Mišljenja sam da će dan nakon hlađenja INE nastaviti se sve snažnijim skupljanjem dionica INE, danas je postalo sasvim sigurno da je OMW snažno u igri i da će biti rallya 100%!
Odgovorno tvrdim i potpisujem!
[/quote]
mislim daklem postojim
Dekart
Mišljenja sam da će dan nakon hlađenja INE nastaviti se sve snažnijim skupljanjem dionica INE, danas je postalo sasvim sigurno da je OMW snažno u igri i da će biti rallya 100%!
Kolega mamus, i danas ste govorili rally na INA-i pa se desilo obratno. Potop.
Nakon one vijesti o procjeni INA-ine dionice na 2400 kn i velikim špekulacijama Vlade, može biti da će cijena nastaviti padati. Rasl aje sa 2350 na 2700 u par dana, i mislim da nam slijedi hlađenje , ili stagnacija.
Vidite kolega MiG29, kada je javna ponuda dionica Magme išla po 238 kuna nisam u njoj želio sudjelovati jer mi je bila preskupa. Naime, kada se netko širi tako naglo i u inozemstvu kao Magma, logično je da u marketing mora uložiti mnogo da u inozemstvu uspije, a prisutan je i rizik da će kasniti sa operativnom realizacijom plana. Za sada Magma za planom širenja ne kasni, a kada se trgovine izvan Hrvatske razmašu poput trgovina u Hrvatskoj, ne bi me iznenadilo da do kraja godine Business.hr u naslov stavi: "Porast neto dobiti Magme 600 posto". 🙂
[/quote]
Teško da će se ostvariti želje cjenjenog kolege tpetrova što se tiće Magme.600% [shocked]…hej[/b]
Trgovine koje posluju u sklopu Magma grupe u pet zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Srbija te Slovenija) u svibnju 2008. godine ostvarile su ukupan prihod od 78,19 milijuna kuna, što je 34,21 posto više nego u svibnju 2007. godine, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.
Promet je veči za 37%,zar na bazi takvog povečanja prometa stvarno očekujete povečanje neto dobiti za 600%?Ili se radi o samo još jednoj u nizu krivih procjena?
Sutra mislim da ce biti oko O iako je to tesko predviditi…..ali sam siguran da ce do kraja godine DJI( a Crobex jos bolje ) se oporaviti i narasti do 14.000 bodova.Zasto? Zato sto je sve lose iza njih,kriza hipotekarnih kredita,recesija,visoka nafta ( koja bi mogla brzo prema 100 )….Sad su otisli bez nekih dobrih vijesti lagano na 13100 a kad se budu vidili rezultati koje su ulupali u burzu da se ovo smiri i oporavi ( znaci 3 i 4 Q ) tek tad ce ici gore.Uz to ako se dolar oporavi bude nafta jos brze padala.
Uz to uvijek izborna godina je odlicna godina za burzu.
A nas Crobex bude potegnuo cim se dogovore najvazniji ljudi.A ti ljudi pod hitno trebaju novac i zato Ina ide brzo u prodaju.Biti ce para ponovno na burzi.
Sutra mislim da ce biti oko O iako je to tesko predviditi…..ali sam siguran da ce do kraja godine DJI( a Crobex jos bolje ) se oporaviti i narasti do 14.000 bodova.Zasto? Zato sto je sve lose iza njih,kriza hipotekarnih kredita,recesija,visoka nafta ( koja bi mogla brzo prema 100 )….Sad su otisli bez nekih dobrih vijesti lagano na 13100 a kad se budu vidili rezultati koje su ulupali u burzu da se ovo smiri i oporavi ( znaci 3 i 4 Q ) tek tad ce ici gore.Uz to ako se dolar oporavi bude nafta jos brze padala.
Uz to uvijek izborna godina je odlicna godina za burzu.
A nas Crobex bue potegnuo cim se dogovore najvazniji ljudi.A ti ljudi pod hitno trebaju novac i zato Ina ide brzo u prodaju.Biti ce para ponovno na burzi.
Sve je iza nas…..hm…ja bih rekao da najveći val tek dolazi….
Pogledaj novi problem s kojim se Ameri suočavaju….
Credit-Card Use Is Surging, Risking Another Debt Crisis[/u]
"Right now what we’re seeing is the US consumer losing their disposable income as they have to spend more and more on necessities because of higher prices for gas and food," says Ron Ianieri, a market strategist an..
Vaš link
A ni Bernake nije baš preoptimističan.
Bernanke Sees Dollar Risk, Signals End to Rate Cuts
“We are attentive to the implications of changes in the value of the dollar for inflation and inflation expectations and will continue to formulate policy to guard against risks to both parts of our dual mandate, including the risk of an erosion in longer-term inflation expectations.”
Vaš link
molim ljepo vasa ocekivanja za sutra.
hvala.
SAD u crvenom, sutra u EUropi akumulacija profita od danas= mi u banani sutra
Moram primjetiti da kolega tpetrov (ono kolega je ne samo zbog forumastva vec i matematickog backgrounda) postaje sve ugledniji kometator sa sve vecim drustvenim utjecajem. Molim da se napravi neki RSS sa stanjem dionica cijenjenog. Ma uskoro ce se ovaj popis analizirati jednako kao top10 u sda. No sad ide pitanje… cemu banke u popisu?
Kolega mamus, i danas ste govorili rally na INA-i pa se desilo obratno. Potop.
Nakon one vijesti o procjeni INA-ine dionice na 2400 kn i velikim špekulacijama Vlade, može biti da će cijena nastaviti padati. Rasl aje sa 2350 na 2700 u par dana, i mislim da nam slijedi hlađenje , ili stagnacija.
[/quote]
Kada cijena barela padne 3,45 US$ logično bi bilo da i INA lagano pada. Ali u preuzimanju igraju savim neke druge stvari, zar ne Barone. Viđeno puno puta. OMV-u je jako važna INA, ali važna je i nama, MOL-u je važna INA ali važna je i nama, i Lukoilu je važna INA ali važna je i nama…..upitaš li se ti ponekada ZAŠTO. ŽAŠTO ako je i sliepcu jasno da mi i nismo neko jako tržište!
Teško da će se ostvariti želje cjenjenog kolege tpetrova što se tiće Magme.
Trgovine koje posluju u sklopu Magma grupe u pet zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Srbija te Slovenija) u svibnju 2008. godine ostvarile su ukupan prihod od 78,19 milijuna kuna, što je 34,21 posto više nego u svibnju 2007. godine, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.
Promet je veči za 37%,zar na bazi takvog povečanja prometa stvarno očekujete povečanje neto dobiti za 600%?Ili se radi o samo još jednoj u nizu krivih procjena?
Poštovani kolega golubv, vrlo vjerojatno se radi o samo još jednoj u nizu krivih procjena. Nikada nisam tvrdio da je investiranje povezano sa sigurnosti.
Broj izdanih 4.874.160
Kapital i rezerve 223.665
Ukupna aktiva 628.224
Ukupni kvartalni prihodi 188.463
Neto kvartalna dobit -12.027
Znam da je šef Vjeko rekao da tek u ponoć smijemo postat ali eto kraj je skoro pa sada to radim:
http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones [bye] [bye]
Ameri potvrđuju jučerašnji pad bez obzira kaj je i nafta pala.
Raslo smo na pomalo lažnim špekulacijama pa sutra očekujem daljnji pad crobex-a uz promet oko 60 milja.
Pad oko 2-3% je neminovan.
Lijepi pozdrav
Nafta je pala na 124,10$!!!!!!!!!!!!
To je 3,50 $ ili ti 2,74 %!!!!!!!!!!!!!!
E sad ne trubite kak je nafta ošla gore.Koja ekipa lopova.
Nakon one vijesti o procjeni INA-ine dionice na 2400 kn
– prije cca 2 mjeseca Vam je bila još jedna ljepša procijena, od isto jedne renomirane kuće, INA na 1.750kn, cijena se je spustila na cca 2.000kn, pametni su tada kupovali.
– ali nekima su i jasne takve poruke i čemu one služe.
Pozdrav !