Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@mačak
Dao bih ti stoticu za zadnja 2 posta, ali izgleda da su ti ukinuli ocjene [lol] a i citate…

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Da li ce dobar rezultat nogometne reprezentacija unjeti malo likvidnosti u ponedjeljak. Ili i veliki cekaju u kesu?

Mislim da je večina onih koji se boje gubitka ipak ovih dana izašla iz dionica a mi ostali koji smo postali ovisniki,nas uzbuđuje pad burze samo nešto malo manje nego rast.Neka mi netko od ovih hrabrijih kaže da nije uzbudljivo kad crobi pada.Dokazano je da adrealin raste u slučaju kad indeks pada kao i kad raste.Najgore za nas okorjele kockare je kad stoji na mjestu.Zato neka pada ili raste,svejedno,važno je sudjelovati.
Ipak,najvjerojatnije ćemo tapkati na +-1 a to je ubitačno dosadno. [embarass]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Da li ce dobar rezultat nogometne reprezentacija unjeti malo likvidnosti u ponedjeljak. Ili i veliki cekaju u kesu?

neće, po mojem skromnom mišljenju dobri razultati te vaše reprezentacije će da odvuku pare sa berze u kladijonice, prema tome nema vam leka barem do odlaska vaše reprezentacije sa šampionata

Mnogi forumaši imaju multinickove, a samo ja Sisoje imam, bre, multiforumaše

Tko su veliki? Puno je ljudi u Beču, ali bitan je optimizam.

Uglavnom tržišta kapitala su jedna velika prijevara, a psihologija je ona koja je najbitnija, a fundamenti mogu biti argument za rast ili pad.

Zašto psihologija? Sjetite se IGH oko IPO HT, fundamenti bezveze, izlazi jedan bitan iz TOP 10, puno love stiže na tržište, Jure Radić se uključuje s dobrim vijestima, sve već znano. Počinje neumoljivo kupovanje od 11.000 pa sve do 16.500 gdje je bio vrh tada. Ono što je tu bitno da je cijelu stvar odradila čista ali čista psihologija i ništa drugo, a zašto prijevara, zato što je dotični iz TOP10 izašao s nekoliko milijuna bogatiji, a sve što je Jure Radić rekao o tobože velikoj dobiti bila je čista laž kako bi se jaranu pomoglo da izađe i rast potpomognut svim silnim "fenomenalnim" informacijama. Trenutno treba biti jako oprezan na našem tržištu, gdje svi vragovi čekaju kako da prevare, od foruma do najglasnijih i najčitanijih medija.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Tko su veliki? Puno je ljudi u Beču, ali bitan je optimizam.

Uglavnom tržišta kapitala su jedna velika prijevara, a psihologija je ona koja je najbitnija, a fundamenti mogu biti argument za rast ili pad.

Zašto psihologija? Sjetite se IGH oko IPO HT, fundamenti bezveze, izlazi jedan bitan iz TOP 10, puno love stiže na tržište, Jure Radić se uključuje s dobrim vijestima, sve već znano. Počinje neumoljivo kupovanje od 11.000 pa sve do 16.500 gdje je bio vrh tada. Ono što je tu bitno da je cijelu stvar odradila čista ali čista psihologija i ništa drugo, a zašto prijevara, zato što je dotični iz TOP10 izašao s nekoliko milijuna bogatiji, a sve što je Jure Radić rekao o tobože velikoj dobiti bila je čista laž kako bi se jaranu pomoglo da izađe i rast potpomognut svim silnim "fenomenalnim" informacijama. Trenutno treba biti jako oprezan na našem tržištu, gdje svi vragovi čekaju kako da prevare, od foruma do najglasnijih i najčitanijih medija.
[/quote]

I tebe je prosvjetlilo. [thumbsup]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

lijepo molim neku dobru dušu, ako može čim prije, a prije početka trgovanja: diok, atpl, dlkv, ernt, hdel, lkri, viro, tisk.
puno hvala.

-2% do -5% na petak [sad]

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Ovo smo riješili. Dobili Austriju… jedva, ali jesmo. Yebo naftu, yebo NYSE, idemo mi sutra u plus, barem malo, znamo kakvi smo. [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Može rooster. Idemo sutra +3% u plus ,a prekosutra možemo krenuti za Amerikom.
Klasična priča sa ZSE. Nažalost.

Klasična priča za bilo koje tržište kapitala. Psihologija ulagača, jako oružje u rukama onih koji ga razumiju i prate.

Jel nas šišaju fondovi? Šišaju. Čim im damo priliku.

Sad zamisli utopističko okružje gdje im mi uskratimo tu privilegiju. Al’ bi to bilo zanimljivo za gledati. Redovni promet 5 milja kuna, blok promet 20 milja. Pa nek sami sebi ruše cijenu ako su tako pametni.

Možda kad dobijemo i nijemce, možda se nešto prelomi u glavama malih. Hrvatska! [lol]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Samo za obicne Hr. gradjane koji citaju ovaj forum:

1. Svi vam govore da ce sutra padat cijene. -znaci oni su u kesu i cekaju taj pad da se nakupuju dionicama (zaboravite sto vam Ivana7 govori da je u dionicama kao i drugi takvi, nisu oni dosli na forum ispovijedati svoja stanja i pozicije).
2. Ako je takva situacija vjerujte nece biti nekog velikog pada jer previse casha ceka.
3. Previse je nasih dionica s cijenom oko knjizne vrijednosti (adrs, podr …) ili ispod (PTKM) ili podcijenjene, sa velikim interesom za njih (Atpl, INA).

Zato pazite iz kojeg razloga cete prodavati, i dobro razmislite da li vam se to isplati kako se vec za 2 tjedna nebi pokajali.
Ipak treba proci neko vrijeme od one nagrade koju je ZSE dobio na Newyork-skoj burzi, a i dolazi kraj 6 mjeseca i polugodisnje bilance OIF-ova, pa i Izvjesca za 2Q 2008.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Samo za obicne Hr. gradjane koji citaju ovaj forum:

1. Svi vam govore da ce sutra padat cijene. -znaci oni su u kesu i cekaju taj pad da se nakupuju dionicama (zaboravite sto vam Ivana7 govori da je u dionicama kao i drugi takvi, nisu oni dosli na forum ispovijedati svoja stanja i pozicije).
2. Ako je takva situacija vjerujte nece biti nekog velikog pada jer previse casha ceka.
3. Previse je nasih dionica s cijenom oko knjizne vrijednosti (adrs, podr …) ili ispod (PTKM) ili podcijenjene, sa velikim interesom za njih (Atpl, INA).

Zato pazite iz kojeg razloga cete prodavati, i dobro razmislite da li vam se to isplati kako se vec za 2 tjedna nebi pokajali.
Ipak treba proci neko vrijeme od one nagrade koju je ZSE dobio na Newyork-skoj burzi, a i dolazi kraj 6 mjeseca i polugodisnje bilance OIF-ova, pa i Izvjesca za 2Q 2008.

Kolega leti…
1. jako malo je ljudi u cashu, vjerujte mi……inače ne bih tako navaljivali na mene ko bijesni vukovi kad spomenem stagflaciju i loše izvješće u Americi.
2. Vjerojatno nas čeka neki drugi scenario nego zadnji put. I da je oko 10.000 ljudi po 50k kuna u dionicama i da hoće izaći to je 500mil kuna. A koliko ih je izašlo van zadnjih tjedan dana kad se mogla namirisati korekcija. VRLO MALO. (mali prometi).
3. Nije bitno šta misle mali dioničari o podcjenjensoti dionica, već šta misle FONDOVI.
4. Pitanje je da li naša burza može sadržati stabilnost bez pada, dok marketi vani korigiraju i imaju veliku volatilnost, što i nije za njih specifično.(više je za nas)
5. Dolazi 6. mjesec i mala likvidnost. Ukoliko fondovi žele izlaziti tada, biti će belaja [undecid]

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Istina likvidnost je osnov na kome se gradi stabilnost jedne burze .
Međutim slažem se s Baronom da likvidnost diktiraju fondovi .
Oni su kod nas na žalost još uvijek poput malih ulagača (sačekuše).
No , odgovornost je sad i na malim ulagačima jer ne možemo više reći da ih je malo
i da su beznačajni .
Na žalot ponašaju se još uvijek po onoj staroj narodnoj :

Aprimorac, 09.06.2008. u 00:13
kud svi Turci tud i mali Mujo
Aprimorac, 09.06.2008. u 00:13
.

New Report

Close