http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a5703fdb-5b55-47b1-85aa-2f629d2c0695&open=sec
Zanimljivo, izgleda da su veliki u fazi akumulacije.
A ovi su u fazi "deflacije":
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=8ee3a9e6-0a01-41ff-bc64-877b320b64eb
Zar ti doista misliš da je to stvarni nalog za kupnju
Ne kolega, to je nestvaran nalog za kupnju…… [lol]
A Vi ste iz Svemira kolega ?
Samo kažem da su danas bespućima crobexa trgovali uglavnom mali investitori, vidi se po prometima i po omjeru protrgovanih/transakcije, pa tako i na ingri. A taj nalog sigurno nije stavio mali, a sad je li domobran ili akumulacijska brana Peruče vidjet ćemo sutra.
P.S. Posjedujem Ingru, dao Bog i fondovi da sutra idemo gore [smiley]
Uvođenje strože kontrole na to kome i zašto HBOR daje kredite je samo pozitivno , IMHO [wink]
Al neću više o tome.
ovi ameri su već peti put okrenuli iz crvenog u zeleno, fakad se ne mogu odlučit, nekome bu se zavrtilo, nevjerojatno, to se ne vidi svaki dan [lol] [lol] [tongue]
ovi ameri su već peti put okrenuli iz crvenog u zeleno, fakad se ne mogu odlučit, nekome bu se zavrtilo, nevjerojatno, to se ne vidi svaki dan [lol] [lol] [tongue]
Trebao si tek jućer pratiti ja mislim da su se nekih 30 puta prebacivali iz zelenog u crveno i obratno
Nažalost, zadnjih dana vidi se koliki je što psihološki, što ekonomski, utjecaj cijene nafte i spekulativnog kapitala vezanog uz nju. Čim skoči za dolar dva, popušta i DJ i S&P, previše straha i nervoze su unijeli navlakači Pickens i kompanija s najavama 150$/bbl. [undecid]
znači sutra idemo opet malo dolje za promijenu….dugo nismo [smiley]
jeste li popili tablete protiv morske bolesti?
(od 0- 1 % +- ne računam ko pomak indexa)
poruka sa cnbc-a
dont sell in may and go away!
a vi shortajte! [lol]
sad kad to Sprajc kaze!,
pozdrav zoki!
"Svjetski investicijski fondovi okreću se dionicama"
Vodeće svjetske investicijske kompanije povećale su u svibnju udjel dionica u svojim portfeljima na najvišu razinu ove godine, no i dalje su oprezne zbog slabog rasta svjetskog gospodarstva i visoke inflacije.
Ovo je po istraživanju Reutersa.
Mislim da se ova vijest može povezati s onom porukom s NBC-a
vidim da nafta pada unatoć padu zaliha za milijuna. To može značiti samo jedno. Korekcija je neminovna. Niža cijena nafte=niža inflacija=viša cijena dionica [thumbsup]
vidim da nafta pada unatoć padu zaliha za milijuna. To može značiti samo jedno. Korekcija je neminovna. Niža cijena nafte=niža inflacija=viša cijena dionica [thumbsup]
Padu zaliha za 9 milijuna barela sam mislio reći.