Kume, meni se čini da ti ne shvaćaš što je problem kod nas. Nije problem slaba likvidnost burze. To je posljedica. Sve veći problem je gotovo ne postojeća likvidnost unutar HR gospodarstva! To će se naravno vidjeti u kvartalnim izvješćima i to sve više što dalje idemo ( Q2, Q3, Q4, itd) dok ne dođe do "break pointa". Kada je "break point" i što to točno znaći ostavljam svakome od vas na maštu.
[/quote]
neće se dogoditi ništa što već nismo ranije doživjeli pa i prilikom tog tvojeg najcrnjeg scenarija a za koji iskreno sumnjam da će se dogoditi u toj mjeri u kojoj ti najavljuješ. što god da se dogodi u HR gospodarstvu nikako ne može biti gore od situacije 90-ih odnosno rata i poraća.
To što Ameri šize čim im gorivo dođe na cca 1/2 polovinu one cijene koju mi već sada plaćamo po litri goriva, i nije neki horror scenario za nas. navikli smo mi i na recesije, inflacije, nezaposlenost i sve drugo. po tim američkim kriterijima, prosječni Amerikanac uopće ne bi mogao preživjeti kod nas.
Stoga je svo to vaše zastrašivanje svekolikog puka običan bullshit.NHF
Ja baš ne vidim da će ova turistička sezona biti loša prema pokazateljima za prvih 5 ,mjeseci kako su crni ivo i baron prognozirali. Evo i Dokaza:
Business.hr/Hina
09.06.2008 14:15
Pročitaj komentare(0)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ({PostCount})
Ocijenite članak(0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.
Na hrvatski Jadran i u grad Zagrebu tijekom prvih pet mjeseci ove godine došlo je ukupno 6 posto više turista nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, ostvareno je i 7 posto više noćenja, na što je utjecao vrlo dobar turistički promet u svibnju kada je zabilježeno 16 posto više dolazaka turista i 17 posto više noćenja nego u lanjskom svibnju.
Pokazuju to prvi podaci turističkih zajednica dostavljeni danas iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, koji potvrđuju i ranije najave o ovogodišnjem ‘rekordnom’ svibnju, potpomognutom ‘produženim’ prvosvibanjskim praznicima te blagdana Tijelova.
Ukupno je na hrvatskom Jadranu i u gradu Zagrebu u prvih pet mjeseci ove godine boravilo 1,81 milijuna turista, ostvarivši 5,88 milijuna noćenja, od čega je samo u svibnju ostvareno više od 50 posto s gotovo 940 tisuća turističkih dolazaka i 3,42 milijuna noćenja.
Nastavi čitati
Oglas:
Stranih je turista u pet mjeseci došlo 1,37 milijuna ili 6 posto više nego lani, a isti su porast zabilježili i s 4,71 milijun noćenja.
Domaćih je turista bilo 447,6 tisuća ili 7 posto više, dok su s 1,17 milijuna petomjesečnih noćenja u plusu od 12 posto.
U pet su mjeseci sve jadranske regije (i županije) te Zagreb zabilježile poraste dolazaka i noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najviše je turista došlo u četiri dalmatinske županije, ukupno 671 tisuća ili 9 posto više.
Najviše su noćenja, po 2,1 milijun, imale Dalmacija (ukupno) i Istra, što su porasti od 9 odnosno 8 posto. Istru je posjetilo 515 tisuća turista ili 5 posto više.
Na Kvarneru je boravilo blizu 410 tisuća turista ili 2 posto više, a veći porast od 3 posto ta je regija zabilježila s gotovo 1,3 milijuna noćenja.
U Zagrebu je u pet mjeseci bilo 224 tisuće turista i 427,4 tisuće noćenja, što je 8 i 7 posto više nego lani.
U ovogodišnjem svibnju pak poraste su dolazaka i noćenja zabilježile sve jadranske županije, dok je u Zagrebu bilo 1 posto manje turista i 8 posto manje noćenja nego u istom lanjskom mjesecu.
Istra je u svibnju zabilježila 23 posto više dolazaka i 22 posto više noćenja turista, Dalmacija (ukupno) 15 posto više dolazaka i 18 posto više noćenja, a Kvarner 13 posto više dolazaka i 12 posto više noćenja.
I u pet mjeseci i u svibnju najviše je turista bilo iz Njemačke, a slijede ih domaći turisti, te oni iz Austrije, Slovenije, Francuske, Italije, Velike Britanije, Nizozemske i Češke.
Koji sam ja maler sve tone osim onih dviju koje sam namjerio kupiti.Možda mi netko želi reći da sam na pravom putu!?
Koga ti slušaš . Pa taj ministar nema pojma o turizmu. On je ministar turizma a ne govori ni jedan strani jezik. Mislim da to sve govori o njemu. Svake godine se u obnovu hotela ulažu milijarde kuna mislim da je to dovoljan pokazatelj. Pa kaj ti misliš da bi stranci ulagali tolike novce da im se ne isplati. [wink]
Kao i obicno nasa burza najgore reagira od vecine svjetskih i regionalnih burzi. Ne moze se krivit velicina burze i nedostatak ulagaca (pogledaj susjede). Jednostavno mi je vise tesko vjerovati da su to opet krivi "panicari" koji rasprodaju. Vise izgleda da su to male igre Velikih igraca bez obzira na ovakve promete. Ja znam svoje target cijene za svaku dionicu pojedinacno i koliko god moram cekat da se to dogodi i dostigne zeljenu cijenu cu cekat. Moje nece dobit! Barem ne ispod cijene!
Evo nam i nove imovine OIF u svibnju. Vidimo da je imovina rasla cca 272 mil. kuna ( 35% Zabini fondovi ) dok je realno gledajući obzirom da je CROBEX u svibnju porastao cca 5% imovina realno pala za cca 468 mil kuna.
Dakle nije ni čudno što je tržište nelikivdno jer se novac i dalje povlači bez obzira na rast Crobexa u svibnju. Po meni zabrinjavajući podatak naročito ako se uzme u obzir da su ostala tržišta rasla i više od Crobexa pa je ovaj pad realno i veći.
Pozdrav
Hvala Znanac.
Ovo je ono što smo očekivali. Povlače se novci i povlačit će se dalje.
Sve mi se čini da i oni branitelji koji nisu mislili prodavati udjele u braniteljskom fondu, sada će razmisliti sa prodajom.
Hvala Znanac.
Sve mi se čini da i oni branitelji koji nisu mislili prodavati udjele u braniteljskom fondu, sada će razmisliti sa prodajom.
dolaze i novi dionički fondovi na tržište vjerojatno već i u ovoj godini. također građanima su ponuđeni derivirani štedno-investicijski proizvodi od strane vodećih banaka. ukoliko se poveća stopa doprinosa za 2. stup MO eto mirovincima dodatne municije. oročena štednja u bankama u uvijetima povećane inflacije realni štedni prinos svodi gotovo na nulu, stoga su investicije u fondove bolje rješenje. ova godina je takva kakva je, već slijedeća trebala bi biti bolja za hrvatsko tržište kapitala.
BTW, u pripremi je i uvođenje deriviranih financ.instrumenata na tržiše kapitala, stoga će se pojaviti mogučnost zaštite investicija.[kiss]
Hvala Znanac.
Daj bože da se taj fond rasformira što prije pa da idemo dalje.Ako ti neko nešto pokloni ne ponašaš se sa time racionalno i još ugrožavaš druge koji su to plaćali teško stečenim novcem. Kakve veze imaju Burza i socijala? Nikakve. Ovo je model nikad viđen u Svijetu i okolici.