Vidim da su lijepo fondovi nasamarili male ulagaće. S p sto-dvjesto tisuća kuna su na nekim dionicama pokrenuli pravi val rasprodaje. Recimo na tlanskoj čim netko lupio po bidu 100 dionica odmah stampedo. Odmah se našlo 20-30 malih ulagača koji su sa svoji 10-20 dionica srušili dionicu za 100 kuna. Isad netko očekuje da se na našem tržištu pojave strani ulagači. Kak će tu koji stranac doći kad s pola milje kuna skineš vrijednost dionice za 20%. Još dosta će dugo ovo ostati burza samo za fond menadžere mirovinski fondova, NAŽALOST
Znači idemo samo up up up i nigdje drugdje?
Dobro idem sada ukucat svu lovu u igh i ingru, dionice koje su podcijenjene. [lol] [lol]
Ne vjerujem kako mali skoro svaki dan nasjednu i lupaju po ask-u ko ludi, tko im to savjetuje ili im je dosadno toliko.
Pozdrav odo ja na kavicu.
barone, barone… ti uvijek griješiš [tongue]
dovoljno je vidjeti kako si još ko von braun "stvarao dugoročni portfelj" u 9. mj kad je sve bilo 30% skuplje, a onda prodavo debelo ispod 4000. iskreno na tren si me prestrašio kad si prije koji mjesec počeo drukati up up na par dana ali opet si brzo okrenuo ploču [lol]
p.s. evo crobex je sa -0,6 došao na -0,5. klasični bull trap [lol] [tongue]
Znači da su ulagači u strahu. ILI možda griješim?
[/quote]
jesili se umorijo ovi dana [lol]
ne bull trap nego bear trap. čim nismo u plusu svi se očito raskokodaču. ovo danas još jedan primjer kako se lijepo može srušiti sve s doslovce par milja. samo atpl i igh i sve mi je jasno.
Da je bear trap, onda bi svi koji su kupovali danas bili u plusu, a to nije istina.Ovo je još jedan primjer kako se jučer moglo sve dignuti sa par milja prometa. [wink]
Mislim da fondovi stoje postrance i umiru od smijeha.
A oni ne kupuju skupo.
[/quote]
Baš me zanima šta ćeš pisati ako sada krene prema gore, jer ti kada dionice padaju pišeš da je potop, a kada rastu da si to i prognozira. Ima jedna bolest koja se odražava na ćeste promjene raspoloženja , a ti zaključi koja!
Prerano je naftni balončić puknuo, izgleda da je iznenadio naše nesposobne fond menađere…oni još pokušavaju srušit cijene……
[lol]
Prerano je naftni balončić puknuo, izglada da je iznenadio naše nesposobne fond menađere…oni još pokušavaju srušit cijene……da dasnas padamo nije normalno !
do 15 h
Meni je drago to što vidim mali ulagaći su se povukli pa fondovi nek sad trguju koliko vidim nitko od malih ne lupa ni po aku ni po bidu. Fondovi to namjerno rade jer su popušili ogromnu lovu. Sjetite samo prometa na atlanskoj plovidbi kada je bila između 3300-3500. To su nekolika dana zaredom prometi bili po 50-60 milijuna kuna.
Ludnica.
[yawn]
Da se kupi samo jedna dionica sa aska sastavnica CROBEXA, bili bismo na +0,5%, a ne na -0,5%…
Vidim da su lijepo fondovi nasamarili male ulagaće. S p sto-dvjesto tisuća kuna su na nekim dionicama pokrenuli pravi val rasprodaje. Recimo na tlanskoj čim netko lupio po bidu 100 dionica odmah stampedo. Odmah se našlo 20-30 malih ulagača koji su sa svoji 10-20 dionica srušili dionicu za 100 kuna. Isad netko očekuje da se na našem tržištu pojave strani ulagači. Kak će tu koji stranac doći kad s pola milje kuna skineš vrijednost dionice za 20%. Još dosta će dugo ovo ostati burza samo za fond menadžere mirovinski fondova, NAŽALOST
Znači idemo samo up up up i nigdje drugdje?
Dobro idem sada ukucat svu lovu u igh i ingru, dionice koje su podcijenjene. [lol] [lol]
Ne vjerujem kako mali skoro svaki dan nasjednu i lupaju po ask-u ko ludi, tko im to savjetuje ili im je dosadno toliko.
Pozdrav odo ja na kavicu.
[/quote]
Po tvome pisanju bi se reklo da dan otvaraš umjesto kave sa konjačićem [lol]
Da je bear trap, onda bi svi koji su kupovali danas bili u plusu, a to nije istina.Ovo je još jedan primjer kako se jučer moglo sve dignuti sa par milja prometa. [wink]
Mislim da fondovi stoje postrance i umiru od smijeha.
A oni ne kupuju skupo.
Baš me zanima šta ćeš pisati ako sada krene prema gore, jer ti kada dionice padaju pišeš da je potop, a kada rastu da si to i prognozira. Ima jedna bolest koja se odražava na ćeste promjene raspoloženja , a ti zaključi koja!
[/quote]
to smo već imali: bull trap
barone, barone… ti uvijek griješiš [tongue]
dovoljno je vidjeti kako si još ko von braun "stvarao dugoročni portfelj" u 9. mj kad je sve bilo 30% skuplje, a onda prodavo debelo ispod 4000. iskreno na tren si me prestrašio kad si prije koji mjesec počeo drukati up up na par dana ali opet si brzo okrenuo ploču [lol]
p.s. evo crobex je sa -0,6 došao na -0,5. klasični bull trap [lol] [tongue]
Ne razumijem, o čemu mi pričamo, o meni i mojim ulaganjima u svezi kojih imaš netočne informacije, ili o marketu. Vidim da si malo kranky. Oladi buraz.