Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ispravljam se crobi je bio najveći 15.10., 04.01. je bio vrlo blizu vrha .

Surround all arround when it hits the ground

Mislim da nije za zanemariti kretanje indeksa I&B (Ivana i Trosjed).

Ovaj duet me podsjeća na političare u našem saboru koji se pjene i pljuju jedan po drugome, a čim se kamera zgasi…trk na pivicu i zajednička pjesma jer su svi na pjenjenju malo zaradili kod birača.

Naši kolege zarađuju na burzi.

Kad Baron likuje i štrca crveno na sve strane, Ivana šuti i kupuje (Baron kupuje to isto jer mi se čini da mu ona odaje svoje tajne). Pročitajte današnji post gdje se Ivana hvali da je trosjed prodao Inu na vrhuncu a prošli tjedan je tiho kupovao.

Zato lijepo pratite dvojac koji osim što vam ide na živce, zna što radi [thumbsup]

Da istina, ja i ona jedan uigrani tim. Moš mislit.
Nego promotrimo burzu malo. Redovni 46 milja kuna, od toga otpada na INA-u i HT, ostalo je SAMO 26 milja kuna. Od toga sigurno 90% oslazi na trajdanje malih jedni drugima, jer je očito da fondovi stoje sa strane i gledaju.
Fondovi čekaju rasplet, i ne žele ulaziti.

Svi govora, amerika je u zelenom, idemo gore. A TKO će dizati kod nas burzu kad je prekupljena i kad su većina papira u rukama nestabilnih, dok stabilini gledaju. Od tuda tako mali prometi.
Evo kolega mi se preko PM-a zahvalio što odvlačim neiskusne od kupnje na ovim razinama, da se ne zalijeću, jer bi moglo opet biti plača.
Razmislite kad kupujete. Oprez.
Eto tako ja vidim to, i ima tu bar malo istine. Nasuprot one "Kupi samo kupi"
[/quote]
Kolega koji vam se zahvalio vjerojatno ima novca i ne želi kupiti po ovim cijenama.

I u tome je bit ove pat pozicije, mi koji imamo nešto love ne želimo plaćati po ovim cijenama, a ovi koji imaju papire ne žele prodati jer misle da su cijene niske.

Trenutno su argumenti za kupnju na ovim razinama preslabi i zato je slaba likvidnost. Love uvijek ima, a ako je i nema nabavit će se (pitajte ljude koji su dizali kredite za HT).

Pozitivno je što se strana tržišta ipak donekle drže i ne izazivaju paniku kod malih tako da zasad nema šokova s početka godine.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Ovaj duet me podsjeća na političare u našem saboru koji se pjene i pljuju jedan po drugome, a čim se kamera zgasi…trk na pivicu i zajednička pjesma jer su svi na pjenjenju malo zaradili kod birača.

Kad Baron likuje i štrca crveno na sve strane, Ivana šuti i kupuje (Baron kupuje to isto jer mi se čini da mu ona odaje svoje tajne). Pročitajte današnji post gdje se Ivana hvali da je trosjed prodao Inu na vrhuncu a prošli tjedan je tiho kupovao.

Zato lijepo pratite dvojac koji osim što vam ide na živce, zna što radi [thumbsup]

Nego promotrimo burzu malo. Redovni 46 milja kuna, od toga otpada na INA-u i HT, ostalo je SAMO 26 milja kuna. Od toga sigurno 90% oslazi na trajdanje malih jedni drugima, jer je očito da fondovi stoje sa strane i gledaju.

Svi govora, amerika je u zelenom, idemo gore. A TKO će dizati kod nas burzu kad je prekupljena i kad su većina papira u rukama nestabilnih, dok stabilini gledaju. Od tuda tako mali prometi.
Evo kolega mi se preko PM-a zahvalio što odvlačim neiskusne od kupnje na ovim razinama, da se ne zalijeću, jer bi moglo opet biti plača.
[/quote]

Kratkoročno možda i bude plača,iako sumnjam, dugoročno je definitivno isplativo, stoga kupi sada (ne na margin) pogledaj kak stojiš u studenom i bit ćeš zadovoljan.

Surround all arround when it hits the ground

Tko prati taj dvojac i prema njihovim postovima trguje, zaslužuje sve što ga snađe.

[/quote]
Svi čitaju ovaj forum da pročitaju foru od drugih forumaša i da nešto zarade. A činjenica je da je netko ko redovito čita forum mogao zahvaljujući Ivani dići fine novce na Ini, kao što sam i ja zaradio neku lovu zahvaljujući Geronimu, Španciru, i ostalim kolegama čija je razina pisanja ipak na višoj razini nego moja i gore spomenutog dvojca.

Ali koga briga za razinu pisanja ako donosi novce [cool]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

[/quote]

Kratkoročno možda i bude plača,iako sumnjam, dugoročno je definitivno isplativo, stoga kupi sada (ne na margin) pogledaj kak stojiš u studenom i bit ćeš zadovoljan.
[/quote]
Jako puno postova a ništa!
Pa amerika ide 4 koraka natrag dva naprijed i ja ne vidim kod njih oporavka. (ponedjeljak veliki minus, jučer isto solidan minus a danas su krenuli jako sada su u minusu tako da….)
Da li će oporavka biti kod nas neznam, dali će strani investitori doći na našu burzu neznam (sumnjam da će tako brzo), ali znam da sam i dalje u cashu i da mi ne pada na pamet sada kupovat tj. po ovim cijenama.

Tako izgleda kod indijanaca za sada http://ichart.finance.yahoo.com/t?s=%5EDJI—ja vjerujem dalje u minus do kraja dana

http://www.poslovni.hr/81640.aspx

Trenutno….
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE IN 12,383.48 2:27pm ET Down 19.37 (-0.21%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,377.53 2:27pm ET Down 0.12 (-0.05%)

Da napomenem da su bili u plusu oko 0.2%

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9b7d1ff2-7969-4776-8a2b-403c2df1cc4d&open=four

Znam da nije stručnjak ili kaj već (nije niti bitno), ali pročitajte cijeli članak, citirat ću nešto:

"Osobni bankar poznatog novinara nagovarao ga je da ulaže u fondove, no s obzirom na to da je čuo da su ljudi gubili novac, nije se upustio ni u tu investiciju."

Eto i sada koliko ljudi ima koji su izašli sa minusom i bye bye i fond i dionice i burza i daj mi stan u centru od 60m2 i to je to.
A sada pitanje: Tko će dizat crobex? Plavi? Ivana? Baron? Ja?—teško a vi samo nabrijavajte da ide gore jer meni to paše što bolje nadrukate male, bolje će past kroz slijedeća tri tjedna. (onda se možda čak i ukrcam ali po puno nižim cijenama=

Pozdrav [proud] [proud]

Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.

skroz ok komentar.
ovome bi još samo dodao, iz jednog realnog , neutralnog kuta , da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije . Toliko je toga obećano biračima da ne smije na početku raditi greške i to za ona pitanja koja sve obične ,male ljude zanimaju, a to su troškovi života , standard .
Također se nadam da će pomalo rješavati pitanje amerikanaca u iraku , čime se rješava veliki dio posla.
Ocjena je da će zavladati optimizam na svjetskom tržištu kapitala i nema bojazni od stresova .

pozdrav.
[thumbsup]

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.

Naravno ali do izbora je još puno a do tada hmm..
skroz ok komentar.
ovome bi još samo dodao, iz jednog realnog , neutralnog kuta , da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije . Toliko je toga obećano biračima da ne smije na početku raditi greške i to za ona pitanja koja sve obične ,male ljude zanimaju, a to su troškovi života , standard .
Također se nadam da će pomalo rješavati pitanje amerikanaca u iraku , čime se rješava veliki dio posla.
Ocjena je da će zavladati optimizam na svjetskom tržištu kapitala i nema bojazni od stresova .

pozdrav.
[thumbsup]
[/quote]

… da u USA novi predsjednik sigurno neće dozvoliti da mu na početku mandata država , te konačno i svjetsko gospodarstvo bude u financijskoj krizi , te će raznim financijskim instrumentima (čitaj: Fed & co. ) postići stabilnost svoje valute i ekonomije .

Ispravak krivog navoda: Nije FED instrument predsjednika USA, vec je predsjednik USA upravo instrument FED-a.

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

Inace, kad smo vec kod Baracka Huseina Obame, on vec polako okrece plocu… evo, nocas je rekao da je Iran najveca sigurnosna prijetnja za USA.

Preživljavamo od onoga što dobijemo, a živimo od onoga što dajemo.

New Report

Close