Oprostite na pitanju ali : Crobex je ušao u – a većina dionica je u plusu …Kako ??”
različito računjanje: prosječne i završne cijene
@baron
ne bull trap nego bear trap. čim nismo u plusu svi se očito raskokodaču. ovo danas još jedan primjer kako se lijepo može srušiti sve s doslovce par milja. samo atpl i igh i sve mi je jasno.
Da je bear trap, onda bi svi koji su kupovali danas bili u plusu, a to nije istina.Ovo je još jedan primjer kako se jučer moglo sve dignuti sa par milja prometa. [wink]
Mislim da fondovi stoje postrance i umiru od smijeha.
A oni ne kupuju skupo.
nevjerovatno kako su se ove stvari mogle predvidjeti, u zadnja dva dana hrpa up, up drukera,
prosli tjedan je sve bilo down, down, a onda je uslijedio rast…
Ocito je da ljudi uopce ne gledaju vise fundamente i da je tako svejedno koja je kompanija iza tickera tako da se vecina trgovine odvija po sentimentu…
u plusu su u odnosu na prosječnu jučerašnju cijenu, a u minusu u odnosu na zaključnu.
@baron
ne bull trap nego bear trap. čim nismo u plusu svi se očito raskokodaču. ovo danas još jedan primjer kako se lijepo može srušiti sve s doslovce par milja. samo atpl i igh pogledam i sve mi je jasno.
[/quote]
Da da, baš pratim ove dvije dionice zadnjih desetak dana i one prve reagiraju na + ili – …..
iz ovog današnjeg trgovanja može se dosta naučiti a naročito kada se bude približavalo kraju dana.
gledajte i učita a ja odoh na marendu i pićence!
sutra grem u metropolu [lol]
imam osjećaj da su se fond menadžeri već smjestili u austriji i švicarskoj, a poslije će odmah malo u kinu, a male će ostaviti da se ovako cijelo ljeto histerično odbijaju od 3750 na 3950 i natrag kao loptica u nekoj kompjuterskoj igri s bugom.
Ovaj PETROV kao da dobije napisan članak i on ga samo potpiše možeš mislit u 7 sati napiše nafta ponovo ruši cijenu dionica čovjek je veći neprijatelj već BARON velika sramota
Vidim da su lijepo fondovi nasamarili male ulagaće. S p sto-dvjesto tisuća kuna su na nekim dionicama pokrenuli pravi val rasprodaje. Recimo na tlanskoj čim netko lupio po bidu 100 dionica odmah stampedo. Odmah se našlo 20-30 malih ulagača koji su sa svoji 10-20 dionica srušili dionicu za 100 kuna. Isad netko očekuje da se na našem tržištu pojave strani ulagači. Kak će tu koji stranac doći kad s pola milje kuna skineš vrijednost dionice za 20%. Još dosta će dugo ovo ostati burza samo za fond menadžere mirovinski fondova, NAŽALOST
Molim nekoga tko zbilja pouzdano zna kako se sada točno formira cijena na otvaranju kad se nalozi preklapaju? Moj je dojam da svaki puta drugačije… nakon ovih promjena na burzi.
nevjerovatno kako su se ove stvari mogle predvidjeti, u zadnja dva dana hrpa up, up drukera,
prosli tjedan je sve bilo down, down, a onda je uslijedio rast…
Ocito je da ljudi uopce ne gledaju vise fundamente i da je tako svejedno koja je kompanija iza tickera tako da se vecina trgovine odvija po sentimentu…
Ma da. Ko šljivi fundamente sada kad je volatilnost ovakva pa se većina nada zaradi na razlici ….
Ok… naučio sam i ovu lekciju pa sada i ja trejdam sa 10-15% portfelja, tek tolko da zadovoljim "gamblerski duh". A ostalo je u fundamentima, bar se nadam.
Znači da su ulagači u strahu. ILI možda griješim?