Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislis korekcija cijene nafte..

pa onda ove jednadzbe [thumbsup]

nafta je ionako veliki balon

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

kako se ono kaže MAŠALA http://finance.yahoo.com/

Nadam se da su oni koji to dosad nisu znali, zadnjih dana shvatili da kad god nas bombardiraju vijestima poput "Amerika tek ulazi u recesiju", "Cijene nafte će srušiti cijene dionica", "Najveća svjetska kriza dosad"…i slično, pogotovo od strane W.B. i drugih financijskih stručnjaka, da je kriza odavno prošla i da ta gospoda u tom trenutku kupuju! Ili možda neki misle da takvi velikani po stečenom bogatstvu, nisu imali nešto sitno za platiti da imaju informacije o stanju gospodarstva i prije nego što se to svima objavi i kad svi počnu ko ludi kupovat kao što je to danas na NYSE?

Slična stvar je i s ovim našim stručnjacima na forumu, kad ih se skupi puno koji postaju samo negativne naslove, opet "buy signal"! A kad počnu ruže cvjetat i svi počnu svršavat od sreće zbog predivnih novinskih naslova i izjava W.B i ostalih, naravno i kad se kauč preobrazi u nekakvog nabrijanog ubojicu medvjeda, onda je "sell signal"!

Živjeli!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Izgleda da se u americi krenulo u malo žešću kupnju jer je zlato u 2 dana palo 50$ a i nafta je pala 4$ danas ima li tko kakvo mišljenje jel će to dati znak i našim ulagačima i institucionalnim investitorima da žešče uđu u dionice i povećaju lividnost tržišta.

Sutra bi se moglo zazeleniti, ali baš ono…..
Rast GDP u USA 0,9% u prvom kvartalu, a sve projekcije su išle oko 0,6%.
Istovremeno to je porast od 50% u odnosu na zadnji kvartal 2007.
A nafta je očito u silaznom trendu. Za sada pad 0d 3 – 4 US$/ barelu.
Gdje ćeš bolji signal.

Dobro je netko rekao ovdje na forumu da je stanje tržišta u Americi iznenadilo ove naše manadžerčiće. Krivo su procjenili naftni balončić i nisu se ukrcali na vrijeme. Više su vjerovali izjavama pojedinih indijanaca koji su se istovarali dok su pričali priče i napucavali naftu. E sad kad su uvidjeli da su zakasnili sad treba smisliti kako srušiti tržište kod nas da se povoljno ukrcaju. [thumbsup]

Nafta i dalje pada. Isporuke za 7. mjesec – pad od 4,5 dolara, a trguje se još 10 minuta!

Low = Last = 126,50! Pad 4,41US$.

Ispričavam se na pitanju, znam da nije mjesto, ali dali netko zna dali postoji neki programčić za mobitel, koji ispisuje stanje određenih dionica na ZSE, ili drugim burzama, da to radi automatizmom kao recimo WorldMate, koji ispisuje vremensku prognozu za zadano vrijeme i grad,

Dobro je rekao poglavica Geronimo, američke burze stoje sve bolje, a mi danas u minusu
A što se tiče radikala i srpske politike………….e pa njih više nitko ne shvaća ozbiljno, oni su sad još problem samo sami sebi i nikome više.
Toliko o utjecaju zbivanja u Srbiji na našu burzu

Evo slike

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Jeste li pomislili možda da je ovo pumpanje Amerike, čisto jedan veliki BULL TRAP, u kojem će se iskrcati veliki. Kako mogu ljudi biti pozitivni u ovo doba recesije.
Recesija ide u valovima, kao i cunami. A mi smo tek preživjeli prva val. Svaki val je jači.
Noć.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Komentari trgovanja.

– danas, odnosno po satu jučer sam puno toga prodavala, i naravno kupovala.
– ali zbilja ide teško, normalno ne poklapam kupnju.
– na jednoj dionici a prodavala sam samo par komada, jedan isto tako sitan nalog s desetak komada pet puta je išao ispod mene za lipu, pustila bih ga bez problema, ali to je bio skriveni nalog, i stalno je s kupnje išlo po isto komada, a nalog stalno ostajao.
– ukupno sam bila na prodaji na 8 dionica, ali je išlo slabo te sam morala malo prodavati INA, ERNT i HUPZ.
– i dalje kupujem par nelikvidnih, i smanjujem svoj portfelj na puno manji broj dionica.
Pozdrav !

New Report

Close