To real bear.
Zar nije normalno da ekonomija koja je u ekspanziji nakon rata sa brdo investicija ima deficit.
Ukoliko se zaduzivanje trosi za investicije biti ce dobro, ukoliko je za potrosnju nece.
Ako vec dobro baratas makroekonomijom u sto ne sumnjam, daj mi izvadi sigurno znas koja je struktura zaduzivanja u zadnjih pola godine i trend koji mi je najvazniji. Jesu li to banke pa ako jesu koji je udio dugorocnih investicijskih kredita a koji potrosnje, ili su mozda poduzeca za infrastrukturne projekte.
To ti je kao kod firme, mozes imati negativan cashflow privih 3-4 godine ako ces kasnije zaradjivati..
Sto se tice inflatornog trenda mi smo bebe prema drugim drzavama koje u puno puno zaduzenije.
Dizanje LIBORA na EUR dize cijenu kredita i nama i Talijanima i svima u Europi, pa ako zazivas neke katastroficne scenarije od inflacije od 7% narednih 5 godina i zbog toga dizanje kamatnjaka na 10% onda cijeli svijet moze staviti kljuc u bravu..
Kad smo kod toga, mislim da je potrosnja vrlo neelastica i da je pad trgovine na malo samo kratkorocnog daha jer sto bi trebali reci Amerikanci koji su puno osjetljiviji potrosaci i puno zaduzeniji da se razumijemo kojima potrosnja ipak raste.
Uostalom jedan mjesec pada potrosnje nije automatska naznaka katastrofe.
Koliki ce biti rast investicija u turizam ove godine? Valjda su ludi…
Koliko HNB drzi love na racunu putem granicne i obvezne, ovakvu restrikciju rijetko koja drzava u EU ima, tako da casha ima? Mislim a je rijec oko 100 milijardi kuna samo HNB-a.
Nemojmo prizivati recesiju na temelju rasta nafte u zadnjih pola godine i nekakve krize u Americi koja i nije prava kriza ako cemo biti iskreni. (da je koliko bi DJIA trebao pasti a ne pada..)
Iako dobar post kolega RealBear, to se trazi a ne drukanje bez razloga…
zbilja ne znam čime vas je thompson tako razljutio. ne ulazim u dublju raspravu ali ne mogu da ne napomenem da je čovjek rekao ono što svaki pojedinac "makar" podsvjesno zna.
zbilja ne znam čime vas je thompson tako razljutio. ne ulazim u dublju raspravu ali ne mogu da ne napomenem da je čovjek rekao ono što svaki pojedinac "makar" podsvjesno zna.
marko perković 123456 ivek thompson kalašnikov… a i zbrojevka… [lol]
Vjerojatno znamo da su nas INA i HT počastile sa grande rastom Crobexa u petak, dok su ostale dionice potvrdile sell signal (pogledati TA temu). Tek toliko.
Biti će napeto ovaj tjedan.
Evo malo materijala za razmišljanje. Naši stručnjaci govore, nema šanse, valjda da bi ublažili.
Ali srbi su iskreni kad je u pitanju dno dna.
Vaš link
Vjerojatno znamo da su nas INA i HT počastile sa grande rastom Crobexa u petak, dok su ostale dionice potvrdile sell signal (pogledati TA temu). Tek toliko.
Biti će napeto ovaj tjedan.
Evo malo materijala za razmišljanje. Naši stručnjaci govore, nema šanse, valjda da bi ublažili.
Ali srbi su iskreni kad je u pitanju dno dna.
Vaš link
Pa Baron daj se ti odlući konačno. Neki dan si tvrdio da ako demokrati osvoje vlast u srbiji da će sva lova otići u srbiju a sad tvrdiš da su u infatornoj spirali pa kako će lova naših fondova tamo ako su u takvoj krizi.?????????????????????????????????????????????????????’
Komentari trgovanja.
– evo čitam cijelu ovu večerašnju temu.
– ali nikako ne uspijevam pronaći komentar koje dionice kupovati a koje prodavati i zašto ???
– ali zato se je dobro razvila tema ovih medvjeda.
– ali ne znam što uopće ti tipovi rade na ovoj temi.
– pa oni nisu vidjeli kako izgleda dionica preko godinu dana.
– a sumnjam kako će ikada u životu kupiti koju dionicu.
– pa tržište vam ne raste u jednom danu crobex na 6.000 , ili suprotno od toga crobex na 3.000 bodova.
– evo ja uspješno radim u tome području crobexa.
– trenutno sam 97% u dionicama.
– neke dionice i akumuliram, na njima očekujem i veliki rast.
– jednu dionicu takoreći samo ja kupujem cijeli tjedan,
– zašto ju kupujem ???????
– jer je strašno jeftina,
– ima fenomenalnu perspektivu,
– pozitivno posluje,
– i dijeli dividendu,
– ali Vam ipak neću reći koja je to dionica, iz razumljivih razloga jer ću je još kupovati i lagano joj dizati cijenu.
Pozdrav !
Ima brdo opcija ali evo dvije:
A) Neće ga popraviti. Cijeli svijet je u krizi dakle imaju opravdanje – kakvo takvo. Naknade uzimaju
u svakom slučaju.
B) Pomalo već mjesecima iskrcavaju dionice. Kada iskrcaju koliko im treba srušiti će tržište jako dolje
blokirati rast i krcati se na sebi prihvatljivim razinama. Pred kraj godine otpustiti kočnice i
dozvoliti malim ulagačima da dignu tržište. Eto ih u plusu.
[/quote]
ma bravo thompsone,nikako da ih prosvijetlimo.
Thompson,
nemam pojma tko si, a realbeara znam dosta dugo i razmijenili smo podosta PM-ova kao i e-mailova, a i ‘suborci’ smo i sa ostalih foruma. moj post bio je moje viđenje njegovog pisanja i to sa tobom nema nikakve veze i ne znam zašto si se osjetio prozvanim da to komentiraš [kiss]
Kako nemaš pojma tko je?
Pa po načinu pisanja je već sasvim jasno tko je.
Čak kao i njegov drugi nik, povezuje sebe i realbeara: jesmo vam ja i medonja govorili…
Vratio se na ovaj forum 12. svibnja, i od tada piše samo na ovoj temi i na dlkv.
A svi dobro znamo tko je često pogrešno ulazio i izlazio iz dlkv, i tko se teatralno upravo 12. svibnja oprostio od ovog foruma…
[/quote]
nema teorije,
za razliku, thompson ipak zna,
necu ulaziti u razlog zasto pise [smiley]
Ivana, ja cu tu dionicu dignuti prije tebe ako vidim da mi je netko previse kupuje [smiley]
@thompson/ ivek
jesi na bidu za Viro sutra?
mogao bi vratiti one minuse od kupovine na 1300 [smiley]
mislim da previše trkeljate, … pogotovo o tome kako smo precijenjeni, … pa jel ERNT skup, HT, ADRS itd.. ima ih skupih ali ima i jeftinih … ljudi mi smo ispod 4000 bodova, … mi moramo gore, dole možemo samo vrlo kratko ali na period od godinu dana ćemo sigurno gore … naravno ako nafta ne poludi.
potpuno se slazem sa tobobom da spomenute dionice nisu skupe,samo nema kupaca