Malo optimizma.
– trenutno sam većim dijelom u dionicama.
– u ponedjeljak očekujem velike padove, a ja jeftino ne prodajem, te ću vjerovatno i ostati u dionicama.
– ali u nake dionice i vjerujem.
– pogotovo u ovoj situaciji.
– jer ako se strašno digne cijena nafte, u svijetu tada ludo rastu dionice naftnih kompanija, i firmi koje imaju usko vezane poslove uz naftu.
– ali kod nas kada pada, doslovno sve pada.
– pogledajmo koliko samo INI-ne naftne i plinske rezerve vrijede više, samo u ovoj godini.
– i koliko će do kraja godine vrijediti više.
– po meni bi to moralo lansirati u visine cijenu dionice INE, ali na ovom našem tržištu teško.
– tu još ostaje HT zbog ludih dividendi.
– ostalo će nažalost padati, (možda će padati ina i ht, ali puno manje).
– sada nam ostaje jedino kako će reagirati investicijski fondovi,
– možda će braniti koje dionice u svom portfelju,
– sada nam preostaje čekati, nadokupljivati na nižim cijenama.
– ako puno padnemo koji kredit ili margin.
– i na jesen bi mogli kapitalizirati ovu sadašnju situaciju.
Pozdrav !
Malo optimizma.
– trenutno sam većim dijelom u dionicama.
– u ponedjeljak očekujem velike padove, a ja jeftino ne prodajem, te ću vjerovatno i ostati u dionicama.
– pogotovo u ovoj situaciji.
– jer ako se strašno digne cijena nafte, u svijetu tada ludo rastu dionice naftnih kompanija, i firmi koje imaju usko vezane poslove uz naftu.
– ali kod nas kada pada, doslovno sve pada.
– pogledajmo koliko samo INI-ne naftne i plinske rezerve vrijede više, samo u ovoj godini.
– i koliko će do kraja godine vrijediti više.
– po meni bi to moralo lansirati u visine cijenu dionice INE, ali na ovom našem tržištu teško.
– sada nam ostaje jedino kako će reagirati investicijski fondovi,
– možda će braniti koje dionice u svom portfelju,
– sada nam preostaje čekati, nadokupljivati na nižim cijenama.
– ako puno padnemo koji kredit ili margin.
– i na jesen bi mogli kapitalizirati ovu sadašnju situaciju.
Pozdrav !
evo ti stotica [thumbsup]
razum se poceo budit. [cool]
Val poskupljenja.
– skupa nafta sigurno će učiniti svoje, doslovno sve će nam poskupiti.
– na ovim cijenama nafte jako je primamljivi biodizel, a to znači i strašno poskupljenje hrane.
– je li se u ovoj situaciji mogu povećavati plaće ?
– ne nikako, ali sigurno se treba smanjivati potrošnja, a to vodi u recesiju.
– turizam.
– jedina grana od koje ova zemlja lijepo živi.
– ali ako nama poskupljuju životni troškovi, isto tako poskupljuju i u Europi.
– prva stvar gdje se režu troškovi je luksuz, a po meni tu spada turizam.
– možda ove godine to još i ne osijetimo u max izdanju.
Pozdrav !
Turistička putovanja nisu više luksuz nego potreba i malo koji zapadnjak će se odreći odmora.To je
jedini način da normalno radi i funkciionira.To im je ušlo u krv,a samo ovisi o nama kako ćemo
reagirati na ove lošije vijesti.Inaće te "katastrofične" najave o inflaciji od velikih 3 % ne predstavljaju
problem pojedincima,nego samo velikim sistemima tj.ogromnim kompanijama i državama.Oni su
slonovi a miševi lako uteću.
dok ne zavrse izbori u americi nece se situacija smirit ni sa naftom ni sa kreditnom krizom opet odgovorno tvrdim da je ovo sve jedn velika zabluda i pumpanje nafte i ostali metala
Moje mišljenje je da bi se u ponedeljak mogli svi iznenaditi i da se desi jedno veliko ništa.Dionce sad drže ipak hrabriji i optimističniji ulagači i vrlo lako moguće da neće dati svoje dionice jeftino (ja osobno nedam niti jednu svoju za cijenu 3 puta sadašnja) a kada ljudi vide da neće biti panične rasprodaje možda se baš desi kontra efekt i dionice počnu rasti!!Čega bi se mi to sad novoga trebali bojati pa o recesiji u u.s.a slušamo već mjesecima ja mislim da su svi imaoci dionica svjesni činjenice da bi američko gospodarstvo moglo zapasti u recesiju ako već i nije i što onda u četvrtak su bile relativno dobre vijest u petak loše i šta se to nas upće tiče.
Pozdrav svim hrabrim dioničarima ma gdje bili
Ivančice 7 bravo evo stotica jako relno i najvjerovatnije bez druka gore i dole samo bi nadodao da jos par dionica koje su stvarno kvalitetne preosjetljivo odreagiraju tj. ostaju stabilne kad trziste reagira prema dole, a na dobre vijesti ko da grizu nikako prema gore, u neko stabilnije vrijeme na trzistu pojedine dionice s ovakvim dobrim vijestima (kojih je bilo u svim sektorima) odradile bi cca 30% rast u odnosu na sadašnju vrijednost ali nazalost u ovo vrijeme ih samo odrzava na ovom nivou ali nadam se da veliki ne zaboravljaju ove vijesti i da bi morale to odraditi i to cak pprije jeseni mozda i sredinom ljeta polako gore
mislim da je samo stvar tko da prvi krene od ovih velikih a da ne bude prenaglo, a zasto je tako pa zato jel novci u fondovima koji su ostali su od onih koji su ipak malo cvrščih živaca i (osobno ja) mi smo im nada za opstanak znaci s ovim kaj imaju dici na malo vise razine da pokusaju pridobiti svijezeg novca jel ako ostanu tu di jesu cak i samo malo vise i ovi čvršči če početi izvlaciti novce van a onda i da hoce nece imati s cime dici tržiste ostati ce samo mirovinci kojima je cak dosta i 5% godišnje sto nama svima i OIF-uvima nije dosta. Nemojmo zaboraviti da krajem godine će proc vec skoro 1.5g kako trziste je u banani tj ljudi koji su stavili tada novce biti će jos uvijek u minusu a vecina cak nije ni planirala toliko dugo novce drzati u fondu i zele barem nekakav rezultat a ne da budu u minusu nakon 1.5-2g dobar rezultat je poticaj da se ostane duze u fondu a ne sve veci minus isto tako i s dionicama sve je povezano i vuce jedno za drugim. [thumbsup]
P.S pocet ce ih ljudi privatno proganjat ,vjerujte ima ih, ima tu ljudi koji su svakakvih profila i koji su stavili novac da ga operu i malo zarade a ne da ga jos i izgube a njima vec dobrano kipi a i mali ljudi koji su htijeli malo oplemenit novac su bijesni a bijesan i gladan vuk je najopasniji i sposoban za sve
crobi 21.12.08 bar 4400, 15.03.08 4780 [pray] [thumbsup] [thumbsup]
ma Jovanka, bre, ženo, nemoj da ljude nagovaraš na mardžine i ostala zaduženja sa ovaki visokim kamatama i u ovi teški uslovi, sunce mu kalaisano ljubim
evo ti stotica [thumbsup]
razum se poceo budit. [cool]
[/quote]
vaši komentari trgovanja previše podsjećaju na ovo
http://www.youtube.com/watch?v=nxWNuztNtuk
– trenutno sam većim dijelom u dionicama
– moj brat robert također
– ako nafta ode u nebo todorić ce se vrlo vjerojatno uključiti u neki od programa >nafta za hranu< i tako riješiti problem koji to i nije
– zbog uključivanja u te programe i nestašice hrane na domaćem trzištu hrana će rasti sve ostalo će padati
– država će se pokušati suprostaviti todoriću da sačuva socijalni mir ali će u jednom trenutku shvatiti da se suprostavlja samoj sebi pa će odustati i svu krivnju svaliti na keruma
– narod ne voli keruma pa će to brzo i efikasno riješiti problem
– tu je još atpl zbog velike likvidnosti i možda htpk zbog špekulacija
– sada nam preostaje čekati, nadokupljivati na nižim cijenama
Moje mišljenje je da bi se u ponedeljak mogli svi iznenaditi i da se desi jedno veliko ništa.Dionce sad drže ipak hrabriji i optimističniji ulagači i vrlo lako moguće da neće dati svoje dionice jeftino (ja osobno nedam niti jednu svoju za cijenu 3 puta sadašnja) a kada ljudi vide da neće biti panične rasprodaje možda se baš desi kontra efekt i dionice počnu rasti!!Čega bi se mi to sad novoga trebali bojati pa o recesiji u u.s.a slušamo već mjesecima ja mislim da su svi imaoci dionica svjesni činjenice da bi američko gospodarstvo moglo zapasti u recesiju ako već i nije i što onda u četvrtak su bile relativno dobre vijest u petak loše i šta se to nas upće tiče.
Pozdrav svim hrabrim dioničarima ma gdje bili
nafta je 138$, struja porasla gotovo za trecinu, osim toga, sto se tice turistickih putovanja prije dvadeset godina svabe su dolazile na mjesec dana na jadran, a sada ako dodju na tjedan dana dobro je. Ne zaboravimo da Hrvatski jadran ima sve vecu konkurenciju u Tunisu i jeftinim destinacijama, gdje ja osobno nemam preveliku zelju ici, ali tko god posjetio Tunis ce vam reci da je prepun nijemaca, spanjolaca itd. osim toga nije sve u cistom moru, ljudi zele zabavu i tamo je mogu naci, sto je kod nas nemoguce. Jadran nije bas jeftina destinacija i takva konkurencija ga prilicno ugrozava..
u ponedjeljak ce odredjeni dio ulagaca sigurno traziti izlaz, sto ce na malom prometu sigurno rezultirati nemalim padom.. u narednom periodu ocekujem veci izlazak ulagaca iz igre, pogledajte samo kakvo je raspolozenje optimista na ovom forumu.. u svakom slucaju u periodu nekoliko mjeseci ne nazire se ozbiljniji rast, zdrava logika nalaze izlazak s trzista…
nitko ozbiljan po ovako niskim cijenama neće prodavati dionice, štoviše ozbiljni će ih kupovati. tko je htio izaći, mogao je u 10. mjesecu i čak proteklih tjedana, a izlaziti na ovako smiješnim cijenama nema smisla, osim ako ste mazohist. kad jednom prodaš s gubitkom, ta se lova više NIKADA neće vratiti. NIKADA. nema te druge dionice koja će ti vratiti izgubljeno…dakle, čekati i tu i tamo nešto dokupiti. svi koji nasjedaju na cnbc i bloomberg priče sami će biti sebi krivi što su nasjeli. Te televizije su u rukama multimiljardera koji , dok jadnici prodaju, kupuju dionice kao nikada do sada..Prodaju naftne opcije i zlato i ulaze u dionice. Zahvaljujući kretenima, oni će ovu godinu završiti za najmanje 10-30% prinosa u americi, a kamoli ne u nerazvijenim burzama. Sve to zahvaljujući budalama koje im prodaju.
nitko ozbiljan po ovako niskim cijenama neće prodavati dionice, štoviše ozbiljni će ih kupovati. tko je htio izaći, mogao je u 10. mjesecu i čak proteklih tjedana, a izlaziti na ovako smiješnim cijenama nema smisla, osim ako ste mazohist. kad jednom prodaš s gubitkom, ta se lova više NIKADA neće vratiti. NIKADA. nema te druge dionice koja će ti vratiti izgubljeno…dakle, čekati i tu i tamo nešto dokupiti. svi koji nasjedaju na cnbc i bloomberg priče sami će biti sebi krivi što su nasjeli. Te televizije su u rukama multimiljardera koji , dok jadnici prodaju, kupuju dionice kao nikada do sada..Prodaju naftne opcije i zlato i ulaze u dionice. Zahvaljujući kretenima, oni će ovu godinu završiti za najmanje 10-30% prinosa u americi, a kamoli ne u nerazvijenim burzama. Sve to zahvaljujući budalama koje im prodaju.
dragi delboy rado bih Vas pokusao smiriti samo Vam moram priznati da sam i ja dosta nervozan u ocekivanju sta ce se desiti sljedeci tjedan
pofuk
Kolega, definirajte smiješne cijene.
MIslim da je hrpa dionica 30-50% preko svoje realne vrijednosti. [wink]
Pa koja dionica nije rasla 300% u 2 godine kolega dragi.
Evo da navedem cijene dionca prije 2 godine….
INGRA 5500kn
IGH 3200 kn
HDEL 140 kn