tržišta tada porasti.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=3523dbb5-1376-4c94-a765-053bdeb8a6a3&open=sec

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close