evo ti stotka za ovaj post [lol]
Poštovanje,
eto nema me dan dva i odmah lupate po ask-u ko ludi.
Vidim mnogi su nasjeli na današnje izjave o OMV i lupali po ask-u na INI, a za HT sam prošli tjedan rekao da se jedino to isplati kupiti.
Ameri potop (barem za sada)http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones
EU potop i ostao takav
A cijena nafte opet raste na našu žalost.
Bojim se da je vrh nafte 150$ i da ćemo to dotaknuti a do tada će DJ pasti ispod 12k a i Dax ispod 6.6.
A to kaj croby raste neka raste i ovako je to samo index a ne dionica.
Sretno svima sutra.
Btw ja i dalje u cashu (priznajem da sam mogo zaraditi 5-8% u zadnjim danima ali kaj to znači kada treba biti napet ko kišobran i prodati na vrijeme.
Sutra očekujem brutalan pad većine dionica osim HT
pa kad vas fondovi osisaju i nama ce biti teze.
[/quote]
kome?
[/quote]
sad mi je zao sta sam ti uopce odgovorio.bar ti nisi papak.
[/quote]
pitao sam te i odgovorio si mi, što se tiče kecova, nisu moji
[tongue]
Febo ja ti udario 100% toliko si ruzan da sam morao, unest bar malo veselja u tvoj zivot.
Hrvatskoj prestižna nagrada Svjetske banke za najuspiješnijeg europskog reformatora
"Hrvatskoj će u srijedu, 4. lipnja, na Njujorškoj burzi (NYSE) biti uručena nagrada za najuspješnijeg europskog reformatora u 2007. koju dodjeljuje Svjetska banka, najavljeno je iz Ministarstva financija. U ime Republike Hrvatske nagradu će preuzeti ministar financija Ivan Šuker.
Svjetska banka je u svom izvješću Doing Business 2008. Hrvatsku proglasila prvim najuspješnijim reformatorom u Europi i drugim najuspješnijim reformatorom na svijetu.Izvješće obuhvaća ukupno 178 zemalja koje rangira prema kvaliteti njihovih zakona i propisa o poslovanju, te prema kvaliteti njihova provođenja."
Ovo je dobra vijest.
Pozitivne vijesti o zemlji i njenoj zakonskoj regulativi imaju snažan utjecaj na moguće strane investitore.
Što više ovakvih vijesti, to prije crobex na 5000
Zanimljivo kako je percepcija prilika kod ljudi u zemlji potpuno drugačija od ovoga, vijest je zaista ugodno iznenađenje [thumbsup]
[/quote]
kome?
[/quote]
[/quote]
pitao sam te i odgovorio si mi, što se tiče kecova, nisu moji
[tongue]
[/quote]
pa svima nama malim investitorima.prijatelju svima ovdje zelim da grcaju od para.zato cuvajte municiju trebat ce nam.jesam li ikad rekao da nesto treba rasprodat?ko je unutra doci ce na svoje.
Mislim da e svima jasno da su danas u fokusu bile INA i HT, a da se na drugim likvidnijim dioncama događao iskrcaj pod krinkom pozitivnog Crobexa.
Dokle god će INA i HT pumpati Crobex, dotle će se fondovi lagano po par postotaka iskrcavati.
INGR -3%, IGH -3%, ATPL -1,4%, DLKV -1,62%, dok su se VDKT i ADRS pumpali na velikim prometima.
To je moj scenario.
Ja znam , ali ne smijem reći, jer bi me rastrgali. [wink]
Ne znam da li je stigao report u Americi, ali mislim da ovo nije lako za gledati.
DOW JONES INDUSTRIAL AVERAGE IN 12,491.44 10:45am ET Down 146.88 (-1.16%)
S&P 500 INDEX,RTH 1,386.73 10:46am ET Down 13.65 (-0.97%)
DJI nikako da prijeđe 13000 i SP500 nikako preko 1400.
A neki su prošli tjedan vikali da ide u nebo. Eto vam ga na sad.
[/quote]
DJIA je sredinom veljače bio oko 12400 i sada je. Crobex je sredinom veljače bio nešto iznad 4000 i sada je. Ne vidim nikakav problem u svemu tomu.
Uostalom, neka ameri rješavaju svoj problem u svom dvorištu, mi ćemo svoj u svome.
Three Big Wall Street Banks Are Downgraded by S&P
"The negative actions reflect prospects of continued weakness in the investment banking business and the potential for more write-offs, though not of the magnitude of those of the past few quarters," S&P said.
Vaš link
Bankarski sektor u Americi ne bilježi baš bajne rezultate.
Da ne bi bilo sama kapitalizacija dobiti kriva za negativne indexe danas.
125,69
[/quote]
Evo Falco od tvog citiranja nafte čitav dan bez ijednog komentara.
Na kraju svime što si nas davio pada u vodu.
Nafta trenutno. 128.36$ 11:38am ET Up 1.01 (+0.79%)
Nemojte se uspavati ljudi. [wink]
[/quote]
@ baron, to je bilo trenutno komentiranje cijene .
ako ti nešto smeta sa ovim komentarom , žao mi je , ali to je tvoj problem.
[/quote]
kome?
[/quote]
[/quote]
Što se mene tiče fondovi me mogu ošišat i tako mi je kod njih 50% love, ostalo mi je u dionicama a ušao sam na crobiju od 3800. Možda se crobi od 3800 i ponovi, ali niže jako teško, jer bi moglo doći i do još kojeg gašenja fondića, a isti ti dečki baš i nemaju puno vremena za ispravljanje još uvijek debelih minusa.
– i gospodine Barone kako se je to odrazilo na moj portfelj ????
– pa te dvije dionice su skoro 50% moga portfelja !!!!!
– zašto ih imam toliko ?????????
– trenutno su zbilja jeftine.
– a svaka ima po jednu dobru priču zašto bi mogle rasti i zašto su dobre za kupnju.
– u slučaju većeg pada, jako su mi zgodne za brzu prodaju.
– ali ono što je jasno i neukoj Ivani to je izgleda puno komplicirano za veliku većinu.
– ne trebate izmišljeti toplu vodu, ona je odavno poznata.
– ali nema veze, radite Vi i dalje na pronalasku tople vode.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
***obrisano***
imaš 50% u dvije dionice i kupuješ već valjda mjesec dana.. koliko se ja stignem uključiti…..
kupuješ INU sad, a na 2300 si plela goblene…..:)
Ivana, povlačim rečeno, ti si mi uzor, molim te me pozovi na jahtu…. plsplspls… 🙂
Riskiram negativne ocjene, ali nemrem izdržati. Nego, da li si ti ikada prodavala išta i kad planiraš prodati INU na kojim razinama?