Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.
Dolar bude ojačao-nafta ide dole.

zar je zbilja toliki omjer?

znali tko,na šta se mora pretplatiti kod brokera da se može imati ukupan omjer k/p ili to imaju samo fond menadžeri islična kasta

Omjer je stvarno toliki samo 600 000 je target 400 kuna i oni svi uredno stoje na prodaji.

@baron

Kad je promet velik tada po tebi fondovi sve rasprodaše i dolazi kraj burzi.

Kada je promet mal vidite da nitko ne kupuje i opet je kraj burze.

Moj savjet liječenje dok još pomoći ima jer zna ponekada biti prekasno.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Slažem se u potpunosti s kolegom ludlumom, naime osnova tržišta kapitala su prinosi i cijela industrija je zaaposlena da te prinosi i ostvari. Moje mišljenje je da će doći do velikog obrata jer nikome nije u interesu da ljudi povuku novce s tržišta kapitala, a i kriza nije toliko velika već je umjetno izazvana. OK Američe i neke druge banke su izgubile novac prevelikom liberalizacijom tržišta, ali FED će pomoći i na kraju će se konsolidirati, dok ostala industrija normalno radi. Mislim da ova situacija ubrzo nikom više neće odgovarati te da ćemo brzo naglo UP:

Imam fantomske dionice

Kakvo je ovo bilo danas jače iskrcavanje iz redovnih dionica Adrisa? Po drugoj strani već nekoliko dana netko se intenzivnije ukrcava u povlaštene dionice Adrisa. Postoji li za to neki razlog?

Ljudi moj pa kaj vama nije jasno da se u USA uskoro kolo okreće.Do sad su skupljali jeftino dionice a sad će krenuti oporavak.Ali pravi.Pa nije kod nas Sanader (ne omaložavam ga jer sam za njega i glasovao)dobio izbore tek tako.Na burzi se dobilo jako puno glasova.
A sad zamislite lobije u USA koji zele da dobiju izbore i jednim i drugima je bitno da je država jaka,dolar jak,ljudi zadovoljni.Kampanja uskoro kreće a nju najviše financiraju jako bogati ljudi.A oni imaju dionica i drmaju burzom.Ne govori se godinama da je godina izbora najbolja za burzu.

Čestitam na uvođenju novog faktora na događanja na burzi – izborna godina u USA!
Inače nafta pala 2 dolara; ako ovako nastavi bit će ispod 120!

Indijanci dobro startali

Vaš link

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Odlične vijesti iz svijeta, sutra smo u plusu:

http://biz.yahoo.com/rb/080604/markets_stocks.html?.v=7

" Wall Street rises on stronger economic data "

" Stocks edged higher on Wednesday after data showed unexpected expansion in the sprawling U.S. services sector and a surprise increase in job growth "

Nafta je pala.

Kao što sam i ujutro napisao, osobno ne bih ulazio ipak u financijske dionice, a rizik postoji naravno i u dionicama koje direktno ovise o cijeni energenata posebice nafte. Međutim globalna vijest gore je odlična , EU je već danas bitno smanjio minuse , američki S&P i Dow Jones su trenutno oko +0,7 %. Porasti bi bili i veći da nije problematike sa financijskim dionicama, a i dionice naftnih tvrtki vani padaju. Čini se da bi nafta ipak mogla biti jedan veliki balon , koji bi se lako mogao ispuhnuti??

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1
I brodari se zelene….

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Evo ti 96%.
Ne 100 %, ipak je moguće da ima utjecaja i nemir u nekom selu u Americi. REcimo, što ako g. Oppenheim, koji voli putovati baš tada bude u tom mjestu gdje su nemiri i nastrada?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

znali tko,na šta se mora pretplatiti kod brokera da se može imati ukupan omjer k/p ili to imaju samo fond menadžeri islična kasta

svatko moze staviti skriveni nalog u odnosu do 1 : 10

ali ne mozes ako imas PBZ Investor jer oni to jos nisu uveli

24g - liberel, ateist, anarhist, kapitalist...

Evo ti 96%.
Ne 100 %, ipak je moguće da ima utjecaja i nemir u nekom selu u Americi. REcimo, što ako g. Oppenheim, koji voli putovati baš tada bude u tom mjestu gdje su nemiri i nastrada?

Tko je taj g. Oppenheim, i kakve on veze ima sa burzom?

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Čestitam na uvođenju novog faktora na događanja na burzi – izborna godina u USA!
Inače nafta pala 2 dolara; ako ovako nastavi bit će ispod 120!
[/quote]

Hm, ovo ima smisla, pa i kod nas je crobi bio na vrhuncu pred kraj prošle godine, neke stvari su za sve izborne godine zajedničke.

Surround all arround when it hits the ground

New Report

Close