Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Komentari trgovanja.

– danas, odnosno po satu jučer sam puno toga prodavala, i naravno kupovala.
– ali zbilja ide teško, normalno ne poklapam kupnju.
– na jednoj dionici a prodavala sam samo par komada, jedan isto tako sitan nalog s desetak komada pet puta je išao ispod mene za lipu, pustila bih ga bez problema, ali to je bio skriveni nalog, i stalno je s kupnje išlo po isto komada, a nalog stalno ostajao.
– ukupno sam bila na prodaji na 8 dionica, ali je išlo slabo te sam morala malo prodavati INA, ERNT i HUPZ.
– i dalje kupujem par nelikvidnih, i smanjujem svoj portfelj na puno manji broj dionica.
Pozdrav !

mozda ti je bolje trenutno ERNT nego kes.

svaka skola se placa.sto je skola skuplja obrazovanje je kvalitetnije.

da, vidi se po prometu, pozdrav.

ivana da cujem tvoje misljenje hoce li i ove godine polovica 6,7 i 8 mjesec biti stagnacija.jer kakvi ce tek onda biti prometi?

Komentari trgovanja.

– ali zbilja ide teško, normalno ne poklapam kupnju.
– na jednoj dionici a prodavala sam samo par komada, jedan isto tako sitan nalog s desetak komada pet puta je išao ispod mene za lipu, pustila bih ga bez problema, ali to je bio skriveni nalog, i stalno je s kupnje išlo po isto komada, a nalog stalno ostajao.
– ukupno sam bila na prodaji na 8 dionica, ali je išlo slabo te sam morala malo prodavati INA, ERNT i HUPZ.
– i dalje kupujem par nelikvidnih, i smanjujem svoj portfelj na puno manji broj dionica.
Pozdrav !

vrlo koristan i decidiran post ! [lol]
sada sve znamo ! [lol]

Poštovani kolege investitori, sljedeći članak će vam se zasigurno svidjeti!

Burze: Je li upravo danas idealan trenutak za kupnju dionica?
http://www.poslovni.hr/81194.aspx

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

Dobro si to složio. Mislim da tko već nije kupovao do sada neće ni danas, ali hoće sigurno slijedeći tjedan. Samo po kojim cjenama.

Poštovani g Petrov, idealan trenutak za kupnju dionica je bio kada su W. Buffet i kojekakvi analitičari predviđali smak svijeta , depresiju itd, recesija i tko zna što sve ne, nije ni sada loše za ući ali daleko je od idealnog jer kada počnu hvalospjevi , pametan novac je već na tržištu

Poštovani kolega Che, ako sugerirate da je dobro trgovati "contrarian" strategijom prema izjavama analitičara objavljenih putem medija, ne mogu se složiti s vama. Ugledni inozemni financijski portali prate statistiku pouzdanosti prognoza "javnih analitičara" i kada netko samo pokuša drukati brzo ostane bez bilo kakvog pristupa medijima… Naravno, ne mora analitičar globalnog tržišta svaki puta biti u pravu. "To je ipak globalno tržište kapitala, nepredvidljiva zvijer koju nije moguće ukrotiti". Za razliku od domaćeg u kojem četiri bankarske grupacije kontroliraju više od 80 posto tržišta i cijene dionica iznose koliko oni odrede. "Cornered Croatian stock market", kako bi rekao jedan moj kolega.

Pohlepa špekulanta tjera da zauzme preveliku rizičnu poziciju. Taština mu ne dozvoljava da prizna grešku transformirajući ga u navodnog "dugoročnog investitora". Ali on to nije jer nitko ne zaslužuje nazivati se investitorom ukoliko je emotivan. Zato pamet u glavu: kupuj podcijenjene dionice i dobro diverzificiraj svoj portfelj.

petrov jel to za nasu burzu ili americku.

Poštovani kolega Che, ako sugerirate da je dobro trgovati "contrarian" strategijom prema izjavama analitičara objavljenih putem medija, ne mogu se složiti s vama. Ugledni inozemni financijski portali prate statistiku pouzdanosti prognoza "javnih analitičara" i kada netko samo pokuša drukati brzo ostane bez bilo kakvog pristupa medijima… Naravno, ne mora analitičar globalnog tržišta svaki puta biti u pravu. "To je ipak globalno tržište kapitala, nepredvidljiva zvijer koju nije moguće ukrotiti". Za razliku od domaćeg u kojem četiri bankarske grupacije kontroliraju više od 80 posto tržišta i cijene dionica iznose koliko oni odrede. "Cornered Croatian stock market", kako bi rekao jedan moj kolega.

Poštovani gospodine P., zar stvarno mislite da li silni "analitičari" samo iznose svoje mišljenje!
Ma da!
Tolika lova u pitanju, a ne padne im na pamet da malo zamute vodu!! [wink]

Nije sve tako sivo.....

Poštovani kolega Kairos, investicijski savjetnici 15 brokerskih društava imaju statistiku točnih prognoza oko 37 posto. Ja sam dok sam svoje prognoze iznosio tu statistiku imao iznad 60 posto. Imao bih tu statistiku i višu od 70 posto da nisam bio "previše oprezan" zbog negativnih komentara čitatelja te ne jedanput prognozirao stagnaciju kada sam očekivao pad.

Pogledajte samo kako ocjene mojih tekstova variraju: čim prenosim negatvna očekivanja (čak ne i svoja) dobijem ocjenu čitatelja 1%, a kada su očekivanja pozitivna 100%…

od 20. – 26 .05. , te jučer je bilo lijepo za kupovati ; dok je god ovako niska likvidnost , niske cijene pojednih dionica , više loših nego dobrih vijesti , te nesigurnosti globalnog tržišta , pravi je monenat za kupnju.
kupovao sam ove dane i nisam pogriješio.

ova vijest je svakako dobra i pozdravljam je, ali ona može utjecati na rast dionica ,ne njihov
pad ,stoga nisam baš siguran da je danas pravi monenat za kupnju.
mislim da je bolje malo sačekati dok nafta opet naraste , jer je njezina veća cijena najvećim dijelom uzročnik nestabilnosti i bojazni na tržištu.

opet, ako je jučerašnji dan odskočna daska koja će uvjetovati stabilnost tržišta na duže vrijeme , onda bi itekako mogao biti pravi trenutak za kupnju, ali samo pod tim uvjetom.

ipak, zbog općenite volatilnosti i nesigurnosti globalnog tržišta skloniji sam prvotnom razmišljanju.
pozdrav.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

New Report

Close