Usput, američki investicijski fondovi povećali su svoju izloženost riziku ulaganja u dionice krajem svibnja drugi mjesec zaredom, sa 55 na 61 posto, pokazuje Financial Statistics Outlook (May 2008.) Baš me zanima je li George Soros upozoravao svoje kolege investitore da će financijska kriza još dugo tutnjati tržištima kapitala jer je dobar čovjek ili zato što želi zaraditi? No, možda sam u krivu…
Sve mi se čini da je došlo vrijeme za razvijanje defanzivne strategije. Obzirom na sve ono što sam navodio u svojim postovima primarno je osigurati sredstva za riješavanje tekućih egzistencijalnih problema.
Režijski troškovi će u drugoj polovici godine iznenaditi mnoge kao i nelikvidnost ne samo burze nego i gospodarstva općenito. To se već događa i vjerojatno će se vidjeti u Q2 izvješćima.
Vrijeme baš i nije neko ovih dana a ovo zasigurno ne ohrabruje pred ovu turističku sezonu:
http://www.limun.hr/main.aspx?id=292023
Ako sezona ne bude dobra država je u ozbiljnim problemima a to će prebaciti na nas. Mislim da će mnogima burza u narednom periodu biti najmanja briga. Sjetite se priče o cvrčku i mravu.
Smanjenu likvidnost ja u poslovanju vec primjecujem cijelu ovu godinu
Sve mi se čini da je došlo vrijeme za razvijanje defanzivne strategije. Obzirom na sve ono što sam navodio u svojim postovima primarno je osigurati sredstva za riješavanje tekućih egzistencijalnih problema.
oprostite kolega, samo jedna opaska, što vi radite na burzi ako još niste riješili "tekuće egzistencijalne probleme"
Nisi ga shvatio. On ocekuje armagedon pa "tekuci egzistenicjalni problemi" vise nisu stan, auto vec konzerve, hrpa konzerva i komadic zemlje sa spiljom negdje u planinama.
Treba prezivjeti armagedon.
nafta 124,55-nafta pada
EUR/DOLAR 1,5433-euro pada
što se očekuje se rast dionica!
Ako dionice neće rasti? Koja će onda logika pasti.
Već nekoliko dana se borimo sa mizernim prometima, a uz to nam INA i HT rade desetke mil kuna prometa. Ako se fond hoće iskrcati pri ovoj maloj likvidnosti, šta će napraviti.
Pa normalno da će po bidu udarati, a pošto se na bidu katkad stvori rupa, onda fondovi malo i pričekaju.
Nafta je pala za 3% i odmav udri brigu na veselje, tuci Crobex +5%, jel tako.
Takvog razmišljanaj samo kod nas ima.
oprostite kolega, samo jedna opaska, što vi radite na burzi ako još niste riješili "tekuće egzistencijalne probleme"
[/quote]
sve zavisi sta covek misli pod tekucim egzistencijalnim problemima,tako da ako bi nam se mogao ocitovati o tom pojmu lakse bi nam bilo shvatiti sta radi na burzi
Nisi ga shvatio. On ocekuje armagedon pa "tekuci egzistenicjalni problemi" vise nisu stan, auto vec konzerve, hrpa konzerva i komadic zemlje sa spiljom negdje u planinama.
Treba prezivjeti armagedon.
Ne armageddon. Samo normalne ekonomske cikluse. Neki se ponavljaju češće a neki rijeđe. Neki traju duže a neki kraće. Neki nas pogađaju jače a neki slabije. U kojem smo ciklusu sada to je na svakom investitoru da individualno zaključi i sukladno tome napravi svoju osobnu strategiju.
[/quote]
Sakai je shvatio point iako je to malo cinično prikazao. [thumbsup]
Više sam tu računao na “đenje” kada počnu stizati računi za plin, struju, hranu itd….
jucer VIP imao problema sa komunikacijom jer su prebacivali mrezu na nove Ericssonove uređaje [rolleyes]
Ali kad pocne to šljakat kak treba onda kad ericsson propupa [wink]
Prodaja na pred-trgovanju raste kod INA (gdje se prodaja povećala već za 200 kom ,a kupnja se smanjuje), IGH, THNK, INGR
Dobar start EU burzi.
Nastavak pada na Wall Streetu
Business.hr/Hina
04.06.2008 08:08
U utorak su, drugi dan zaredom, vodeći indeksi na Wall Streetu pali, jer je vijest da je Lehman Brothersu potreban svježi kapital ponovno potaknula strah od posljedica kreditne krize.
[bye] [bye]
Moram citirati post kolege Petrova….
Produbljuje se kreditna kriza koja trese financijska tržišta Zapada
Tržište izvedenicama sugerira da će se kreditni jad banaka u zapadnim zemljama pogoršati. Trgovci kamatnim izvedenicama klade se da će se problemi banaka da dođu do toliko im potrebnih novčanih sredstava nastaviti, a njihove bilance još će više oslabiti, prenosi portal Bloomberg.com. “Kretanje forward Libor-OIS jaza govori nam da je tržište zabrinuto i očekuje da će se financijska kriza još više pogoršati prije nego dođe do oporavka. Pritisak će se nastaviti sve dok sve banke ne počiste svoje banke i dokapitaliziraju se.”, izjavio je kamatni strateg Credit Suisse-a u New Yorku Carl Lantz.
EUROPA u crvenom….., pa trebali bi rasti, nafta pada, kako to???
Vaš link