Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo vam zoran primjer prvog posta na stranici od Barona. Isplata braniteljskih dividendi? WTF? I kaj? Kaj će se dogoditi? Kaj to znači točno po mene ili bilo koga od vas dioničara ili onih koji su u kešu? Toga više neće biti na ovoj temi, barem ne dok ja radim

Suricata suricatta

Ali meni ti fond menadžeri nisu nikako jasni htjeli bi da im ljudi uplaćuju sredstva a oni ruše burzu. Pa koji će normalni čovjek ići uplaćivati u fond kad pročita u novinama da burza pada i to 5 dana zaredom od 1-3%.
Ljudi kad pročitaju takve vijesti odmah se okreću od burze.

točno. isto tako, nadam se da su dovljno pametni da osiguraju razdoblje dugog rasta , tako da ljude okrenu ka burzi.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

Evo vam zoran primjer prvog posta na stranici od Barona. Isplata braniteljskih dividendi? WTF? I kaj? Kaj će se dogoditi? Kaj to znači točno po mene ili bilo koga od vas dioničara ili onih koji su u kešu? Toga više neće biti na ovoj temi, barem ne dok ja radim

U potpunosti se slažem s tobom. Stvarno nemam pojma kaj to baronu znači.Pa nebudu ovi iz erste investa prodavali dionice da bi isplatili dividendu, jer im je dividenda od ht-a sjela prije tjedan dana na račun. Tako da ni ja ne kužim kakvog to utjecaja ima na našu burzu.

Evo zašto nafta raste. Ovi iz morga stanleya su opet rekli da bi nafta mogla dosegnuti 150$. Ponavljaju se naši papagaji iz hypo. Tako su dizali cijene kuća pa su napravili balončine od hipotekarnih zajmova, pa sad imaju kreditnu krizu. A očito je da uložili velika sredstva u naftu pa se boje da se ne bi dogodilo ko s kućama. Pa bi opet morali otpisivati imovinu. Jednom riječju budaletine.

pametno rečeno, svaka čast
slažem se u cjelost
ocjena 10
[thumbsup]

Poštovanje,
premda vjerujem da će me Vjeko pobrisati svejedno ču napisati.

Eto upravo bilo na dnevniku.
Radikali sastavljaju vlast u Beogradu a vjerojatno će i u Srbiji.(nova nestabilnost u regiji, premda ima još jedna stvar ali to ćete vidjet kroz par dana, naravno radi se o braći srbima)

A sada se vi pitajte od kuda sam ja imao info, a kada sam ja to govorio prije 25 dana svi ste me napadali da lažem i da muljam.
Lijepi pozdrav.

Pa to bi moglo značiti :
a) ako večina keša dođe u fondove….oni će srušiti krobeks još malo..radi povoljnije kupnje
b) ako večina keša dođe na burzu oni će napumpati dionice,a da bi skupo prodali
Koja varijanta će biti nećemo znati ali moći će se nešto zaključiti kad keš krene

No u pravilu samo linkovi nemaju smisla jer svi mi ovdje smo dovoljno pismeni naći link koji nas zanima

Poštovanje,

Radikali sastavljaju vlast u Beogradu a vjerojatno će i u Srbiji.(nova nestabilnost u regiji, premda ima još jedna stvar ali to ćete vidjet kroz par dana, naravno radi se o braći srbima)

A sada se vi pitajte od kuda sam ja imao info, a kada sam ja to govorio prije 25 dana svi ste me napadali da lažem i da muljam.
Lijepi pozdrav.

Ok, radikali sastavljaju vlast i? I? I? Koje je vaše mišljenje kako će to utjecati na nas i u kojoj mjeri?

Suricata suricatta

Poštovanje,

Lijepi pozdrav.

Ok, radikali sastavljaju vlast i? I? I? Koje je vaše mišljenje kako će to utjecati na nas i u kojoj mjeri?
[/quote]

1. nestabilnost u regiji
2. kosovo nije gotovo ( je ali ne u glavi radikala)
3. naravno utjecat će negativno
4. uskoro Kosovo part 2—-odvajanje Republike Srpske

Poštovanje,

Lijepi pozdrav.

[/quote]
Može jedino utjecati na naše fondove koji imaju ulaganja u srbiju. Kratkoročno to je destabilizirajući faktor ali dugoročno bolje za nas. Jer će stranci smanjiti ulaganja u srbiju a povećati u hrvatsku. To kaj netko misli da stranci neće ulagati u regiju to su gluposti. Pa kaj netko stvarno misli da bi moglo doći do ikakvih ratnih sukoba. Ko to misli stvarno je budala. Navodno kampanju radikala su financirali vrlo bogati poduzetnici pa misli i njim nije u interesu da dođe do ikakvih sukoba. Druga stvar ulaganje od milijardu dolara u srpsku naftnu kampanju , a njima je još manje interesu da dođe do sukoba. Ja mislim da su i ulagači na našoj burzi to polako počeli shvačati.

Eto, jel problem svoje viđenje iznijeti u potpunosti, a ne stalno se nekog skrivača i Zorroa igramo. Drugo, bilo bi korisno kad bi pronašli temu Utjecaj politike na TK Hrvatska i ubuduće tamo stavljali postove koji se tiču političke situacije u Srbiji i kako ona utječe na naše tržište kapitala

Suricata suricatta

Vjeko,
što se desilo sa TK Hrvatska, danas nakon 16h se sve smanjilo i klikanjem na pojedinu temu ide se na prvu stranicu teme a ne na prvi nepročitani post kao do sada?

Heaven or Las Vegas

@mile1984

Molim vas da obrisani post stavite na Utjecaj politike na TK Hrvatska

Suricata suricatta

New Report

Close