Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Baron.

– da danas sam u minusu.
– taj minus sam smanjla jer sam jedan manji dio INE prodala.
– ali prodavala sam i prekjučer, imam jednu manju keš poziciju,
– pa dobila nove dionice u portfelju ulpl.

– ali minuse ne računam, investicije mi nisu sve na jednom računu, pa gubitke niti ne računam.
– ja samo pozitivno razmišljam,
– jako mrzim gubitke, ali oni su dio ovoga posla,
– zbog toga ću još više raditi i još više zaraditi na burzi,
– ne dođe novac sa burze tek tako,
– tu treba puno znanja, rada (čitati), pa i ovo je jedan od radova na burzi,
– treba imati strpljenja,
– ne gubiti živce,
– vjerovati u svoje investicije,
– znati što su stop loss nalozi, ima tu jako puno toga.
– i na koncu jučer sam puno više zaradila nego danas izgubila.
– ali ja na to gledam, ipak je sutra novi dan.
– a ja još pametnija i s jednim iskustvom više.
Pozdrav !

Hvala na jednostavnom i istinitom odgovoru.
Ne razumijem zašto ovakve postove moderator ne prebacuje na "Šta smo danas trgovali"

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

@ Baron.

– da danas sam u minusu.
– taj minus sam smanjla jer sam jedan manji dio INE prodala.
– ali prodavala sam i prekjučer, imam jednu manju keš poziciju,
– pa dobila nove dionice u portfelju ulpl.

– ali minuse ne računam, investicije mi nisu sve na jednom računu, pa gubitke niti ne računam.
– ja samo pozitivno razmišljam,
– jako mrzim gubitke, ali oni su dio ovoga posla,
– zbog toga ću još više raditi i još više zaraditi na burzi,
– ne dođe novac sa burze tek tako,
– tu treba puno znanja, rada (čitati), pa i ovo je jedan od radova na burzi,
– treba imati strpljenja,
– ne gubiti živce,
– vjerovati u svoje investicije,
– znati što su stop loss nalozi, ima tu jako puno toga.
– i na koncu jučer sam puno više zaradila nego danas izgubila.
– ali ja na to gledam, ipak je sutra novi dan.
– a ja još pametnija i s jednim iskustvom više.
Pozdrav !

Probaj igrati racionalno i razumno i na kraju ćeš pobijediti. HT i INA-u ne prodaješ ako nisi 100% sigurna da će sutra ići jako dolje. Jer ako prodaš može se desiti da za dva sata iskoči Mudrinić i kaže: "Dijelimo dodatnu dividendu" ili OMV kaže "kupujemo iNA-u". I gdje si onda. Prodaja ovih dionica na ovim cijenama je čista kocka, 9 od 10 puta ćeš izgubiti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ivana 7 ne kontam taktiku prodaj na otvaranju po 2769 pa kupi po 2600.Očekivaš sutra rast na ini 10% ili
ćeš aktivirati stop loss naloge?
Osobno smatram da neće biti ništa od mjenjanja INE i MOL-a za dionice(barem ne sad a vjerojatno ni u buduće) Ne vjerujem da bi MOL dozvolio Sanaderu da kokekira sa OMV a ni INU nisu osigurali za sebe a bome ni sami sebe od OMV.
Izvjesna je samo jedna stvar ato je da INU čeka preuzimanje od Stipe ili Mate do ulaska Hrvatske u EU,a kako se stvari do sada odvijaju mogli bi zajedno sa Srbijom u EU(Gotovina,ZERP,škverovi,kozna šta nam je iduća prepreka oko ulaska,ali uopće ne dvojim daće mo je na vrijeme doznati)
Po meni je ovo medijsko napuhivanje balona oko INE te da bi se mogao pronaći i koji vol u ovoj priči sa Inom
Smatram svaku kupnju INE ispod 2400 dobrom kupovinom.Da li ću ja dočekat tu razinu ne znam vrijeme će sve pokazati.

tocno tako…. 🙂 my point exactly, već prije uhuhu vremena…. 🙂

A person who asks a question might be a fool for five minutes, but a person who doesn't ask, is a fool forever.

Evo nafte na 124,55 dolara… [thumbsup]

jedino me muci sta ce se opet povecat guzve u gradu… [angry]

Nafta je pala na 124,10$!!!!!!!!!!!!
To je 3,50 $ ili ti 2,74 %!!!!!!!!!!!!!!
E sad ne trubite kak je nafta ošla gore.Koja ekipa lopova.

interesira me kako će ina sada reagirati, da li će smanjiti cijene , kako su već promptno reagirali kad je cijena skočila gore.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Nafta je pala na 124,10$!!!!!!!!!!!!
To je 3,50 $ ili ti 2,74 %!!!!!!!!!!!!!!
E sad ne trubite kak je nafta ošla gore.Koja ekipa lopova.

interesira me kako će ina sada reagirati, da li će smanjiti cijene , kako su već promptno reagirali kad je cijena skočila gore.

Normalno da će smanjiti cijene!!!
Bar za 2-3 lipe!!! [wink]

Nije sve tako sivo.....

Ivana 7 ne kontam taktiku prodaj na otvaranju po 2769 pa kupi po 2600.Očekivaš sutra rast na ini 10% ili
ćeš aktivirati stop loss naloge?
Osobno smatram da neće biti ništa od mjenjanja INE i MOL-a za dionice(barem ne sad a vjerojatno ni u buduće) Ne vjerujem da bi MOL dozvolio Sanaderu da kokekira sa OMV a ni INU nisu osigurali za sebe a bome ni sami sebe od OMV.
Izvjesna je samo jedna stvar ato je da INU čeka preuzimanje od Stipe ili Mate do ulaska Hrvatske u EU,a kako se stvari do sada odvijaju mogli bi zajedno sa Srbijom u EU(Gotovina,ZERP,škverovi,kozna šta nam je iduća prepreka oko ulaska,ali uopće ne dvojim daće mo je na vrijeme doznati)
Po meni je ovo medijsko napuhivanje balona oko INE te da bi se mogao pronaći i koji vol u ovoj priči sa Inom
Smatram svaku kupnju INE ispod 2400 dobrom kupovinom.Da li ću ja dočekat tu razinu ne znam vrijeme će sve pokazati.

Hoćeš i prije no što misliš!!!
Ništa ne brini!
Erste je fino jedan dio uvalio raji i sada ponovno nazad!!!
Do sljedeće prilike!!!
Uzivaj!

Nije sve tako sivo.....

ali sam siguran da ce do kraja godine DJI( a Crobex jos bolje ) se oporaviti i narasti do 14.000 bodova.Zasto? Zato sto je sve lose iza njih,kriza hipotekarnih kredita,recesija,visoka nafta ( koja bi mogla brzo prema 100 )….Sad su otisli bez nekih dobrih vijesti lagano na 13100 a kad se budu vidili rezultati koje su ulupali u burzu da se ovo smiri i oporavi ( znaci 3 i 4 Q ) tek tad ce ici gore.Uz to ako se dolar oporavi bude nafta jos brze padala.
Uz to uvijek izborna godina je odlicna godina za burzu.
A nas Crobex bude potegnuo cim se dogovore najvazniji ljudi.A ti ljudi pod hitno trebaju novac i zato Ina ide brzo u prodaju.Biti ce para ponovno na burzi.
[/quote]

Pa nije baš da je sve tako ružičasto. Lehman Brothers se pretvara u novi Bear Sterns http://www.minyanville.com/articles/lehman-LEH-BSC-bear-Stearns-Brothers/index/a/17418 a još ovakvih kandidata ima i čekaju u redu.

Ovo je tek konsolidacija "komoditisa" i nafte između ostalog. Stari lisac očigledno nešto zna ili nešto kuha http://www.guardian.co.uk/business/2008/jun/03/commodities ali kada najveći špekulanti na svijetu ( JP MOrgan, Merrill, Morgan Stanley i ostala banda) daju svoje procjene da će nafta na 140-150 onda se to i dogodi. Razlog uopće nije bitan. Bitno je da oni to mogu izrežirati.

Još kada se ovakvi tipovi umješaju u jednadžbu stvari činjenično postaju takve kakve jesu: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aFO.slXPMaLA&refer=home

Suprotno tvojem očekivanju od 14000 ja ga do kraja godine očekujem na ispod 11000. Crobex? Bog će ga znati. Burza nam sve više liči na robnu razmjenu. Sa cijenama koje se već polako formiraju osobno ne vidim baš dobra Q2 izvješća. Isto tako mislim da je pad standarda realnost u drugom dijelu godine.
Struja 20% gore, benzin pitaj dragog Boga na koliko, plin sigurno neće kaskati za ostalim, hranu da ne spominjemo i kada sve to zbrojim ne vidim baš neki pretjerani optimizam.

Možda griješim ali čisto sumnjam.

Sve mi se čini da je došlo vrijeme za razvijanje defanzivne strategije. Obzirom na sve ono što sam navodio u svojim postovima primarno je osigurati sredstva za riješavanje tekućih egzistencijalnih problema.

Režijski troškovi će u drugoj polovici godine iznenaditi mnoge kao i nelikvidnost ne samo burze nego i gospodarstva općenito. To se već događa i vjerojatno će se vidjeti u Q2 izvješćima.

Vrijeme baš i nije neko ovih dana a ovo zasigurno ne ohrabruje pred ovu turističku sezonu:
http://www.limun.hr/main.aspx?id=292023

Ako sezona ne bude dobra država je u ozbiljnim problemima a to će prebaciti na nas. Mislim da će mnogima burza u narednom periodu biti najmanja briga. Sjetite se priče o cvrčku i mravu.

nafta 124,55-nafta pada
EUR/DOLAR 1,5433-euro pada
što se očekuje se rast dionica!

dan je pametniji od noći

Poštovani kolege investitori, slobodno kritizirajte:

Burze: Srijedu će obilježiti uzlet cijena dionica uzrokovan padom cijene sirove nafte?
http://www.poslovni.hr/81708.aspx

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

New Report

Close