Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– u ovom tjednu sam otprilike na 80% dionica koje sam prodala u minusu kada gledam cijene od petka, ali je moj portfelj ipak završio u debelom plusu.

– stalno objašnjavati, pa dosadilo mi je to.
– ali ako ne možete shvatiti ovu jednu rečenicu ostavite se burze, investiranje jednostavno nije za Vas, pogubiti ćete i to malo novaca što imate.

– a sada objašnjenje za one koji slabije shvaćaju (upotrijebila sam zbilja najblaži izraz).
– radim s velikim portfeljem, u zicere se takoreći nisam dirala.
– puno sam prodavala, ali to su sve bili mali paketići, prodala sam cca 10% svoga portfelja od ponedjeljka do petka.

– morate svhatiti razliku moga rada i rada np. Barona,
– on kupi jednu ili dvije dionice s 30.000kn i sada je u dionicama 100%,
– kada to proda, a ako proda po kupnji, on je za manje od 1min ponovno u kešu 100%.

– kod velikog portfelja to jednostavno nije moguće, bez većeg dizanja ili rušenja cijene dionice.
– e sada te dionice koje sam u ovom tjednu prodavala, na 80% njih je bila manja cijena u petak, znači na svim tim prodajama sam u malom minusom, ali većinu tih dionica sam kupila po puno nižim cijenama, dakle u plusu sam skoro na svima,
– 20% prodanih dionica u ovome tjednu je u petak bilo na većim cijenama, znači tu sam profitirala.

– moj portfelj je završio u debelom plusu, normalno jer sam trenutno 97% u dionicama, i 90% portfelja niti nisam prodavala, ina, ht, adrs i još par nelikvidnih.

– i ako je ovo za Vas viša matematika koju ne možete kužiti ostavite se investiranja ili
– pratite investiranje Barona, Crnog Ive i Thomsona,
– oni su pametni,
– oni sve znaju,
– ni se jako brinu za Vaše novce,
– čitajući njih sigurno nećete izgubiti svoje novce,
– vjerovatno će Vam preporučiti kupnju na crobex 4.500 kada bude jasmi macd signal podržan s RSI i chaikin money flow.

– I love this game.
Pozdrav !

ivana7
– e sada te dionice koje sam u ovom tjednu prodavala, na 80% njih je bila manja cijena u petak, znači na svim tim prodajama sam u malom minusom, ali većinu tih dionica sam kupila po puno nižim cijenama, dakle u plusu sam skoro na svima,

Daj se odluči zlato,jesi ti to u plusu ili u minusu.Vjeruj mi meni je svejedno ali čisto zbog tebe….. [rolleyes]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

@thompson
Kada malo prelistam nekako mi se čini da se ovdje odvija igra mačke i miša. Mačak su stari lopovi amerikanci a miševi svi ostali. Ako je itko pogledao bilo koje od njihovih izvješća koje daje država može se samo zaključiti da su u državnoj administraciji zaposlili sve glavne propalitete iz firmi tipa Enron ili Worldcomm. Sve živo i mrtvo se lažira i stvara se virtualna realnost kako je sve OK i eto "nazire se svijetlo na kraju tunela".

Dobro primječuješ,sve lažirano,ali ne samo kod amera,da bi vidio lažirana izvešča ne moraš u ameriku.Zato sam pitao neki dan tpetrova zašto toliki značaj daje lažljivim analitičarima i kako su ti isti analitičari procjenili Enron pred sam kolaps.Naravno nije odgovorio jer nezna,što mu ja nezamjeram jer ipak se on ubraja u" mlade snage".
Odgovorit ću mesto njega.Od 17 vrstnih analitičara 16 ih je tvrdilo da je Enron "zdravkodren"a samo jedan je tvrdio suprotno.Mislite da je svih 16 bilo glupo??Ni govora ,nisu glupi ali su zato plačeni lažovi,kako onda tako i danas. [angry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

…ja pak mislim da Ivana7 najbolje zna…s druge strane ni u matematici dva i dva nisu uvijek četiri… [rolleyes]

Poettering: Hrvatska bez prepreke na putu u EU
Autor/izvor: Seebiz/HINA

ZAGREB – Predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering izjavio je hrvatskom dnevnom listu u izdanju od subote da trenutno ne vidi nikakvu prepreku koja bi mogla zaustaviti ili usporiti Hrvatsku na njezinu putu u Europsku uniju (EU).

Evo još jedna dobra vijest za sve nas, osim Barona, Thompsona i Crnog Ive.
Kolegi Thompsonu preporučujem da se radije primi pjesme i lakih nota a da se ostavi prognoziranja ekonomskih slomova.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Kolegi Thompsonu preporučujem da se radije primi pjesme i lakih nota a da se ostavi prognoziranja ekonomskih slomova.

Kolega Thompson ne prognozira apsolutno ništa nego je iznio isključivo argumente.
Vrlo rado ću poslušati kolegu ententinisa kada uz svoju preporuku bude iznio i poneki argument. Lake note i pjesme ne spadaju na ovaj forum.

Bar nije dosadno. I u subotu se mora o nečemu pisati. A da malo promjenimo temu?
Naime interesira me šta će se desiti ako MOL skupi 39% INE, zar onda nisu obavezni dati ponudu za preuzimanje sviju dionica? Ili i Mađari imaju običaj da pola portfelja prepišu na babu,a pola na ženu koja mu posle zbriše sa mlađim Zoltanom ili Atilom npr. Pitao sam ovo na temi INA ali niko da mi odgovori. Tu je ipak veća kritična masa pa neka se neko stručan potrudi da dadne odgovor. Jer po mome 25%+1 dionica ili nek bude 30% poslije toga slijedi obvezavajuća ponuda o preuzimanju jedino ako nije prepisano na spojene osobe.

who dares, wins

Koliko ja znam bio je jedan odgovor na temi INA u tom smjeru.
Malo pogledaj na temi, bio je jedan članak iz Hanfinog pravilnika.
Koliko sam ja bio shvatio, po tom pravilniku ne moraju dati obvezujuću ponudu.

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

ZNAM DA SU ISTE VJESTI ALI IH DOBRO PRENESESE http://www.seebiz.eu/hr/politika/poettering-hrvatska-bez-prepreke-na-putu-u-eu,16739.html http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e093dba2-e82b-4b3e-aa87-621495c6f032&ref=lastadd http://www.poslovni.hr/80769.aspx http://www.poslovni.hr/81252.aspx

promet je slabašan jer se novci vjerojatno čuvaju za Srbiju … čuo od kolege iz BG-a da su Tadići milimetar od osvajanja vlasti (previranja unutar sps-a koče …)

Ako pobjedi Tadić ode lova u Srbiju. Tko će onda dizati ovu našu burzu?
[/quote]
Zašto bi sva lova otišla u srbiju. Non stop govoriš o nekakvim argumentima i kako svi drukaju a ka ti ne drukaš kad govriš da će u sluučaju tadića sva lova otići u srbiju. Pa evo ti nekoliko razloga zašto ne bi sva lova trebala otići u srbiju ako pobijedi tadić:
SRBIJA:
inflacija na godišnjoj razini 11.6%
belex: p/e 25
imaju s eu samo ssp

Hrvatska:
moguć ulazak u eu 2010 a završetak pregovora 2009
p/e crobexa oko 22
inflacija na godišnjoj razini 5.6%

Prema ovim pokazateljima Hrvatska ima daleko bolje fundamente od Srbije. Pa prema ovim pokazateljima ja ne vidim zašto bi Srbija bila ulagaćima privlačnija od Hrvatske. Možda ljudima poput tebe i jest ali ja mislim da ipak pravi strani investitori bolje se razumiju u fundamente tržišta.

Koliko ja znam bio je jedan odgovor na temi INA u tom smjeru.
Malo pogledaj na temi, bio je jedan članak iz Hanfinog pravilnika.
Koliko sam ja bio shvatio, po tom pravilniku ne moraju dati obvezujuću ponudu.

Nema na INI ništa sličnog unatrag do 18.05. ne da mi se dalje tražiti. Ako je tako zašto onda MOL stoji ko ukopan na točno 25%? Ako kupuje onda to radi na spojenu osobu baš zbog toga. Sjetite se samo slučaja Fižulić i par dionica Magme koje je namjeravao pokloniti pa je greškom kupio na svoje ime! Taj slučaj je malo utihnuo ,a baš me zanima kroz koji obrazac mu je Hanfa to oprostila ili to još pravno nije gotovo.

who dares, wins

Bar nije dosadno. I u subotu se mora o nečemu pisati. A da malo promjenimo temu?
Naime interesira me šta će se desiti ako MOL skupi 39% INE, zar onda nisu obavezni dati ponudu za preuzimanje sviju dionica? Ili i Mađari imaju običaj da pola portfelja prepišu na babu,a pola na ženu koja mu posle zbriše sa mlađim Zoltanom ili Atilom npr. Pitao sam ovo na temi INA ali niko da mi odgovori. Tu je ipak veća kritična masa pa neka se neko stručan potrudi da dadne odgovor. Jer po mome 25%+1 dionica ili nek bude 30% poslije toga slijedi obvezavajuća ponuda o preuzimanju jedino ako nije prepisano na spojene osobe.

ne moze skupiti 39% jer im ivana nece prodat po ovim cijenama.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

New Report

Close