Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=867&Itemid=1
malo o ZABI [rolleyes]

&

Zaboravljaš da OMF imaju iste vlasnike kao i najveći investicijski fondovi. Ukoliko se desi još jedan veliki pad kao i sredinom travnja najveći gubitnici će biti upravo investicijski fondovi zbog novog vala povlaćenja sredstava, jer oni ipak žive od naknade koju naplaćuju za vođenje računa. Ukoliko je njihova imovina veća, oni će više zaraditi.
Zašto bi rezali granu na kojoj sjede.
[wink]

Možda ja zaboravljam puno toga ali me muče neke čisto logične stvari. Evo par pitanja koja me muče:

– zašto je likvidnost tržišta tako mala kada je ono "podcijenjeno" i kada naše firme izbacuje tako "dobre" FI,
– zašto su OMF-ovi sa maksimalnim dozvoljenim kešom u oročenju do veljače 2009,
– zašto su povukli novce iz OIF-ova čim su dobili zakonsku mogućnost,
– zašto OIF-ovi (pogotovo oni manji) uglavnom skupljaju keš kao vjeverice lješnjake pred zimu i
prodaju dionice,
– zašto su uglavnom mali investitori dizali tržište sa sa razine 3200 do 4150 kada je bila takva
prilika za kupnju,
– zašto tržište nije raslo nakon isplate dividende od HT-a što je bikovski nastrojena populacija
očekivala. Pogotovo je bio očekivan ulaz OMF i OIF ali to je gotovo potpuno izostalo.
– zašto misliš da ako nisu kupovali na 3500 da će kupovati na 4000 ili višim razinama. Njima se nigdje
ne žuri, on imaju vremena beskonačno. Što li to oni čekaju da mi je znati? [wink]

Evo, ako imaš odgovore na ovo bio bih jako zahvalan. Ono što ja vidim je da su institucinalni investitori maksimalno pasivni da likvidnosti nema niti za lijek i da kada se mali ispucaju ovo bi moglo krenuti samo u jednom smjeru. Čisto sumnjam da će institucionalci čekati da se vi lijepo namirite a onda udariti po asku i dići Crobex na 6500 kako bi vi lijepo proveli Bozic i zimsko ferije. Na žalost svijet ne funkcionira tako.

Krdo opet očekuje neki fantomski rast iz nekih fantomskih razloga iako je realnost bitno drugačija. Ali krdo služi samo jednome – da manjina ima dobar pršut, sočne kobase ili ti jednom riječju bogatu trpezu. [proud]

realbear,

osim što samo pričaš o kataklizmičkom razvoju događaja, ne primjećujem da baš nudiš neka rješenja,
također primjećujem da si makroekonomiju dobro savladao te tupiš samo po njoj..svaki tvoj post je jednak onom prethodnom…kad si došao bio si osvježenje dok se sada više ništa novo od tebe ne može čuti..samo se vrtiš u krug…radije objasni da je ta tvoja teorija samo tebe i tvoje pajdaše pokopala..
dečki da ste kupovali na 3200..danas bi bili u pristojnoj zaradi, ali kako će vam to saznanje pomoći,
bojim se nikako… [tongue]
pozdrav od Febe i još uvijek vrijedi onaj poziv na cugu [smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

dečki da ste kupovali na 3200..danas bi bili u pristojnoj zaradi, ali kako će vam to saznanje pomoći,

Nije gotovo dok nije gotovo. Nitko ne očekuje kataklizmički nego ciklički događaj što je ipak razlika. Intenzitet očekivanog cikličkog događaja ćemo tek vidjeti. Ovdje mislim na cikličke događaje sa nešto većom amplitudom. [cool]

Znaš ti onu pijesmu: "Vrijeme je na našoj strani…" [cool]

Buduci da na vasem brlogu, kako cujem, vlada teska cenzura, evo sad ti mogu ovak postaviti pitanje koje mi je tamo zbrisano?

Jel pratis BDI kojem si proricao teska vremena?

(nekad treba znati i saslusati druge)…

Btw, wellcome back!

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Di ti je nestao frend tenkista?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Nije gotovo dok nije gotovo. Nitko ne očekuje kataklizmički nego ciklički događaj što je ipak razlika. Intenzitet očekivanog cikličkog događaja ćemo tek vidjeti. Ovdje mislim na cikličke događaje sa nešto većom amplitudom. [cool]

Znaš ti onu pijesmu: "Vrijeme je na našoj strani…" [cool]
[/quote]

i na mojoj…ja sam u kešu koliko sam i u dionicama 50:50….ipak održivi rast u dužem roku bi trebao ogovarati svima..kome češ inaće prodati dionice koje češ kupiti kad ocijeniš da su povoljne

[/quote]

Nije mi frend ali mi fali. Nemam pojma gdje je nestao. To je uz još par ljudio bio zaštitni znak ovog foruma!!!

[/quote]

tenk mu je na servisu

http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=867&Itemid=1
malo o ZABI [rolleyes]

Tako je! mafija.

Pravi vlasnik Zabe je Pasko Kacinari, Albanac iz Srbije koji zivi u Hrvatskoj, svima pase..

http://www.zabaraba.com/Hpasko.html

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

kome češ inaće prodati dionice koje češ kupiti kad ocijeniš da su povoljne

To je jako dobro pitanje. Treba jako dobro ocijeniti kada su povoljne. [proud] Za mene trenutno nisu. Mala bara, puno krokodila, sunce upeklo biti će bara i manja a krokodili nervozniji.

Ovi prometi su generirani uglavnom kroz trejdanje. Neka se svatko sam zapita koliko prosječno ostaje u dionicama ovih dana: 2 sata ili 3 dana. Mislim da bi na prste jedne ruke stali oni koji ulaze u long pozicije u ova vremena i na ovim razinama.

Ali što kada trejderi zamjene ZTM za Zrće??

Uostalom krajnje je vrijeme da se počnu i fondovi malo razračunavati budući ih je prviše na tržištu. Kada se slonivi tuku miševi im se ne bi trebali motati među nogama.

mislim da previše trkeljate, … pogotovo o tome kako smo precijenjeni, … pa jel ERNT skup, HT, ADRS itd.. ima ih skupih ali ima i jeftinih … ljudi mi smo ispod 4000 bodova, … mi moramo gore, dole možemo samo vrlo kratko ali na period od godinu dana ćemo sigurno gore … naravno ako nafta ne poludi.

Cookie Monster

New Report

Close