@pofuk
hvala na supportu (nisam siguran ako zahvalu mogu postati na ovom topicu ili moram ici na lezerno pa sam odlucio riskirati) [smiley]
ma moram Vam dati kolega jednu stotku jer volim ljude koji imaju cohones i jos znaju kao sto se vidi odabrati moment kada treba riskirati
od sada obavjestavam sve da u sljedecih 24 sata vrebam nekoga ,svejedno koga da mu udjelim kulju jer sam stvarno previse stotki podijelio danas(makar ste svi zavredili)
pofuk
Samo za obicne Hr. gradjane koji citaju ovaj forum:
1. Svi vam govore da ce sutra padat cijene. -znaci oni su u kesu i cekaju taj pad da se nakupuju dionicama (zaboravite sto vam Ivana7 govori da je u dionicama kao i drugi takvi, nisu oni dosli na forum ispovijedati svoja stanja i pozicije).
2. Ako je takva situacija vjerujte nece biti nekog velikog pada jer previse casha ceka.
3. Previse je nasih dionica s cijenom oko knjizne vrijednosti (adrs, podr …) ili ispod (PTKM) ili podcijenjene, sa velikim interesom za njih (Atpl, INA).
Zato pazite iz kojeg razloga cete prodavati, i dobro razmislite da li vam se to isplati kako se vec za 2 tjedna nebi pokajali.
Ipak treba proci neko vrijeme od one nagrade koju je ZSE dobio na Newyork-skoj burzi, a i dolazi kraj 6 mjeseca i polugodisnje bilance OIF-ova, pa i Izvjesca za 2Q 2008.
sutra crobi ne moze toliko pasti da bi nam cijene bile prihvatljive.mozda za 10-15 radnih dana. [cool]
1. Svi vam govore da ce sutra padat cijene. -znaci oni su u kesu i cekaju taj pad da se nakupuju dionicama (zaboravite sto vam Ivana7 govori da je u dionicama kao i drugi……
– Ivana7 je zbilja jedna od rijetkih koja ovaj forum ne koristi za drukanje.
– a iznosim i svoja realna mišljenja koja su većinom dobro pogađala.
– ja sam trenutno 98% u dionicama, i predviđam pad koji je sasvim realan.
– najdraže bi mi bilo kada pada ne bi bilo !!!!!!!!!!!!!!
– ali ja u svoje investicije za razliku od većine vjerujem,
– znam zbog čega sam nešto kupila i koliko to vrijedi.
– kada bi kod nas bilo normalno tržište moj portfelj bi sutra sigurno morao biti u pozitivi.
– ina bi na ove vijesti s tržišta nafte sutra morala biti u gornjoj blokadi, ali ne vjerujem, prije će biti u minusu.
– e sada zašto sam u dionicama 98%,
– sve mi nose lijepu dividendu od koje se stvarno može lijepo živjeti.
– što mislite hoće li sutra gospodin Todorić prodavati ???? pa on ima najviše dionica.
– ako dođe vijest inu kupuje omv, nemate šanse jeftino kupiti inu,
– ako Mudrinić kaže ide izvanredna dividenda ht, nemate šanse kupiti jeftino ht.
– a nelikvidne koje skupljam isto nemam šanse prodati, ali im mogu dizati cijenu, ili ih još akumulirati, još nisam odlučila što ću.
– u ovome rastu najviše sam prodavala sve ostale dionice, kupovala inu, ht i nelikvidne, klasično preslagivanje portfelja, ali dionice sam prodavala po dobrim cijenama.
– još mi je u portfelju preostalo cca 20% ostalih dionica kojih ću se gledati riješiti, znači prodati, osim adrisa, ali i on će po meni pasti,
– ako dobro padnemo, pa to će mi biti samo dodatna prilika za dobru zaradu, sada nemam kredita, niti bi bilo kome to trenutno preporučila.
– koliko je keša kod malih investitora.
– pa ove koje ja poznajem su trenutno 20 – 50% u kešu.
– uostalom slijedi nam zanimljiva igra,
– u kojoj će biti 10% pobjednika i nažalost 90% gubitnika.
– veliki uvijek dobivaju, razmišljaju racionalno, nisu pod stresom, i sebi mogu priuštiti gubitke.
– mali uvijek gube, jer žele na silu zaraditi, ulažu nerazumno, boje se gubitaka.
– sada sami promislite u koju grupu investitora spadate.
– I love this game.
Pozdrav !
– veliki uvijek dobivaju, razmišljaju racionalno, nisu pod stresom, i sebi mogu priuštiti gubitke.
– mali uvijek gube, jer žele na silu zaraditi, ulažu nerazumno, boje se gubitaka.
Najveća istina.
Mogući pad.
– ako ovaj put tržište ponovno padne, sada će biti puno zanimljivija igra,
– zašto ????????
– prošlu korekciju nitko nije očekivao, ovu sada svi očekuju.
– prije je bilo jako puno margina koji su dodatno rušili tržište, sada ih je puno manje, a oni koji ih koriste su puno pametniji investitori.
– sada znamo koje cijene na nekim dionicama su jako interesantne, ne treba se tražiti samo dno.
– u prošloj korekciji većina investitora je bila u dionicama 100%, sada su se opametili i imaju po meni slobodnog keša 20 – 50%.
– investicijski fondovi, e tu zbilja nemam pojma jesu li se naučili pameti, ali gube ulagače, a to im nikako nije u interesu, znači nikako im ne odgovara jedna veća korekcija, u kojim bi tek onda bili gubicima.
– evo ovo su sve jako bitne stvari za novu korekciju koja nikako neće biti ista kao ona prije,
– najbolje bi bilo kada korekcije ne bi bilo, ali i one su sastavni dio igre.
– i još jedna jako važna stvar,
– sve nove korekcije za razliku od onih davnih u Americi traju sve kraće,
– novca ima, a on je željan brzih zarada, i duge korekcije nikome ne odgovaraju.
– ali vidjeti ćemo što nam vrijeme donosi, sada je zbilja teško biti prorok.
Pozdrav !
Slažem se sa svim navedenim
– e sada zašto sam u dionicama 98%,
– sve mi nose lijepu dividendu od koje se stvarno može lijepo živjeti.
– što mislite hoće li sutra gospodin Todorić prodavati ???? pa on ima najviše dionica.
– ako dođe vijest inu kupuje omv, nemate šanse jeftino kupiti inu,
– ako Mudrinić kaže ide izvanredna dividenda ht, nemate šanse kupiti jeftino ht.
– a nelikvidne koje skupljam isto nemam šanse prodati, ali im mogu dizati cijenu, ili ih još akumulirati, još nisam odlučila što ću.
98% si u dionicama a još nisi odlučila hočeš li dizati cijene nelikvidnima????? Ili pričaš o PUNT ili ti je portfelj težak 200.000.000 kn ili nije niti jedno niti drugo! [lol]
Ivana, svaka čast, potpisujem. [thumbsup]
Društvo, da čujem, koliko ste uzeli zraka ovaj vikend? [thumbsup]
Boce s helijem
Boce s helijem
[/quote]
Ova ti je dobra [lol] [lol]
Bilo bi bolje da su uzeli boce N2O (smijavac), jer ovaj tjedan ne bu smiješno.
Ako danas zaronimo, lagani trend je stvoren prema dolje.
Jako velika aktivnost na predtrgovanju Mislim da nije shopping.
Otvorila EUROPA…… [bye]
Vaš link