Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A da si das napraviti spomenik u prirodnoj velicini da zadovolji potrebu za samodivljenjem?

A da si das napraviti spomenik u prirodnoj velicini da zadovolji potrebu za samodivljenjem?

Ko se samozadovoljava?

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

– ne pada mi na pamet nekome obrazložiti i zašto.
– jer ako netko ne zna zašto bi uložio u neku dionicu onda je svakako puno bolje u nju niti ne ulagati.
– nemojte zaboraviti kaku u dionicama 90% ljudi gubi svoje novce.
– ako mislite kako spadate u onih 10% koji dobijaju ulažite.

– ja sam i večeras digla u biblioteci 3 knjige.
– ja ulažem u znanje.
– a na burzi sam već dovoljno i zaradila te mi nikakvo drukanje nije potrebno.

– ali mnogima smetam,
– kao prvo nabrajam ih javno,
– pišem protiv njihovog drukanja,
– a ekipa je zbilja jaka,
– odmah me i ocjenjuju sa svim svojim glavnim i rezervnim nickovima.
– a ja pišem samo pod ovim nickom, i imam diplomu te me slobodno ocijenjujte kako Vam drago.
Pozdrav !
[/quote]

Ivana7, dobro zboriš ali ne zaboravi jednu činjenicu. Svaki, ama baš svaki, kreten je mogao
zaraditi na dionicama ako se uključio na tržište prije 2007. Do tada je tržište raslo na krilima
novih ulagača. Koju god si dionicu kupio ostvario si najmanje 50% profita što je nezamislivo
na svjetskim burzama. Neke su rasle i 300% u godinu dana. Nisi trebao ništa znati, samo si trebao
kupiti dionice firme koja ti se sviđa ili po imenu ili zato jer ti je prijatelj rekao da mu je njegov
prijatelj rekao da je to dobra firma. Pogledajte svi samo proljeće 2007. Sve je raslo, grafovi su
parali nebo, svaki dan je bio novi ATH. Totalna euforija, lova je tekla u potocima jer su novi
ulagači pristizali svaki dan, ljudi su kupovali aute od profita na burzi. Burza je bila zlatna koka.
Sa HT-om je došao kraj.
Svi koju su bili u mogućnosti da ubace lovu u dionice, ubacili su. I tu je priči kraj.
Sada imamo pravu burzu, burzu na kojoj se može i izgubiti.
I zato molim da se ti i tebi slični ne hvalite se kako ste veliki investitori i kako ste pročitali
ne znam koliko knjiga i zaradili ne znam koliko posto. To je sve nula.
Ja bi rekao da je datum IPO-a HT-a nulti datum i da se pametnim investitorom može smatrati
samo onaj koji nakon npr. 5 godina od HT-a može reći zaradio sam toliko i toliko.
I ne sanjarite da će Crobex brzo ponovo doći na razine preko 5000. Bez razvoja i rasta BDP-a nema
ništa, a mi rastemo vrlo sporo.

Ivana 7 to što imaš mnogo novca svaka čast i to što radiš na nekoj dionici isto svaka čast,ali pripazi da ti tu neku dionicu neko ne zgazi čizmom pa sruši tu tvoju dionicu na puno nižu razinu od koje si ulazila pa šta onda napraviti.U takvoj igri sigurnije bi se osjećao da imam neki klan koji apsolutno kontrolira dionicu pa upecat kakvu ribicu.
Kod nelikvidnih dionica par puta sam se stavljao pred blokadu ali nije prošlo(zamalo nedavno)
Već davno smo pričali o portfeljeima i povećao sam cash poziciju i držim se krilatice korekcijom do erekcije
Sad se povlačim jer još prošli post nije pušten

Ivana, ti si pravi market mejker[lol] . Srećom pa me nelikvidne ne zanimaju. Pazi da se na tim nelikvidnima ne ostaneš igrati sama sa sobom. Sve je manje tikvana…

A što se tiče savjeta za HT… Sve 5. Samo ima jedna sitnica na ZSE. Ak bu HT raso, raslo bude sve, al u tom slučaju HT najmanje i najsporije. Vrijedi i za pad. Pa za one s jaaako puno novca i k tome nesklonima prevelikom riziku savjet stoji. A za nas avanturiste… eto kuha se na Zvijezdi nešto. Ivana, da nisi to ti tamo? [lol] Ili je to ipak out of your league?

sportski pozdrav

I'LL BE BACK

– ne treba mi spomenik,
– potrebna mi je anonimnost,

– jedino što mi je potrebno to su škare za šišanje,
– pa vidiš od kada sam gospodina Barona ošišala kako je puno ljepši.
– gospodine Alien, treba li i Vas možda uljepšati ??????
Pozdrav !

Ko se samozadovoljava?

– gospodin Baron.
Pozdrav !

još jedan.

– kada uspijete pronaći razliku na ovome forumu.

– između laganja i negovorenja istine.

– biti ćete jako uspiješni u ulaganju.

Pozdrav !

Evropa jače u crvenom od Hrvatske.

Ma ljudi moji da li je to moguće?

Evropa crvenija od Amera,koji su u ovih nekoliko mjeseci bili desetak puta u recesiji.
Pa Evropa i treba biti crvenija ako su im lošiji kvartalni rezultati kompanija.

Naše firme su ostvarile 25 % veću dobit,a od nove godine smo pali više od Evrope.
Očito je obrnuto proporcionalno ,a trebalo bi biti upravo proporcionalno.

Proglašeni smo za najuspješniju zemlju u uvođenju promjena u Evropi.
Banke u Hrvatskoj imaju najveću adekvatnost kapitala,imaju porast dobiti,a da bi pomogle matici
trebale bi davati velike dividende.

Banke imaju najveće depozite od 23 %,a u sadašnjoj krizi ta se sredstva mogu i otpuštati i to prema
odobrenju HNB.Hrvatska će prodati obveznice bankama,a one će to platiti iz depozita i svi zadovoljni.

Hrana poskupljuje.Pa to je dobra vijest za Hrvatsku.Pa mi nismo sjeverni pol.To je samo šansa za
dobar posao.Puno plodnog tla je neobrađeno.

Uz ovakve ceste i malo organiziraniju poljoprivredu naš turizam je zlatna koka,koja donosi keš
bez velikog onečišćenja okoline.

Naši brodari uspješno brode svjetskim morima.

Inflacija je za nekoga šansa,pa makar i uvezena.Ako ste zaduženi, a u euro zoni bude veća inflacija
to bolje ,jer ćete realno manje vratiti,tj manje raditi za dug.

Ćemu pesimizam.Budite realni i ne širite fatalizam kada želite kupiti dionicu i euforiju kada želite
prodati.

Ivana 7 je izuzetno pametna osoba koju treba barem saslušati.Od nje se može puno naučiti.Ona kaže
što da ,a ne što ne.Ne je uvijek negacija,a pesimizam zaustavlja inicijativu.Pasivni pristup,ovaj
posao ne trpi.Nema zarade bez rizika.Ako sam kupovao kada je Crobex bio 5.200,pa što nebi sada
kada je 4.000.TA pokazuje da treba čekati,gristi nokte i neprestano odgađati odluke.A donošenje
odluka i njihovo provođenje je najteži dio ovog posla.

Bilo bi puno pametnije da iskreno komentiramo što kupiti ili prodati,ili obrazložiti kao što to radi
Ivana.I zato joj HVALA.

I jedan dobar savjet za ulaganje.
– kupite dionice HT.
– a na burzi sam već dovoljno i zaradila te mi nikakvo drukanje nije potrebno.

…ivana…pratim te već duže vrijeme i znam da si se natrpavala sa HT-om na 350kn…
…pa mi nije jasno jesi li tada muljala da kupuješ…ili sada muljaš da si zaradila…

prilagođenost duboko bolesnom društvu, nije mjerilo zdravlja...

Radi se o kroničnom nedostatku samopouzdanja. Ivana je prilično benigna za okolinu, čak poneka zna biti i zabavna. Možda bi pomoglo to da se više zbliži sa Baronom. Vani je lijepo vrijeme, izađite, družite se, pustite nas stare ljude da mlatimo po tipkovnici. Imat ćete dovoljno vremena za forume, sada se zabavljajte.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.

skroz ok komentar.
ovome bi još samo dodao, iz jednog realnog , neutralnog kuta , da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije . Toliko je toga obećano biračima da ne smije na početku raditi greške i to za ona pitanja koja sve obične ,male ljude zanimaju, a to su troškovi života , standard .
Također se nadam da će pomalo rješavati pitanje amerikanaca u iraku , čime se rješava veliki dio posla.
Ocjena je da će zavladati optimizam na svjetskom tržištu kapitala i nema bojazni od stresova .

pozdrav.
[thumbsup]
[/quote]
dajte to pricajte fond menadjerima,a ne ovdje neiskusnim ljudima i navlacit ih na kupnju zato sto ste u dionicama.ponovo pitam je li vrijeme za ulaz i u koje dionic,a nitko ne odgovara.trejdanje pustite na stranu.ovi koji vas slusaju ionako ne mogu trejdati.
neiskuni pamet u glavu.
[/quote]

kolega, nije ovo samo za fond managere.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Nešto Bernake previše spominje inflacijsku spiralu…….

Bernanke: No Sign of 1970s-Style Inflation Spiral

Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said he does not believe the United States will experience the out-of-control prices seen with 1970s oil shocks.
[/b]
Vaš link

pa ovo je dobra vijest !

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close