Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Molim nekoga tko zbilja pouzdano zna kako se sada točno formira cijena na otvaranju kad se nalozi preklapaju? Moj je dojam da svaki puta drugačije… nakon ovih promjena na burzi.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=19382
[/quote]
hvala, pogledao sam. Tako sam i zamišljao, ali mi još uvijek nije do u lipu jasno, pogotovo kad su kompliciranije situacije od navedene u primjeru. Npr. HT jutro nakon dividend-day, sve je prošlo po 285 iako je bilo naloga na kupnji i na 300 kn…. S druge strane, gledam primjerice jutros ATPL na otvaranju: čini mi se da su npr. u ta dva slučaja primijenjene dvije sasvim različite metodologije izračuna srednje cijene… (Nisam precizno računao, nego samo nabrzinu napamet, pa sam možda napravio i neku pogrešku…)

Ludnica.

[yawn]

Da se kupi samo jedna dionica sa aska sastavnica CROBEXA, bili bismo na +0,5%, a ne na -0,5%…

Točno! Prepucavate se da li je zeleno ili crveno. Totalno irelevantno da li je index UP ili DOWN. Ono što je bitno je da je LIKVIDNOST MIZERNA a to je NEGATIVNO.

No nema brige. Sada će vam se manji fondići postaviti na bid sa malo većim nalozima i pokušati vas uvjeriti da stvar kreće prema gore. U strahu da ne popuši vlak krdo će opaliti po asku a ti isti fondići će se iskrcavati na željenim cijenama.

Štos star koliko i burza ali ga krdo bez iznimke puši u 100% slučajeva.

Ovdje upišite svoj komentar…

——————————————————————————–
Moody’s: Hrvatska u opasnoj zoni, moguće smanjenje rejtinga

Ljudmila Burmistrova
ljudmila.burmistrova@business.hr
29.05.2008 11:06
Pročitaj komentare(2)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ({PostCount})
Ocijenite članak(1)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.

Makroekonomski stres neprestano se povećava među državama u razvoju i počinje dostizati kritičnu razinu, tvrde analitičari međunarodne agencije Moody’s Global.
Svijest o disbalansu

Nekoliko godina deficita i jake kreditne ekspanzije učinilo je nekoliko zemalja ranjivima u procesu brze i teške ekonomske prilagodbe, pa se može govoriti i o tzv. teškom slijetanju. Iako se ekonomski disbalans gradi već dulje vrijeme, svijest tržišta o tom debalansu i zabrinutost zbog mogućih posljedica izrazito su se povećali u posljednjih devet mjeseci.

malo vijesti o nafti
http://www.cnbc.com/id/24861881

Ludnica.

[yawn]

Da se kupi samo jedna dionica sa aska sastavnica CROBEXA, bili bismo na +0,5%, a ne na -0,5%…

Točno! Prepucavate se da li je zeleno ili crveno. Totalno irelevantno da li je index UP ili DOWN. Ono što je bitno je da je LIKVIDNOST MIZERNA a to je NEGATIVNO.

No nema brige. Sada će vam se manji fondići postaviti na bid sa malo većim nalozima i pokušati vas uvjeriti da stvar kreće prema gore. U strahu da ne popuši vlak krdo će opaliti po asku a ti isti fondići će se iskrcavati na željenim cijenama.

Štos star koliko i burza ali ga krdo bez iznimke puši u 100% slučajeva.
[/quote]

točno tako kolega .

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Danas repriza jučerašnjeg dana, prema kraju dana počet će se čistiti po asku, i završavamo u plusu.
Tako se čini po stanju trgovine trenutno, a i ostale stvari du nam na ruku, poput dobrih vijesti sa vanjskih burzi.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

barone, barone… ti uvijek griješiš [tongue]

dovoljno je vidjeti kako si još ko von braun "stvarao dugoročni portfelj" u 9. mj kad je sve bilo 30% skuplje, a onda prodavo debelo ispod 4000. iskreno na tren si me prestrašio kad si prije koji mjesec počeo drukati up up na par dana ali opet si brzo okrenuo ploču [lol]

p.s. evo crobex je sa -0,6 došao na -0,5. klasični bull trap [lol] [tongue]

Ne razumijem, o čemu mi pričamo, o meni i mojim ulaganjima u svezi kojih imaš netočne informacije, ili o marketu. Vidim da si malo kranky. Oladi buraz.
[/quote]

imaš pravo moje isprike. to je jednostavno moj organizam kriv. naime, izrazito sam alergičan na idiote. pokvario mi se ignore gumbić u glavi na sekundu.

pa ajde da i ja tako počnem pisat… evo porasli smo sa -0,6 na -0,35 što je očito naznaka dugoročnog up trenda… pogotovo kad je likvidnost ovakva mizerija[yawn]

Danas repriza jučerašnjeg dana, prema kraju dana počet će se čistiti po asku, i završavamo u plusu.
Tako se čini po stanju trgovine trenutno, a i ostale stvari du nam na ruku, poput dobrih vijesti sa vanjskih burzi.

Slažem se u potpunosti.

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

Veoma izgledan scenarij, dolar jaca, nafta se polako ispuhava, ne vidim baš nekih razloga za pad. Da nema tolko daytradera na zse bili bi vec dobrano u plusu..

Budući moderator zahtjevaju transparntnost mora da im je ovaj post promakao. Osim ako cijenjeni kolega nema neku "skrivenu" namjeru? [cool]

Sukladno postu imao bih par pitanja za pojašnjenje ako ima kolega vremena.

Zbog čega mislite da stanje trgovine vodi u plus? Zbog "velikog" prometa?

Posebno bi me zanimale navedene dobre vijesti. Da li ste možda mislili na ove:

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=974c2249-e761-467e-b18f-55d5659c7b64&open=sec

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=8c51c2b4-85af-4456-9ab4-93e2c5bcc5d6&open=sec

http://www.hnb.hr/propisi/odluke-centralno/h-odluka-mimim-potrebnim-deviz-potrazivanjima.pdf?tsfsg=71915f4807059aee0e73855c11fcf17d

Meni se vijesti ne čine nimalo dobre ali opet to ovisi o gledištu. Ako tome dodamo da veći OIF i OMF skupljaju kune kao vjeverice lješnjake pred zimu svašta bi se dalo zaključiti ali teško ono što je navedeno u vašem postu.

Veoma izgledan scenarij, dolar jaca, nafta se polako ispuhava, ne vidim baš nekih razloga za pad. Da nema tolko daytradera na zse bili bi vec dobrano u plusu..
[/quote]

nick-ime ti stvarno odgovara…

New Report

Close