Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

….. a vi gospodo što prodajete blago zvano belje samo dajte jer ja čekam dolje….[smiley1][smiley2]

i ja sam na čekanju, nemojte da dugo čekam…

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Je li nekom jasno zašto sad BLJE toliko pada ?

[color=black][/color]

zbog loših iskustava sa FI.

A i zbog toga sto da bi nesto kupili kad nemate extra casha morate nesto prodati sto je u plusu. Konkretno ja sam tako napravio sa ADPL i BLJE da bi mogao kupiti sto sam kupio (a za HDEL mi za sad nije nekak zao [smiley2]). Moje misljenje je i dalje da i BLJE i ADPL vrijede vise i zasigurno cu se vratiti u obje.

…i to čim prije kolega… jer zalihe su ograničene…[smiley2]

Scio me nihil scire

Je li nekom jasno zašto sad BLJE toliko pada ?

Ne može se uvijek objasniti zašto cijena ide gore ili dolje,pogotovo kad nisu veće količine.Mnogi su izašli iz Belja i uletili u INU jer tamo je sad po njihovoj logici plodno tlo.Netko se opet ženi,netko će biti kum pa mu trebaju novci,nekome je otišao motor na autu,nekoga pritisnula rata kredita itd.Simpsone ima 1000 razloga,malo maštu uključi…

Novac je kisik burze!

Ma rocky ovo je objašnjenje za pohvalu, svaka čast!

Znači li to da se manje ženilo i da su motori bili ispravni dok je dionica rasla ?

[color=black][/color]

…i to čim prije kolega… jer zalihe su ograničene…[smiley2]

A ja bi prvi bio sretniji da imam jedno barem 5 puta vecu lovu za dionice nego sto imam. U takvom scenariju ADPL ne bi prodavao ni pod razno, a vjerojatno ni BLJE

I ode HDEL u blokadu [smiley2]

Belje je jednostavno trenutno izvan fokusa, to mu je jedini razlog

Svi skupa navikli smo na prilično velike prinose pa korekciju ili stagnaciju više nitko ni ne spominje.
Rast koji nas je zahvatio već početkom ove godine po mom uvjerenju možemo zahvaliti neprekidnom prilivu novih sredstava u investicijske fondove.
Ljudi poneseni svakodnevnim bombardiranjem u javnosti velikim prinosima štednju prebacuju u investiciju. Taj proces, unatoč svemu još je na samom početku.
U takvoj situaciji poletjele su i lastavice ali ima podosta i purana koje je vjetar podigao prilično visoko.
Po meni, ulazimo u razdoblje nervozne trgovine zbog nadolazećih FI.
Mnogi purani neće izdržati pritisak, dok će FI pažnju investitora skrenuti na one dionice kojima će rezultati biti novi vjetar u krila.
Već po rezultatima 3Q da se naslutiti o kojim se dionicama radi.
Iz ovih razloga valja biti oprezan i uhvatiti se kalkulatora i fundamenata a kloniti se euforičnog trgovanja, jer naše je tržište ušlo u fazu kada će greške biti bolne.

New Report

Close