Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Baron

U redu, ajde molim vas kvalitetno objašnjenje zašto je ovaj post stavljen na TK – Hrvatska, a ne na TK – Srbija?

Suricata suricatta

jel to počinje pucati balon od smrdljive crne tekućine, hihi??

AP
Stocks higher after home sales data, lower oil
Tuesday May 27, 6:31 pm ET
By Joe Bel Bruno, AP Business Writer
Investors move back into stocks after strong home sales data, oil’s retreat

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Evo zašto nafta raste. Ovi iz morga stanleya su opet rekli da bi nafta mogla dosegnuti 150$. Ponavljaju se naši papagaji iz hypo. Tako su dizali cijene kuća pa su napravili balončine od hipotekarnih zajmova, pa sad imaju kreditnu krizu. A očito je da uložili velika sredstva u naftu pa se boje da se ne bi dogodilo ko s kućama. Pa bi opet morali otpisivati imovinu. Jednom riječju budaletine.

jel to počinje pucati balon od smrdljive crne tekućine, hihi??

AP
Stocks higher after home sales data, lower oil
Tuesday May 27, 6:31 pm ET
By Joe Bel Bruno, AP Business Writer
Investors move back into stocks after strong home sales data, oil’s retreat

Je počela je pucati ali su se opet pojavili oni analitičari iz morgan stanleya pa su ponovo ponovili da bi nafta mogla dosegnuti 150$. Pa se nafta opet vratila na 130$

dajte mi molim vas objasnite da li se mozda zna ko je dosao na ideju na forumu sa tim prijateljima da postoje.to mi slici ko na one dosadne iz ht_a sta im je neki menadjercic reko da moraju imat neposredan kontakt sa musterijama pa vas non stop gnjave na mobilni da bi se nasli sa vama
da li mi moze neko reci kad smo vec kod tih iz hta da li se desilo nekome da mu nepozvani zvone i dolaze kuci jer se meni to desilo
unaprijed hvala

Stop Trading!: Oil is the New Housing
Posted By:Carlo Dellaverson
Topics:Housing | Banking | Stock Picks | Stock Market
Sectors:Oil and Gas
Companies:Countrywide Financial Corp | Bank of America Corp | Mastercard Incorporated | Apple Inc

Oil has replaced housing as the scourge of the U.S. economy, Cramer said during his Tuesday appearance on Stop Trading!.

Housing can, and will eventually, rebound, he said. It’s completely within the realm of possibility that in a year or two people will be regretting not buying homes in some of the worst-hit Florida markets since prices have come down so substantially.

The solution to the oil problem, on the other hand, is not entirely clear. As for crude’s decline on Tuesday, Cramer chalked it up to an overbought market where the S&P oil futures just couldn’t “tolerate” such high prices. But the overall trend is still higher, he believes.

Cramer also said he’s amazed that Bank of America
Bank of America Corp
BAC

33.41 -0.76 -2.22%
NYSE
Quote | Chart | News | Profile
[BAC 33.41 -0.76 (-2.22%) ] is going to add to its stake in China Construction Bank, considering its dividend worries, its troubling exposure to home equity loans and its deal to buy Countrywide
Countrywide Financial Corp
CFC

4.9 0.31 +6.75%
NYSE
[CFC 4.9 0.31 (+6.75%) ]. Where is the capital coming from? he asked. “It’s quizzical.”

He also briefly added that Apple
Apple Inc
AAPL

185.28 -1.15 -0.62%
NASDAQ
[AAPL 185.28 -1.15 (-0.62%) ] and Mastercard
MasterCard Inc
MA

284.43 5.67 +2.03%
NYSE
[MA 284.43 5.67 (+2.03%) ] are "the momentum plays of a lifetime."

zivim za taj dan kada ce nasa burza ili bar neke dionice koje nemaju veze s naftom…prestati biti ovisne o cijeni nafte…definitivno cijena mora pasti jer cini mi se da je to jedini izlaz iz "krize"…tu bi se i u biti i dolar mogao stabilizirati i krenuti up…

OBAMA................SPASITELJ

@Baron

U redu, ajde molim vas kvalitetno objašnjenje zašto je ovaj post stavljen na TK – Hrvatska, a ne na TK – Srbija?

ako na ovom forumu nije primjereno komentirati trgovinu na burzama koje u nekoj mjeri sigurno utječu na TK – Hrvatska, to onda takodjer vrijedi i za praćenje cijene nafte. nije li tako?

zivim za taj dan kada ce nasa burza ili bar neke dionice koje nemaju veze s naftom…prestati biti ovisne o cijeni nafte…definitivno cijena mora pasti jer cini mi se da je to jedini izlaz iz "krize"…tu bi se i u biti i dolar mogao stabilizirati i krenuti up…

Brodari i viro nisu ovisni o nafti ali nama to niš ne pomaže kad kretanje naše burze ovisi o vijestima izvana. Fond menadžeri jedva dočekaju negativne vijesti izvana kako bi krenuli u rasprodaju. A kako je naše tržište plitko začas cijena dionice potone i do 10%.

Isplata braniteljskih dividendi ovaj tjedan

Dividende za udjele iz braniteljskog fonda, kao što nam je rečeno u Erste investu, sigurno će se početi isplaćivati ovaj tjedan. Kasni se zato što se još usuglašavaju tehnički detalji da bi se isplata mogla odvijati bez komplikacija
Vaš link

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

Ali meni ti fond menadžeri nisu nikako jasni htjeli bi da im ljudi uplaćuju sredstva a oni ruše burzu. Pa koji će normalni čovjek ići uplaćivati u fond kad pročita u novinama da burza pada i to 5 dana zaredom od 1-3%.
Ljudi kad pročitaju takve vijesti odmah se okreću od burze.

@Baron

ako na ovom forumu nije primjereno komentirati trgovinu na burzama koje u nekoj mjeri sigurno utječu na TK – Hrvatska, to onda takodjer vrijedi i za praćenje cijene nafte. nije li tako?
[/quote]

Da ne bude nesporazuma ubuduće, nije ništa zabranjeno na ovoj temi, ali više niti jedan post neću pustiti u kojem je samo neki link, neki maleni navod na nešto, a bez ikakvog suvislog objašnjenja (koliko god možda nekome to bilo i glupo objašnjenje) zašto je to važno i kako bi to moglo utjecati na TK – Hrvatska ili na koje JDD-e.

Suricata suricatta

New Report

Close