Trenutno….
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE IN 12,383.48 2:27pm ET Down 19.37 (-0.21%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,377.53 2:27pm ET Down 0.12 (-0.05%)
Da napomenem da su bili u plusu oko 0.2%
Barone, NASDAQ si zaboravio
[lol]
Tamo su recimo brodari [proud]
Mislim da nije za zanemariti kretanje indeksa I&B (Ivana i Trosjed).
Ovaj duet me podsjeća na političare u našem saboru koji se pjene i pljuju jedan po drugome, a čim se kamera zgasi…trk na pivicu i zajednička pjesma jer su svi na pjenjenju malo zaradili kod birača.
Naši kolege zarađuju na burzi.
Kad Baron likuje i štrca crveno na sve strane, Ivana šuti i kupuje (Baron kupuje to isto jer mi se čini da mu ona odaje svoje tajne). Pročitajte današnji post gdje se Ivana hvali da je trosjed prodao Inu na vrhuncu a prošli tjedan je tiho kupovao.
Zato lijepo pratite dvojac koji osim što vam ide na živce, zna što radi [thumbsup]
Da istina, ja i ona jedan uigrani tim. Moš mislit.
Nego promotrimo burzu malo. Redovni 46 milja kuna, od toga otpada na INA-u i HT, ostalo je SAMO 26 milja kuna. Od toga sigurno 90% oslazi na trajdanje malih jedni drugima, jer je očito da fondovi stoje sa strane i gledaju.
Fondovi čekaju rasplet, i ne žele ulaziti.
Svi govora, amerika je u zelenom, idemo gore. A TKO će dizati kod nas burzu kad je prekupljena i kad su većina papira u rukama nestabilnih, dok stabilini gledaju. Od tuda tako mali prometi.
Evo kolega mi se preko PM-a zahvalio što odvlačim neiskusne od kupnje na ovim razinama, da se ne zalijeću, jer bi moglo opet biti plača.
Razmislite kad kupujete. Oprez.
Eto tako ja vidim to, i ima tu bar malo istine. Nasuprot one "Kupi samo kupi"
[/quote]
Kratkoročno možda i bude plača,iako sumnjam, dugoročno je definitivno isplativo, stoga kupi sada (ne na margin) pogledaj kak stojiš u studenom i bit ćeš zadovoljan.
[/quote]
pa o tome se i radi.ko je u dionicama dugorocno ne gubi,a ko je u kesu zasto sada kupiti kad ce za 2-3 tjedna sigurno biti jeftinije.to svi iskusniji znaju.
Mislim da nije za zanemariti kretanje indeksa I&B (Ivana i Trosjed).
Ovaj duet me podsjeća na političare u našem saboru koji se pjene i pljuju jedan po drugome, a čim se kamera zgasi…trk na pivicu i zajednička pjesma jer su svi na pjenjenju malo zaradili kod birača.
Naši kolege zarađuju na burzi.
Kad Baron likuje i štrca crveno na sve strane, Ivana šuti i kupuje (Baron kupuje to isto jer mi se čini da mu ona odaje svoje tajne). Pročitajte današnji post gdje se Ivana hvali da je trosjed prodao Inu na vrhuncu a prošli tjedan je tiho kupovao.
Zato lijepo pratite dvojac koji osim što vam ide na živce, zna što radi [thumbsup]
Da istina, ja i ona jedan uigrani tim. Moš mislit.
Nego promotrimo burzu malo. Redovni 46 milja kuna, od toga otpada na INA-u i HT, ostalo je SAMO 26 milja kuna. Od toga sigurno 90% oslazi na trajdanje malih jedni drugima, jer je očito da fondovi stoje sa strane i gledaju.
Fondovi čekaju rasplet, i ne žele ulaziti.
Svi govora, amerika je u zelenom, idemo gore. A TKO će dizati kod nas burzu kad je prekupljena i kad su većina papira u rukama nestabilnih, dok stabilini gledaju. Od tuda tako mali prometi.
Evo kolega mi se preko PM-a zahvalio što odvlačim neiskusne od kupnje na ovim razinama, da se ne zalijeću, jer bi moglo opet biti plača.
Razmislite kad kupujete. Oprez.
Eto tako ja vidim to, i ima tu bar malo istine. Nasuprot one "Kupi samo kupi"
[/quote]
Kratkoročno možda i bude plača,iako sumnjam, dugoročno je definitivno isplativo, stoga kupi sada (ne na margin) pogledaj kak stojiš u studenom i bit ćeš zadovoljan.
[/quote]
pa o tome se i radi.ko je u dionicama dugorocno ne gubi,a ko je u kesu zasto sada kupiti kad ce za 2-3 tjedna sigurno biti jeftinije.to svi iskusniji znaju.
Barone, NASDAQ si zaboravio
[lol]
Tamo su recimo brodari [proud]
Istina, NASDAQ transportation index je na cijenama od 11.mj 2006.
Po tome bi ATPL trebao biti na 900kn,iz 11. 2006
Ili se varam?
Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.
skroz ok komentar.
ovome bi još samo dodao, iz jednog realnog , neutralnog kuta , da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije . Toliko je toga obećano biračima da ne smije na početku raditi greške i to za ona pitanja koja sve obične ,male ljude zanimaju, a to su troškovi života , standard .
Također se nadam da će pomalo rješavati pitanje amerikanaca u iraku , čime se rješava veliki dio posla.
Ocjena je da će zavladati optimizam na svjetskom tržištu kapitala i nema bojazni od stresova .
pozdrav.
[thumbsup]
[/quote]
dajte to pricajte fond menadjerima,a ne ovdje neiskusnim ljudima i navlacit ih na kupnju zato sto ste u dionicama.ponovo pitam je li vrijeme za ulaz i u koje dionic,a nitko ne odgovara.trejdanje pustite na stranu.ovi koji vas slusaju ionako ne mogu trejdati.
neiskuni pamet u glavu.
Nešto Bernake previše spominje inflacijsku spiralu…….
Bernanke: No Sign of 1970s-Style Inflation Spiral
Federal Reserve Chairman Ben Bernanke said he does not believe the United States will experience the out-of-control prices seen with 1970s oil shocks.
Nafta je pala za 2 $ i sad je na 122 $!!!!!!!!!!!!!!
Mislim da se sad najviše isplati kupovati financijski sektor (mislim na USA )jer on će najbrže i najjaće potegnuti.Zapamtite na C,UBS,LEH,
Barone, za onaj katastrofalan post nemam riječi u vezi NAsdaq i brodara, pa pogledaj gdje je bio tada DRYS i ostali brodari [bye]
u americi je svaka megamultinacionalna kompanija (a da ne govorim o nafti i bankama) moćnija od države i one diktiraju politiku a ne obrnuto…baš jedan Exxon ili JPM strepi ko će mu bit predsjenik a drže pola svijeta u šaci, nije to hrvatska di je država jedini ozbiljni subjekt u svim sferama društva.
a i FED je kolko ja znam vrlo "neovisan" tako da je predsjednik i njegova administracija zadnja rupa na sviralu i neće on tu ništa okrenut nikud dok se velikim sestrama ne svidi.
još jedan.
– puno puta me pitaju koliko si danas izgubila?????
– vesele se mojim gubitcima,
– i jako su tužni kada se hvalim fenomenalnim zaradama.
– ali moj odgovor na to je.
– ne brojite novac koji Vam je u dionicama.
Pozdrav !