Ispravljam se crobi je bio najveći 15.10., 04.01. je bio vrlo blizu vrha .
Mislim da nije za zanemariti kretanje indeksa I&B (Ivana i Trosjed).
Ovaj duet me podsjeća na političare u našem saboru koji se pjene i pljuju jedan po drugome, a čim se kamera zgasi…trk na pivicu i zajednička pjesma jer su svi na pjenjenju malo zaradili kod birača.
Naši kolege zarađuju na burzi.
Kad Baron likuje i štrca crveno na sve strane, Ivana šuti i kupuje (Baron kupuje to isto jer mi se čini da mu ona odaje svoje tajne). Pročitajte današnji post gdje se Ivana hvali da je trosjed prodao Inu na vrhuncu a prošli tjedan je tiho kupovao.
Zato lijepo pratite dvojac koji osim što vam ide na živce, zna što radi [thumbsup]
Da istina, ja i ona jedan uigrani tim. Moš mislit.
Nego promotrimo burzu malo. Redovni 46 milja kuna, od toga otpada na INA-u i HT, ostalo je SAMO 26 milja kuna. Od toga sigurno 90% oslazi na trajdanje malih jedni drugima, jer je očito da fondovi stoje sa strane i gledaju.
Fondovi čekaju rasplet, i ne žele ulaziti.
Svi govora, amerika je u zelenom, idemo gore. A TKO će dizati kod nas burzu kad je prekupljena i kad su većina papira u rukama nestabilnih, dok stabilini gledaju. Od tuda tako mali prometi.
Evo kolega mi se preko PM-a zahvalio što odvlačim neiskusne od kupnje na ovim razinama, da se ne zalijeću, jer bi moglo opet biti plača.
Razmislite kad kupujete. Oprez.
Eto tako ja vidim to, i ima tu bar malo istine. Nasuprot one "Kupi samo kupi"
[/quote]
Kolega koji vam se zahvalio vjerojatno ima novca i ne želi kupiti po ovim cijenama.
I u tome je bit ove pat pozicije, mi koji imamo nešto love ne želimo plaćati po ovim cijenama, a ovi koji imaju papire ne žele prodati jer misle da su cijene niske.
Trenutno su argumenti za kupnju na ovim razinama preslabi i zato je slaba likvidnost. Love uvijek ima, a ako je i nema nabavit će se (pitajte ljude koji su dizali kredite za HT).
Pozitivno je što se strana tržišta ipak donekle drže i ne izazivaju paniku kod malih tako da zasad nema šokova s početka godine.
Ovaj duet me podsjeća na političare u našem saboru koji se pjene i pljuju jedan po drugome, a čim se kamera zgasi…trk na pivicu i zajednička pjesma jer su svi na pjenjenju malo zaradili kod birača.
Kad Baron likuje i štrca crveno na sve strane, Ivana šuti i kupuje (Baron kupuje to isto jer mi se čini da mu ona odaje svoje tajne). Pročitajte današnji post gdje se Ivana hvali da je trosjed prodao Inu na vrhuncu a prošli tjedan je tiho kupovao.
Zato lijepo pratite dvojac koji osim što vam ide na živce, zna što radi [thumbsup]
Nego promotrimo burzu malo. Redovni 46 milja kuna, od toga otpada na INA-u i HT, ostalo je SAMO 26 milja kuna. Od toga sigurno 90% oslazi na trajdanje malih jedni drugima, jer je očito da fondovi stoje sa strane i gledaju.
Svi govora, amerika je u zelenom, idemo gore. A TKO će dizati kod nas burzu kad je prekupljena i kad su većina papira u rukama nestabilnih, dok stabilini gledaju. Od tuda tako mali prometi.
Evo kolega mi se preko PM-a zahvalio što odvlačim neiskusne od kupnje na ovim razinama, da se ne zalijeću, jer bi moglo opet biti plača.
[/quote]
Kratkoročno možda i bude plača,iako sumnjam, dugoročno je definitivno isplativo, stoga kupi sada (ne na margin) pogledaj kak stojiš u studenom i bit ćeš zadovoljan.
Tko prati taj dvojac i prema njihovim postovima trguje, zaslužuje sve što ga snađe.
[/quote]
Svi čitaju ovaj forum da pročitaju foru od drugih forumaša i da nešto zarade. A činjenica je da je netko ko redovito čita forum mogao zahvaljujući Ivani dići fine novce na Ini, kao što sam i ja zaradio neku lovu zahvaljujući Geronimu, Španciru, i ostalim kolegama čija je razina pisanja ipak na višoj razini nego moja i gore spomenutog dvojca.
Ali koga briga za razinu pisanja ako donosi novce [cool]
[/quote]
Kratkoročno možda i bude plača,iako sumnjam, dugoročno je definitivno isplativo, stoga kupi sada (ne na margin) pogledaj kak stojiš u studenom i bit ćeš zadovoljan.
[/quote]
Jako puno postova a ništa!
Pa amerika ide 4 koraka natrag dva naprijed i ja ne vidim kod njih oporavka. (ponedjeljak veliki minus, jučer isto solidan minus a danas su krenuli jako sada su u minusu tako da….)
Da li će oporavka biti kod nas neznam, dali će strani investitori doći na našu burzu neznam (sumnjam da će tako brzo), ali znam da sam i dalje u cashu i da mi ne pada na pamet sada kupovat tj. po ovim cijenama.
Tako izgleda kod indijanaca za sada http://ichart.finance.yahoo.com/t?s=%5EDJI—ja vjerujem dalje u minus do kraja dana
Trenutno….
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE IN 12,383.48 2:27pm ET Down 19.37 (-0.21%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,377.53 2:27pm ET Down 0.12 (-0.05%)
Da napomenem da su bili u plusu oko 0.2%
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9b7d1ff2-7969-4776-8a2b-403c2df1cc4d&open=four
Znam da nije stručnjak ili kaj već (nije niti bitno), ali pročitajte cijeli članak, citirat ću nešto:
"Osobni bankar poznatog novinara nagovarao ga je da ulaže u fondove, no s obzirom na to da je čuo da su ljudi gubili novac, nije se upustio ni u tu investiciju."
Eto i sada koliko ljudi ima koji su izašli sa minusom i bye bye i fond i dionice i burza i daj mi stan u centru od 60m2 i to je to.
A sada pitanje: Tko će dizat crobex? Plavi? Ivana? Baron? Ja?—teško a vi samo nabrijavajte da ide gore jer meni to paše što bolje nadrukate male, bolje će past kroz slijedeća tri tjedna. (onda se možda čak i ukrcam ali po puno nižim cijenama=
Pozdrav [proud] [proud]
Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.
skroz ok komentar.
ovome bi još samo dodao, iz jednog realnog , neutralnog kuta , da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije . Toliko je toga obećano biračima da ne smije na početku raditi greške i to za ona pitanja koja sve obične ,male ljude zanimaju, a to su troškovi života , standard .
Također se nadam da će pomalo rješavati pitanje amerikanaca u iraku , čime se rješava veliki dio posla.
Ocjena je da će zavladati optimizam na svjetskom tržištu kapitala i nema bojazni od stresova .
pozdrav.
[thumbsup]
Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.
Naravno ali do izbora je još puno a do tada hmm..
skroz ok komentar.
ovome bi još samo dodao, iz jednog realnog , neutralnog kuta , da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije . Toliko je toga obećano biračima da ne smije na početku raditi greške i to za ona pitanja koja sve obične ,male ljude zanimaju, a to su troškovi života , standard .
Također se nadam da će pomalo rješavati pitanje amerikanaca u iraku , čime se rješava veliki dio posla.
Ocjena je da će zavladati optimizam na svjetskom tržištu kapitala i nema bojazni od stresova .
pozdrav.
[thumbsup]
[/quote]
… da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije .
Ispravak krivog navoda: Nije FED instrument predsjednika USA, vec je predsjednik USA upravo instrument FED-a.