Naši se fondovi uvijek skrivaju iza nekih kriza i loših vijesti kojim samo zakamufliraju iskrcavanje i kapitalizaciju.
Ja zapravo i nisam vidio da fondovi puno nastupaju u javnosti. Tu i tamo Galinec nešto prispodobi, jave se i Floričić i Purko, i još poneki, ali pregeneralno pričaju. Ono što izlazi u javnost su napisi raznoraznih novinara, kojima počinjemo vjerovati, a radi se o njihovim i samo njihovim konstrukcijama i pokušajima pojašnjavanja situacije. Zato sam sve te nadrinapise u principu i prestao čitati, samo skaniram tekst i sve mi je jasno.
Kad smo kod toga, i tvoje članke na ovom forumu u kojima si postao samo link i abstract (obavezno u boldu) sam čisto spontano počeo preskakati, ne sjećam se kad sam zadnji put kliknuo ili čak samo pročitao. ‘beš stari, ušao si u obrazac spama, oko te ni ne vidi više. 🙂
Očigledno volim prokomentirati kada nešto napišem, a vidim da i drugi vole da nešto i napišeš, ipak je ovo forum, a ne oglasna ploča ili razmjena linkova.
Puno malih fondova je još u gubicima i kad oni koji su u njim vide da se vraćamo nazad dolje, počet će ponovo povlačiti novce.
Vjerujem da će naši vrli fond menađerčići opet naći razlog kao što je nafta, inflacija, pad Američkog marketa, kriza, za svoje iskrcavanje.
Postavljam pitanje. Šta mislite zašto su napumpali 30% Crobex u mjesec dana?
A opet može biti da sam u krivu.
Ja imam jednu teoriju za "pumpanje". Od 3200-3700 smo, pretpostavljam, dogurali jer Crobex na 3200 u 2008-oj jednostavno nema smisla. I oni koji nisu imali mu6a kupiti na višim razinama su na 3200 spucali sve što imaju. I sam sam isto učinio (valjda zato tako mislim).
A od 3700 do 4100 smo dogurali na HT-ovoj dividendi i ponešto na pozitivnom sentimentu (neki medvjedi su se uplašili da će propustiti zadnji vlak). Kako na dividendi kada još nije bila isplaćena? Pa lijepo, ono što svi znaju i ne postoji, svi su unaprijed uplatili da uživaju u dodatnom rastu nakon što još dođe dividenda. Samo što smo se svi jednako 3aje8ali, jer smo potvrdili koliko je market efikasan, dividenda je doslovno pokrila minuse i vratila cash pozicije fondovima i u trenutku kada je isplaćena i koji dan poslije nije imala apsolutno nikakav utjecaj na tržište. Nakon takvog scenarija je morao uslijediti pad. Koji mislim da će ipak biti izdržljiv. Donekle. 🙂
Samo jedna opaska za Crnog Ivu – obzirom da dosta ekipe ovdje kaže da je dobrim dijelom u kešu, a znamo kako keš svrbi (o tome nam nešto može reć Baron koji je nedavno pričao da kupuje dok je Crobex bio na cca 4100), eto mu odgovora gdje ćemo nać novo gorivo za rast burze!
Btw Barone, znam da je teško čovjeku kad proda na 3200 i ponovo kupi na 4100, pa onda burza opet zaroni, al nemoj se sekirat, neka te utješi činjenica da su ovce korisne životinje i da daju vunu, pogotovo kad ih se ošiša dvaput!
[lol] [lol] [lol]
thompson…
… Ne treba zaboraviti niti sezonu uragana gdje će svaki najavljeni uragan potaknuti let cijena nafte u nebo…
da li je ovo ozbiljna izjava ili neka …
ja naftu vidim ovako..Cijene nafte udvostručile su se u posljednjih 12 mjeseci, a veliki investicijski fondovi ulažu novac u terminske ugovore kao da će Saudijska Arabija presušiti već sutra, iako se količina ponude i potražnje za naftom nije puno promijenila u posljednjih godinu dana…
Mnogi analitičari misle da omjer ponude i potražnje opravdava cijenu od 90 ili 100 dolara po barelu, ali ne i 130. …
..ne treba pretjerivati kolega tomsone …
Evo, pa komentirajte …
U očekivanju početka trgovanja: Postoji li razlog za nastavak pada Crobexa?
http://www.poslovni.hr/80721.aspx
…evo tpetrov nam je dao činjenice zbog kojih bi Crobex mogao još pasti…a s druge strane tako je lijep sunčan dan…pa sve nešto mislim bit ćemo zadovoljni ako bude oko nule…
…evo tpetrov nam je dao činjenice zbog kojih bi Crobex mogao još pasti…a s druge strane tako je lijep sunčan dan…pa sve nešto mislim bit ćemo zadovoljni ako bude oko nule…
Nema šanse za nulu. Mislim da bi neki koji ne prate burzu kao mi, mogli biti šokirani kad su si jučer popodne pogledali stanje portfelja. Danas očekujem reakciju istih u početku (ponavlja se svako tolko), znači pad do 2% a onda i oporavak, ali nisam siguran baš u nulu, jer pozitivnih vijesti trenutno baš i nema ma kolko mi šutjeli o tome [sealed]
Treba biti realan i pripremiti padobrane!!!
Bolje nego pričati kako i nije tako tvrdo tlo!!!
crobex tone konstantno ima već nekoliko dana , jedan dan više, drugi manje; kad se zbroji tih "nekoliko "dana , to je jedan popriličan minus .današnje testiranje na 3700 će biti jako , jako ozbiljno, ukoliko to probijemo , 3200 nije daleko.
a dno se nikad ne zna …
puno je loših informacija na žalost ovih dana .
Danas bi mogao bit idealan dan za šišanje. Vani su temperature skoro 30 i potrebno je ošišati ovce zbog nadolazećih vrućina [smiley]