Pa dajte ljudi malo razmisliti, nafta pada, dolar jaca, vani je minus zbog pada naftnih kompanija i banaka, ali trend se zna kad pada cijena resursima, stoga malo više optimizma, glavo gore, dolazi nam skoro oporavak. [thumbsup]
PARIS, June 4 (Reuters) – European stocks extended losses around midday on Wednesday, falling 2 percent to six-week lows in a broad retreat led by banking stocks, as well as energy and mining shares as commodity prices eased.
At 1145 GMT, the FTSEurofirst 300 index of top European shares was down 2 percent at 1,302.26 points, around its lowest since since April 24.
Shares of energy companies — among the most resilient so far this year– were among the biggest losers on Wednesday, as U.S. crude oil futures CLc1 slid to below $124 a barrel, their lowest level in nearly three weeks on worries over Asian demand and on a stronger U.S. dollar.
Samo za info, ti si jučer govorio da ćemo jučer rasti. NHF
Rekao sam da, nafta padne za par postotaka i svi odmah po asku. Nema više krize.
Nije to tako lako stari moj. I ja bih volio kad ne bi bilo krize. Al eto tu je.
@zmrklic
Rekao bih prije da najveća 4 fonda žele pročistiti market od malih fondova.
Nema tu rata, zna se ko je najveći.
Pa dajte ljudi malo razmisliti, nafta pada, dolar jaca, vani je minus zbog pada naftnih kompanija i banaka, ali trend se zna kad pada cijena resursima, stoga malo više optimizma, glavo gore, dolazi nam skoro oporavak. [thumbsup]
PARIS, June 4 (Reuters) – European stocks extended losses around midday on Wednesday, falling 2 percent to six-week lows in a broad retreat led by banking stocks, as well as energy and mining shares as commodity prices eased.
At 1145 GMT, the FTSEurofirst 300 index of top European shares was down 2 percent at 1,302.26 points, around its lowest since since April 24.
Shares of energy companies — among the most resilient so far this year– were among the biggest losers on Wednesday, as U.S. crude oil futures CLc1 slid to below $124 a barrel, their lowest level in nearly three weeks on worries over Asian demand and on a stronger U.S. dollar.
slazem se.kad dodje pocinjem se ukrcavati [thumbsup]
Danas ameri idu gore. A bude li sreće, i evropa do kraja trgovanja.
Private-Sector Unexpectedly Adds 40,000 Jobs in May
Samo za info, ti si jučer govorio da ćemo jučer rasti. NHF[/b]
Rekao sam da, nafta padne za par postotaka i svi odmah po asku. Nema više krize.
Nije to tako lako stari moj. I ja bih volio kad ne bi bilo krize. Al eto tu je.
Pozorno pratim i spremam se za drugi udar po američkom investicijskom sektoru.
Evo skupljam lovu za kupovinu ML, LB i sličnih po 1$.
A ne da mi promakne kao Bear Stearns.
Danas ameri idu gore. A bude li sreće, i evropa do kraja trgovanja.
Private-Sector Unexpectedly Adds 40,000 Jobs in May
Ja vidim, europa sve dublje.
Misliš li da će zbog povećanja posla za 40k , iako je u 1.svibanj bilo 16k manje.
I zbog toga bi po tebi Europa trebala izroniti iz debelog minusa, a Amerika zazeleniti jako.
Pa šta je vama ljudi?
ameri bi zbog toga sigurno trebali preokrenuti prema gore jer se ocekivalo smanjenje od 30k, a dobili +40k
Pa šta je vama ljudi?[/b]
Isto što i tebi. Samo sa drukčijim predznakom.
Futures Pare Losses After Surprise Jobs Stats
Vidi šišanja na DIOK-iju.
Vjerujem da fondovi koji su se krcali od 3200-3900 bodova Crobexa, ne ruše Crobex, jer ima kupnje kojoj će prodati sve na ovim razinama i zaraditi, a cijenu neće puštati gore.
U slučaju da prestane ova rahitična kupovima, fondovi će se početi iskrcavati po bidu.
Tako ja tumačim ovu stagnaciju.