Analitičari u americi također predviđaju rast burzi i idući tjedan očekuju da će biti jak kao prošli što znači da bi se i mi mogli probiti iznad 4200 bodova.
Vaš link
Ovi fond manageri su čudne biljke, pa umjesto da kupnjom po ovom cijenam čim prije nadoknade ovogodišnji minus oni čekaju više cijene za ulazak.
Odmah se vidi da ne troše svoj novac, već moj i od sviju nas. [cry]
Čitao sam neki članak da fond menadžeri većine dioničkih fondova nemaju keša za kupovinu dionica jer ljudi još uvijek izlaze a gotovo nitko ne uplaćuje lovu. Pa sad većinom organiziraju reklamne kampanje u kojima nude ulaz u dioničke fondove bez naknada!!!!!!!!
Jedino tko ima malo više love su ti dvatri dionička veća fonda i mirovinski fondovi. A koliko vidim mirovinski fondovi troše nekih 50 milijuna kuna na dionice mjesečno tako dok god se oni malo jače ne ukljuće u tržište nema rasta.
ja bi takođe želeo da budem kapitalista koji zarađuje i kad prodaje sa gubitkom od 80 odsto,
jel možeš ili ne možeš da me savetuješ kako to realizujem?
***obrisano***
– dakle idemo s primjerom jedne izmišljene dionice.
– ključna riječ u postu koga niste razumijeli je tjedan, eng. prijevod za to bi bio week.
– 1.10.07 kupila sam dionice Šumadije po 100 dinara.
– u ovome tjednu u ponedjeljak 26.5.08 su dionice Šumadije bile 200 dinara.
– u ovome tjednu u petak 30.5.08 su dionice Šumadije bile 210 dinara.
– a ja sam dionice Šumadije prodala u srijedu po 204 dinara.
– tako sam ja gospodine Sisoje u ovome tjednu sa zaključnom cijenom od petka bila u minusu kod prodaje .( to sam i napisala kod 80% prodanih dionica).
– znači nisam zaradila max 110%, ali ja sam zadovolja zaradom na Šumadiji od 104%.
Pozdrav !
ja bi takođe želeo da budem kapitalista koji zarađuje i kad prodaje sa gubitkom od 80 odsto,
jel možeš ili ne možeš da me savetuješ kako to realizujem?
***obrisano***
– dakle idemo s primjerom jedne izmišljene dionice.
– ključna riječ u postu koga niste razumijeli je tjedan, eng. prijevod za to bi bio week.
– 1.10.07 kupila sam dionice Šumadije po 100 dinara.
– u ovome tjednu u ponedjeljak 26.5.08 su dionice Šumadije bile 200 dinara.
– u ovome tjednu u petak 30.5.08 su dionice Šumadije bile 210 dinara.
– a ja sam dionice Šumadije prodala u srijedu po 204 dinara.
– tako sam ja gospodine Sisoje u ovome tjednu sa zaključnom cijenom od petka bila u minusu kod prodaje .( to sam i napisala kod 80% prodanih dionica).
– znači nisam zaradila max 110%, ali ja sam zadovolja zaradom na Šumadiji od 104%.
Pozdrav !
[/quote]
Ja sam te shvatio i prvi put kada si napisala što si mislila po tim da si prodala s minusom a u biti zaradila. Ali mogla si to malo bolje napisati. Mogla si napisati da si prodala dionice i zaradila njima alio da si ih mogla u petak još skuplje prodati da ih nisi prodala u srijedu. [wink]
Drugarice Jovanka7
vidim da vi umete i da hedžujete upravljanjem rizkom pa bi želeo da vam ponudim posao u Jugobanci ako prihvatate. plata dobra, radna okolina lepa, ured u Pančevu čeka samo na vas.
javite mi na privat da li prihvatate
jer ste imali veca sredstva i jer je CROBEX u zadnjih par godina rastao po takvoj stopi da je 95% ljudi zaradilo.
– tu bi još nadodala.
– tko god je pravio disperziju kod ulaganja i nije imao pojma o ulaganju stvarno nije bilo šanse izgubiti na burzi.
– stvarno se je vrlo lako mogao zaraditi veliki novac.
– i sve navodne navlakuše na ovome forumu su bile fenomenalne prilike za zaraditi velike novce.
– sada su ta vremena iza nas.
– sada trebamo biti zadovoljni i s puno manjim prinosima.
– a lijepo smo vidjeli kako izgleda jedna velika korekija.
– danas se opet lijepo može zarađivati na ovim čestim rastovima i padovima,
– teško je uhvatiti same vrhove i dno, ali po meni se uvijek može uhvatiti trend.
– i ono najvažnije, danas je stvarno potrebno i veliko znanje.
Pozdrav !
Analitičari u americi također predviđaju rast burzi i idući tjedan očekuju da će biti jak kao prošli što znači da bi se i mi mogli probiti iznad 4200 bodova.
Vaš link
– hebiga, ali mi ne znamo što predviđaju gospoda Baron, Crni Ivo, Thomson …….
– te ja predviđam veliki broj njihovih postova za vrijeme trgovanja,
– ipak moramo znati kako su ta gospoda 100% u kešu,
– a po mojim procijenama i većina forimaša je u keš poziciji minimalno 50%,
– po meni taj keš će i dizati cijene na našoj burzi.
Pozdrav !
Pozdrav svima, nije me dugo bilo ovdje iskreno da kažem boli me glava od ovog blještavila, sve mi je nekako nepregledno, a ni međed mi ne stane u Avatar
Svejedno prošlih dana su po medijima počele šekulacije oko INA, skeptičan i mračan kakav jesam ja to odmah povezujem sa npr. izvješćem DZS-a o stanju deficita robne razmjene u nas [cool]
Bilo kako bilo, mislim da nam je svima prilično jasno da nam nema previše kruha na ZSE-u (a bome i državi) sve dok se INA ne proda po masnoj cijeni.
Deficit tekuće transakcija plaćanja ne znam kako će se zdravo pokrit. Od turizma ove godine ne treba previše očekivati zbog usporavanja u Europi i krize u PIGS državama (Portugal, Italija, Grčka, Španjolska) koja će naravno izazvati i dampiško rušenje cijene konkurenata i time smanjiti potrošnju + siguran manji broj dolazaka iz Italije i za vrijeme prvenstva u nogometu. Deficit robne razmjene je stravičan (5 milijardi kuna u prva četri mjeseca više nego prošle godine) , penzioneri iz Njemačke pomalo ide Bogu za kurira pa se transferi smanjuju iz godine u godinu, a kamate koje plaćamo na dug su sve veće i veće. Po meni ove godine idemo dobrano preko 10% deficita tekuće bilance plaćanja u odnosu na GDP.
Znači taj deficit tekućih transakcija se mora pokriti kapitalnim/financijskim transakcijama odnosno ako se ne uspije HNB mora smanjivati devizne rezerve. Dodatani problem je kad kreditori skuže da ćemo trošit devizne rezerve na račun potrošnje i zadržavanja standrada dobivamo junk rejting dok si rekao MMF.
Roha se naravno time bori smanjivanjem rezerve bankama jer je dodatno zaduženje najlakše i najbezbolnije kratkoročno. U prva tri mjeseca smo se zadužili 1 milijardu EURA (34.4 milijarde), od čeka većinu čine banka. Ovim tempo ako se zaduživanje nastavi idemo na 100% duga u odnosu na GDP, a to opet vjerojatno opet znači junk rejting i mjere stabilizacije i teror pod kontrolom MMF-a.
Banke se se opet nešto dokapitalizirale u ožujku što je dobro, ali nikako ne može pokriti sve. Kad dodamo povlačenje dividendi HT, Ericsson, Pliva… pritisak na neto odljev kapitala je neizdrživ. Možda najpozitivnija a slabo vidljiva stvar što se tiće bilance plaćanja je povlačenje sredstava ulagača iz investicijskih fondova. Naime fondovi su prilično rasprodali stranu imovinu i time vratili sredstva u državu.
Nešto će dakle morat popustiti ili ćemo imati smanjivanje potrošnje i investicija (hard landing) ili ćemo krenut u rasprodaju. Naravno što duža i gora recesija u Amera bila to će se više odraziti na Europu a time i na nas i bojim se da bi mogli prodavati ispod cijene, kao što je bivše vlasti uradile sa HT-om, Tuđman kad smo mi bili u recesiji 98-99, Račan kad je svijet bio u bear marketu 2000-2003.
ovom bi prilikom zazeleo nasem drugu sisoju dobrodoslicu na ovaj forum,uz iskrene nade da ce svoja kapitalna sredstva pretociti na ovaj market te ga napokon pokrenuti.nemojte se obazirati na neke provinciske komentare jer neke nase drugarice nisu upoznate sa vasim plodnim ulaganjima,te sa vasim likom i delom.znate kako bi nas narod kazao mladost ludost.
@RealBear
Izgleda da su provokatori uspjeli u svojoj namjeri…dobro nam došao natrag i da čujemo opet tvoje konstruktivne komentare…