Gotovo je, nema ništa od utrke MOL-a i OMW-a za INA-om, samim time i jačeg povećanja očekivane cijene, tako da po mome shvaćanju donekle je sve ostalo na špekulaciji ( utrka OMW-a i MOL-a ).
Mišljenja sam da je na ovim razinama rizično upuštati se u trejdanje, ( naknade ulaz/izlaz, iz likvidnijih dionica bi morali izaći na nižim razinama, a ulaz po većim ).
Kada se čovjek fino zbroji, stavi brojke na "papir", jednostavno NE ISPLATI SE!
EEEE kolega,ili ste se prerano iskrcali ili želite niži ulaz,
ali nečete pogriješiti ako opet uđete jer ovo ne ulaze mali,malo pogledajte pažljivije,
ovdje se borba tek zahuktava,iskreno target mi je 3299 i tu idem van,
sve ide polako dolje ali INA i HT će održati normalnim krobija..barem jos tjedan -dva,
znaći..isplati se, isplati ući itekako jer njihovo velčičanstvo FUNDAMENTI TO GOVORE, A NE ŠPEKULACIJE, NARAVNO DA SU podcijenjene obe dionice na ovim razinama te sljedi bitka,sjetite se samo Plive,veoma slična situacija…stoga [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
za febu!
polako pcinje prodaja ine i ht iz braniteljskog fonda.koja god kolicina velika je za ovo plitko trziste.
odjednom se pojavljuje vijest da ht ima enormnu kolicinu kesa sa kojom nezna sta ce po ce ju podjeliti dionicarima.knjigovodja im je malo senilan pa je to tek sad otkrio jer je krivo proknjizio neke troskove. [lol] da je mol zainteresiran za inu to uopce nismo znali otprije. [lol] i sad nas bobbardiraju takvim glupostima da se lakse rasterete.kako trziste reagira? ht postize izvanrednu cijenu od 294 kn,a ina 2770kn.pa da je to tako fondovi bi se ukrcavali i digli cijenu u tri dana min.30%.strasno smo narasli.pa zar za inu i ht u 11.mjesecu nije samo nebo bila granica.pa di je taj oporavak.stalno nam prodaju maglu.mozda grijesim,ali ovaj market je cisto seosko nadmudrivanje.
sad ti meni febo odgovori gdje vidis priliku da se ukrcas 200-300tk,pa cemo vidjeti koliko ce to biti za mjesec dana.ako ce biti vise ja na svoj nik dodajem PAPAK.svjdok cijeli forum.dionice moraju biti u sastavu krobeksa ,a ne neke koje kontrolira ivana. [lol]
sto se mene tice niko sretniji ako trziste krene gore i sa osmjehom nadopunjujem nik. [cool]
zar zlo mislim sto drukam da cuvate municiju,a veliki nek ciste sami za sobom?
ovdj sam takodjer vidio razne nacine izracunavanja zarade.pazi da ne bude onaj:"izasao sam sa 30% minusa,ali sam u plusu 20% jer sam mogao izaci sa50% minusa.
sretno svima i pamet u gavu [cool]
za Vas koji volite INU:
http://www.seebiz.eu/hr/burze/ina-na-pomolu—licitacija%3f!,16887.html
Posjećenost foruma 22 k.
Vidim da su kolege dioničari polu-zabrinuti, ili možda zbunjeni. Većina u minusu, a Crobex leti.
NE zabrinjava ih pad IGH, ATPL, INGRe,DLKV-a, a isto tako ni rast INA-e i HT-a.
Valjda misle, opet idemo gore, ali sad u ovom krugu do 5000 bodova Crobexa.
Vidjet ćemo.
Evo da mile1989 ne kaže da se kapitalizacija desila danas i u Europi…
Europe shares fall as B&B rekindles bank fears
LONDON, June 2 (Reuters) – European shares fell on Monday, driven by the banking sector after British mortgage lender Bradford & Bingley reignited fears about the impact of the credit crunch on the broader economy
Vaš link
Gotovo je, nema ništa od utrke MOL-a i OMW-a za INA-om, samim time i jačeg povećanja očekivane cijene, tako da po mome shvaćanju donekle je sve ostalo na špekulaciji ( utrka OMW-a i MOL-a ).
Mišljenja sam da je na ovim razinama rizično upuštati se u trejdanje, ( naknade ulaz/izlaz, iz likvidnijih dionica bi morali izaći na nižim razinama, a ulaz po većim ).
Kada se čovjek fino zbroji, stavi brojke na "papir", jednostavno NE ISPLATI SE!
EEEE kolega,ili ste se prerano iskrcali ili želite niži ulaz,
ali nečete pogriješiti ako opet uđete jer ovo ne ulaze mali,malo pogledajte pažljivije,
ovdje se borba tek zahuktava,iskreno target mi je 3299 i tu idem van,
sve ide polako dolje ali INA i HT će održati normalnim krobija..barem jos tjedan -dva,
znaći..isplati se, isplati ući itekako jer njihovo velčičanstvo FUNDAMENTI TO GOVORE, A NE ŠPEKULACIJE, NARAVNO DA SU podcijenjene obe dionice na ovim razinama te sljedi bitka,sjetite se samo Plive,veoma slična situacija…stoga [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
Volio bih ja da je target 3.500,00, a ona završi na 4.000,00, pa onda ko, koga!, pa da i mi doživimo u ovoj žabokrečini od CROBEXA najluđi vatromet cijene INE, iskreno!
Da li sam već unutra ili možda danas/sutra ušao, vrlo sam oprezan i skuliran da bih se tako zanio, pogotovo što je Premijer Sanader već odgovorio da je samo MOL u pitanju, da je u svojoj izjavi bio neodređeniji ja bih prvi sve živo rasprodao i ušao unutra.
Iskreno bih volio najpozitivniji razvoj događaja, tako da se ne podajem nekim vlastitim interesima pri pisanju vezano za ovu temu, ali ipak je već evidentno nešto posve drugo,…
A zašto bi se zabrinjavali? Možda crobi zaista kratkoročno i padne, ali na neki srednji rok nema teorije.
Na koliko očekujete crobi 31.12. možda 3000? [lol] Druga je stvar što ste daytrader…
Daj Barone se stišaj.Pa dosadan si.Kaj misliš da mi drugi nemamo kompjuter…..
Kaj se je desilo strašno,niš.DJI je pala samo 1,06 %-pa kaj je to?
Pogledaj malo kaj se pozitivno događa kod nas,Ina,Ht,pohvala iz NY za našu državu…
Stvarnoseponašaškaopubertetlija,sa piknama na licu….
Pa naši fondovi vode burzu,ne ti,ja ili neko drugi.
Komentari Trgovanja.
– najprije se moram pohvaliti, danas sam počela raditi u trgovini.
– a danas sam sva u oblacima, danas je zbilja bio moj sretan dan.
– zbilja sam puno navaca danas zaradila, za jedan jako dobar auto.
– i to u jednom danu.
– Baron i ako magistrira trebati će raditi barem 3 godine i ništa ne trošiti, da bi zaradio moju današnju zaradu.
– ja se zbilja volim hvaliti,
– ali danas INA, HT, ADRS, pa i ove nelikvidne mi dobro rastu.
– odavno ovakav prinos nisam imala.
– danas sam nešto i prodavala, jačam keš poziciju.
– a sada ću malo prolistati ovaj forum da vidim što ste sve danas pisali.
Pozdrav !
Daj Barone se stišaj.Pa dosadan si.Kaj misliš da mi drugi nemamo kompjuter…..
Kaj se je desilo strašno,niš.DJI je pala samo 1,06 %-pa kaj je to?
Pogledaj malo kaj se pozitivno događa kod nas,Ina,Ht,pohvala iz NY za našu državu…
Stvarnoseponašaškaopubertetlija,sa piknama na licu….
Pa naši fondovi vode burzu,ne ti,ja ili neko drugi.
Kolega buraz, ja samo odgovaram onom lažnom optimizmu koji se forsirao prošlog tjedna, i sa ZSE dionicama i sa Američkim i Europskim dionicama.
A to da fondovi vode igru vam pričam već tjedan dana, i danas se vidjelo na brodarima i građevinarima. A to je tek početak. Neću više filozofirati, jer ovdje nitko ne zna gdje ćemo, bolje je da odem na temu TA za koju se stvarno trebamo uhvatiti u ova nemirna vremena.
@brko7
Kolegice draga, ja sam sretan da ste i toliko zaradili u jednom danu. Za jedan stan, jel tako.
Ma treba netko i zarađivati na burzi.
Posjećenost foruma 22 k.
Vidim da su kolege dioničari polu-zabrinuti, ili možda zbunjeni. Većina u minusu, a Crobex leti.
NE zabrinjava ih pad IGH, ATPL, INGRe,DLKV-a, a isto tako ni rast INA-e i HT-a.
Valjda misle, opet idemo gore, ali sad u ovom krugu do 5000 bodova Crobexa.
Vidjet ćemo.
Ina i HT su najvažniji jer su najlikvidniji.Danas je bio najbolji dan na ZSE,jer su ove dvije dionice
rasle,jer se ostale dionice moraju korigirati /pasti/prema njima.Kada one ovako žestoko rastu,znaći
da je razliku prema drugim dionicama smanjena,te i one mogu postati atraktivne za kupnju,a samim
time imaju prostora za rast.Ovo je prvi dan da se na našoj burzi pojavio znak razuma,jer rastu
dionice sa pokrićem.Da li su fondovi naopokon odlućili da napuste balone i da ne brane ono što je
neobranjivo,a to su dionice ćiji p/e je veći od 20 i to niz godina za redom.Konkretno,mislim na sve
građevinare,na luke.Lijepo je vidjeti da raste i ADRIS.Dobar znak.
U svakom slućaju ovo je odličan dan na ZSE jer su rasle fundamentalno jake dionice.Dan koji daje
nadu za rast Crobexa.
Na žalost,nisam u ovim dionicama,već sam u brodarima .Doći će i njihovo vrijeme.