Hvala Znanac.
Ovo je ono što smo očekivali. Povlače se novci i povlačit će se dalje.
Sve mi se čini da i oni branitelji koji nisu mislili prodavati udjele u braniteljskom fondu, sada će razmisliti sa prodajom.
dolaze i novi dionički fondovi na tržište vjerojatno već i u ovoj godini. također građanima su ponuđeni derivirani štedno-investicijski proizvodi od strane vodećih banaka. ukoliko se poveća stopa doprinosa za 2. stup MO eto mirovincima dodatne municije. oročena štednja u bankama u uvijetima povećane inflacije realni štedni prinos svodi gotovo na nulu, stoga su investicije u fondove bolje rješenje. ova godina je takva kakva je, već slijedeća trebala bi biti bolja za hrvatsko tržište kapitala.
BTW, u pripremi je i uvođenje deriviranih financ.instrumenata na tržiše kapitala, stoga će se pojaviti mogučnost zaštite investicija.[kiss]
[/quote]
Šta nam nije dosta to što nas Samodol štiti?
Evo nam i nove imovine OIF u svibnju. Vidimo da je imovina rasla cca 272 mil. kuna ( 35% Zabini fondovi ) dok je realno gledajući obzirom da je CROBEX u svibnju porastao cca 5% imovina realno pala za cca 468 mil kuna.
Dakle nije ni čudno što je tržište nelikivdno jer se novac i dalje povlači bez obzira na rast Crobexa u svibnju. Po meni zabrinjavajući podatak naročito ako se uzme u obzir da su ostala tržišta rasla i više od Crobexa pa je ovaj pad realno i veći.
Pozdrav
Pozdrav kolegi Znancu,
izgleda da su fondovi prodavali imovinu u Hrvatskoj:
220 miliona kuna dionica
155 miliona kuna obveznica
65 miliona kuna kratkoročnih i depozita
A kupovali su izgleda nešto vani vjerojatno potpomažući rast Belex-a od preko 10%
Bit će zanimljivo koliko se kupovali mirovinci, to će nam vjerojatno kolega Petrov detaljno objasniti [smiley]
Pa bas i nisam primjetio na SDA u prvih 10 da fondovi povlace lovu sto vise raffica se raspistoljila pa tare po magmi i HT-u kao i zaba po Ini i HT-u,ne drzi ti to bas vodu.Daj nesto drugo zmisli
Treba uzeti u obzir Braniteljski fond ( koji će po svemu početi sa prodajom HT-a i INE ) jer su podaci kojima raspolažem govore da je dosta branitelja prodalo udjela ( a zašto i nebi kad im je svejedno jer će dobiti do kraja godine ( HEP i CROS ) bez obzira da li sad prodali ili kasnije, zatim prodaja HT-a zaposlenicima, onda dodatna dionica na neregistrirane dionice ( na SDA ) HT-a, pa onda prodaja dionica PTKM radnicima i naravno još poneka dokapitalizacija.
Sve to burzu će pretvoriti u mjesto sa puno dionica i malo novca ( što će Hanfa još dodatno pojačati novom listom za odstrel – dionice u posebnom režimu 04.07.2008 ) a još kad dođe novi Zakon o tržištu kapitala i kad svi ulagači moraju biti osigurani što će naravno povećati provizije brokerskih kuća i još pokoja Samodolova smicalica o ulaganju ( ukidanja JDD kotacije ) …………i eto nas na početku.
Hanfa i država će ovim postupcima uništiti tržište ( već se to pomalo vidi po prometima ) i povjerenju ulagača. Još nam samo treba prodaja HEP-a ove godine i dokapitalizacija 12 banaka o kojima se već govori te dokapitalizacija HPB.
Pozdrav
Treba uzeti u obzir Braniteljski fond ( koji će po svemu početi sa prodajom HT-a i INE ) jer su podaci kojima raspolažem govore da je dosta branitelja prodalo udjela ( a zašto i nebi kad im je svejedno jer će dobiti do kraja godine ( HEP i CROS ) bez obzira da li sad prodali ili kasnije, zatim prodaja HT-a zaposlenicima, onda dodatna dionica na neregistrirane dionice ( na SDA ) HT-a, pa onda prodaja dionica PTKM radnicima i naravno još poneka dokapitalizacija.
Sve to burzu će pretvoriti u mjesto sa pun
Crobexx dionica i malo novca ( što će Hanfa još dodatno pojačati novom listom za odstrel – dionice u posebnom režimu 04.07.2008 ) a još kad dođe novi Zakon o tržištu kapitala i kad svi ulagači moraju biti osigurani što će naravno povećati provizije brokerskih kuća i još pokoja Samodolova smicalica o ulaganju ( ukidanja JDD kotacije ) …………i eto nas na početku.
Hanfa i država će ovim postupcima uništiti tržište ( već se to pomalo vidi po prometima ) i povjerenju ulagača. Još nam samo treba prodaja HEP-a ove godine i dokapitalizacija 12 banaka o kojima se već govori te dokapitalizacija HPB.
Pozdrav
Ni ja ovako crno ne pričam.
Sad je i mene strah. [undecid]
***obrisano***
Sve to burzu će pretvoriti u mjesto sa pun
Crobexx dionica i malo novca ( što će Hanfa još dodatno pojačati novom listom za odstrel – dionice u posebnom režimu 04.07.2008 ) a još kad dođe novi Zakon o tržištu kapitala i kad svi ulagači moraju biti osigurani što će naravno povećati provizije brokerskih kuća i još pokoja Samodolova smicalica o ulaganju ( ukidanja JDD kotacije ) …………i eto nas na početku.
Pozdrav
Ni ja ovako crno ne pričam.
Sad je i mene strah. [undecid]
***obrisano***
[/quote]
Poštovani,
molim da me se ne obriše ali opet odstupam od teme.
Ali bratič mi je bio u ratu i dva frenda.
I jedni i drugi su totalno bez love, i prodali su svoje udjele.
Ja sam ih pitao zašto a odgovor je slijedeći:
njih je država toliko osakatila, pa mogu reći i zanemarila da više nikome ne vjeruju. Jednostavno se boje za te novce kaj su dobili da će ih opet izgubiti i uopće ne žele riskirati.
Jako puno branitelja nema novaca za preživljavanje i pun k…. im je naše države, suastava i svega, i stoga vjerujem da je jako puno njih prodalo već ili da će prodati.
Dali će to utjecati na crobex neznam, vidjet ćemo.
Pozz
Treba uzeti u obzir Braniteljski fond
Mislim da su pred nama puno veći problemi od BF-a.
I na kraju umjetno dizanje indexa za 0,7% u zadnjoj minuti.
Priprema za sutra. Zašto se dizalo?
Crobex -1,58%
Kako se kod HT-a skine sa aska oko 4500 kom i podigne se cijena sa 280.15 na 282 bez obzira sta je prosijecna za sutra 280,77 pa kad mi netko kaze kako se ne namistaju razno razne igre ili da mali mogu utjecat na crobex !!!!!!!!!
I ja sam primijetio, sa -2,25% na -1,58%, ne znam koja je svrha tog poteza, ali je cinjenica da je takvih iznenadnih skokova vec bilo u zadnjih nekoliko mjeseci, velike trgovine u 15:59 odnosno skidanje po asku da Crobex izgleda bolje na kraju dana…kome je to u interesu?
I ja sam primijetio, sa -2,25% na -1,58%, ne znam koja je svrha tog poteza, ali je cinjenica da je takvih iznenadnih skokova vec bilo u zadnjih nekoliko mjeseci, velike trgovine u 15:59 odnosno skidanje po asku da Crobex izgleda bolje na kraju dana…kome je to u interesu?
ne radi se o tom da je nekom stalo da crobex izgleda bolje u 16:00 nego je nekom stalo da izgleda što lošije od 10:00 do 15:59.