Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zbog čega je teško prognozirati u kojem će nas smijeru odvući najnoviji News Flow?

Loša vijest je očekivanje značajnog poskupljenja struje (HEP traži 27 posto, Vlada RH odobrit će mu najvjerojatnije između 10 i 20 posto). Dakle, građani će nakon što plate sve osnovne životne troškove raspolagati sa manje novca za neracionalnu potrošnju (kupnju luksuznih dobara, pa čak i čokolada). Šteta što struktura potrošačke košarice prosječnog građanina Hrvatske nije jače medijski eksponirana…

treba dodat jos jednu cinjenicu, neto placa u odnosu na 2007 je rasla za 6,6 % ako struja poskupi za 20% (prosjecno je potrosnja oko 500kn mjesecno, na primanja kucanstva od recimo 10000 kn)… to ce utjecat nekih 1% povecanja troskova u odnosu na dvije neto place… znaci ostaje nam 5% vise cise love nego 2007-e godine…
[/quote]
Moš mislit što je rasla u privatnom sektoru,još se i smanjila

Zbog čega je teško prognozirati u kojem će nas smijeru odvući najnoviji News Flow?

Loša vijest je očekivanje značajnog poskupljenja struje (HEP traži 27 posto, Vlada RH odobrit će mu najvjerojatnije između 10 i 20 posto). Dakle, građani će nakon što plate sve osnovne životne troškove raspolagati sa manje novca za neracionalnu potrošnju (kupnju luksuznih dobara, pa čak i čokolada). Šteta što struktura potrošačke košarice prosječnog građanina Hrvatske nije jače medijski eksponirana…

treba dodat jos jednu cinjenicu, neto placa u odnosu na 2007 je rasla za 6,6 % ako struja poskupi za 20% (prosjecno je potrosnja oko 500kn mjesecno, na primanja kucanstva od recimo 10000 kn)… to ce utjecat nekih 1% povecanja troskova u odnosu na dvije neto place… znaci ostaje nam 5% vise cise love nego 2007-e godine…
[/quote]
Ma kažem ja!
Ovo nam je poskupljenje super došlo!!!
Znami, bit će nam bolje kada struja poskupi!!!?
Da je bar ranije!!! [bye]

Nije sve tako sivo.....

E još kada poskupi sve ostalo na krilima skupe struje i goriva!

Gdje će nam biti kraj od sreće!!! [bye]

Nije sve tako sivo.....

[/quote]
Moš mislit što je rasla u privatnom sektoru,još se i smanjila
[/quote]

Podaci su od Drzavnog zavoda za statistiku… anomalije uvjek postoje…

Pa ljudi, nije problem sa skupom strujom i naftom što će nam račun za 2 sijalice i kosilicu biti veći, nego što će poskupiti HRANA!!!!!

Nije sve tako sivo.....

kad sve poskupi onda će i dionice poskupit !

A ja mislio da je kriza prošla samo tako…..

SAD u najvećoj krizi u poslijednjih 16 godina
[/b]
Business.hr/Hina
28.05.2008 07:49

Indeks potrošačkog povjerenja Amerikanaca u svibnju je pao na najnižu razinu u posljednih 16 godina, pokazali su rezultati istraživanja koje je u utorak objavio specijalizirani newyorški institut Conference Board.

Vaš link

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

kad sve poskupi onda će i dionice poskupit !
[/quote]
Da, al nadam se ne sve!!! [wink]

Nije sve tako sivo.....

Jasno je da ce i ostale stvari poskupit… ali opet od struje se ne dobiva hrana… ako struja poskupi 20% ne mora onda po tom hrana ici isto 20 % gore… kod nas ima jako puno lufta za smanjenje cijene hrane… da educiramo ljude u proizvodnji svima bi nam bilo bolje…

Jasno je da ce i ostale stvari poskupit… ali opet od struje se ne dobiva hrana… ako struja poskupi 20% ne mora onda po tom hrana ici isto 20 % gore… kod nas ima jako puno lufta za smanjenje cijene hrane… da educiramo ljude u proizvodnji svima bi nam bilo bolje…

Ma ne određuju ti ljudi u proizvodnji cijenu hrane!!
Hranom se kontroliraju mase i to je tako!

Inače, cijene energenata utječu i te kako na cijenu hrane!!!(min. gnojiva, nafta..)

Nije sve tako sivo.....

EU + otvaranje

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Džizis kolko je drukera ovdje koji se grčevito drže za slamku jer im je prošo ovaj 30%tni rast. Pa ovaj Baron trubi jedno te isto od 3200, žao mi čovjeka. Pojeo se živ, a ekipa oko njega zarađuje [lol] i sad mu se odbilo od 3750 opet prema gore. Kaže da nama tek sljedi kapitalizacija dobiti koju su Ameri odradili. A šta je onda ovaj pad sa 4100 na 3750 nego profit taking koji se upravo završio?
I najvećim naivcima je jasno da danas napadamo 3900, a kako stvari stoje u USA sa naftnim balonom koji će se uskoro ispuhati, sljedeći tjedan smo vrlo vjerojatno iznad 4000.
Jeste li se ikad zapitali zašto OPEC ne želi pojačati kapacitete? A mogu da žele…

Koliko si zaradio u zadnjih par dana? 10-15%?
Ja 2x prosurfam na 2 vala i imam isti prinos kao ti koji si kupio na 3200.
U Americi divlja recesija, a vi prčate o uzletu burze.
Inflacija tek stiže, kao i najgora faza krize u kojoj se ne zna gdje bi nafta i burza mogla završiti.
Ne brinem se ja da će mi pobjeći, jer se ovdje definitivno ne vidi svjetlo na kraju tunela.
Kad se bude vidjelo, ulazim a dulje.

"Prvo je padalo onda je raslo, pa sam kupovala i bilo je uzbudljivo." ivana7

New Report

Close